Originally Posted by
erhanacikgoz1
TOFAÞ hisse senedinin yakýn zamanda yükseleceðini düþünüyorum. AL sat yatýrým tavsiyesi olarak söylemiyorum. Arþivlemek için yazýyorum.
Burada dursun bakalým ne olacak.
neredeyse 4 saatir öz sermaye ve piyasa deðeri iliþkisini kontrol ediyorum.
Tutarlý çok fazla istatistikle karþýlaþtým size videoyla anlatabilirim belki bilgilendirme amaçlý olarak.
Bir kaç örnek vereceðim. TÜM örnekler 2012 yýl sonundan bugun aralýðýndaki deðiþimi gösteriyor.
NOT:PP/DD yüksek çýkanlar
1.ihtimal yataya saracak
2.ihtimal düþecek
3.ihtimal 2018 yýl sonu öz sermayesini ciddi arttýracak.
TOFAÞTAN baþlayayým bu kez.
özsermayesini 1,73 kat arttýrmýþ her senede ortalama %4 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 2,59 kat artmýþ. 2012 yýlý pp/dd biraz düþük kalmýþ onunda etkisi var getiride.
ASELS
özsermayesini 3,98 kat arttýrmýþ her senede ortalama %0,60 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 6,29 kat artmýþ. son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 2 kat üzerinde görünüyor.
BANVT
özsermayesini 4,00 kat arttýrmýþ sadece ilk sene(2012) %3 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 3,86 kat artmýþ. son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn yarým puan uzerýnde görünüyor.
TBORG
özsermayesini 6,95 kat arttýrmýþ son iki yýl ortalama %0,40 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 6,67 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd normal görünüyor.
PETKM
özsermayesini 2,27 kat arttýrmýþ her senede ortalama %6 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 4,12 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 2 kat üzerinde görünüyor.
EREGL
özsermayesini 2,59 kat arttýrmýþ her senede ortalama %7,70 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 5,00 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 2 kat üzerinde görünüyor.
EGEEN
özsermayesini 4,66 kat arttýrmýþ her senede ortalama %4,60 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 6,32 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamaya yakýn seyretmekte.
KRDMD
özsermayesini 2,14 kat arttýrmýþ 3 kere temettü daðýtmýþ ortalama %5,00 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 3,90 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn çok az üzerinde görünüyor.
SASA
özsermayesini 4,67 kat arttýrmýþ bir kere daðýtýlan %7,84 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 18,00 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 4 kat üzerinde görünüyor.
TUPRS
özsermayesini 2,14 kat arttýrmýþ her senede ortalama %6,00 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 2,18 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn çok az üzerinde görünüyor.
TCELL
özsermayesini 1,16 kat arttýrmýþ son 4 senede ortalama %10,00 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 1,22 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn civarlarda görünüyor.
FROTO
özsermayesini 1,85 kat arttýrmýþ her senede ortalama %4,00 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 2,90 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 1,7 kat üzerinde görünüyor.
HEKTS
özsermayesini 1,40 kat arttýrmýþ her senede ortalama %9,00 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 5,49 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 3 kat üzerinde görünüyor.
MARDN
özsermayesini 1,20 kat arttýrmýþ her senede ortalama %8,70 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) -%20 deðer kaybetmiþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalama civarda görünüyor. 2012 yýlý pp/dd ortalamanýn 1,5 kat yüksek görünüyor.
SODA
özsermayesini 3,22 kat arttýrmýþ her senede ortalama %4,00 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 4,41 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn çok çok az üzerinde görünüyor.
TAVHL
özsermayesini 3,39 kat arttýrmýþ her senede ortalama %4,00 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 2,75 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 1,25 kat Altýnda görünüyor.
YATAS
özsermayesini 3,20 kat arttýrmýþ her senede ortalama %0 temettü verimliliði var.
Hisse fiyatý ayný sure zarfýnda (temettü dahil) 25,00 kat artmýþ. Son bilancoya göre pp/dd ortalamanýn 5 kat üzerinde görünüyor.
BEn net bir iliþki gördüðümü sanýyorum. Bu sistemi excel yapmalýyýz.
Yer Ýmleri