Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 48/91 ÝlkÝlk ... 38464748495058 ... SonSon
Arama sonucu : 723 madde; 377 - 384 arasý.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi þirketlerine ortak olmalýyýz

1. hmm öz sermayeye dönemlik net kar giriyor kaydýrýlmýþ deðiþ formulu duzeltmem gerekýyor.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Yeni versiondaki formuller düzeltillmiþ öz sermaye verisi yýllýk olarak güncellenmiþtir.

Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

3.  Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Örneðin Erhan özvarlýk büyümesini temel alan bir çalýþmasýný paylaþýyor; bir Excel hazýrlamýþ, onu renklendirmiþ ve tablodaki hisselere bakarak yorumlarda bulunuyor. (Ýzleyenleri uzun zamandýr çalýþmalarýný bekliyorlardý, zamaný gelmiþti diye düþünüyorum).

SORU : BU TABLOYA BAKARAK HÝSSE ALACAK CESARETÝ BULABÝLÝR MÝSÝNÝZ?
    Soruya cevap vereyim kesinlikle bu tabloya bakarak hisse yatýrýmý yapýlmamalý. Ben yatýrým danýþmaný deðilim yatýrýmcýlardanda herhangibir ücret almýyorum bu kapsamda gerek videoda bahsettiklerim gerekse buradaki yazdýklarým þahsi fikirlerimden öteye geçmez.

Asla ve kata bir yatýrým danýþmanlýðý hizmeti vermiyorum. Benim risk anlayýþýmla diðerlerinin risk anlayýþý bir deðildir.

Bahsedilen excel tablosu hisselerin benim tecrübeme ve risk anlayýþýma sistemime göre puanlama vermektedir. Dolayýsýyla sizinkiler farklý olabilir bu yuzden tabloyu veriyorum ký herkes kafasýna göre puanlama yapsýn.

Bu tablo benim kiþisel deneyimlerimin sonucunda elde edilen rasyolardan oluþan bir excel tablosu. BU tablonun kullaným amacý yatýrýmcýlarýn daha özet bir bakýþ açýsýný daha özet bir biçimde yansýtmak ve bir çýrpýda KABACA hisselerin bilancolarýndaký % sel artýþlarý görmek. Bir yatýrýmcý bu tabloda beðendiði bir hisseyi önce kendisi oturup % sel artýþlarýn doðrulugunu teyit etmeli þirketi düzgünce analiz edip eðer kendi yatýrým ve risk algýsýna uygunsa tamamiyle tablodan bagýmsýz bir hareketle alýr satar buna karýþamam.

Tablonun ikinci amacý ise bu yatýrým modelinin testini hep beraber yapýp en iyi optimizasyonu saðlamak benim görmediðim bir durumu sizler görebilirsiniz ayný zamanda tablonun verimliliðini ve puanlamalarda neyi deðiþtirmemiz daha uygun

tabloda örnegýn 100 puanýn uzerýndeký hisseleri not alýrýz fiyatlarýyla beraber bir sonraký bilancoya kadar hisselerin % sel deðiþimlerini kontrol edebiliriz. buna göre puanlama kýsmý daha verimli þekilde optimize etmek için fikir sunabilirsiniz.

Kýsacasý bu tablodaki modeli SANAL olarak GERÇEK ZAMANLI TEST EDECEÐÝZ BU TESTTE HEM SÝZLERÝN YARDIMI DOKUNACAK HEMDE TEST SIRASINDA REFERANS OLMUÞ OLACAKSINIZ.

Tabloda neye göre calýsýyor ne iþe yarar neye göre böyle bir model oluþturuldugunu videoda bahsettim.

Tabloyuda excel olarka sizinle paylasýyorum. Videoyu 1,25 veya 1,5 hýzýyla izleyebilirsiniz zamandan tasarruf etmek amaçlý. Yeterki atlayarak izlemeyin ki herþey otursun kafanýzda.

Excel indirme linki:https://drive.google.com/file/d/1HqC...ew?usp=sharing

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
    Erhan videonun yarisina kadar olan kismina baktim.videon uzun ve yeterince zamaným olmadigi icin hepsine simdilik bakamadim. Oncelikle bundan sonraki videolarini daha kisa ama oz cekmeni umut ediyorum. (tahminen 30~40 dk yi asmamaya calissan karsi taraf icin de verimli olur senin icinde yeterli olur. samimiyetine inanarak yaziyorum bunlari.)

Videonda belirttigin gibi efk bir sirkette yuzdesel artis yuksek olsa bile bu belki de bir onceki donem kari yok aksine yuksek zarardayken yine zarar etmis ama azaltmissa bu efk ya pozitif yuzdesel artis olarak yansir kismini onemli buldum.

Onerim efk da bu tarz aldatici yuzdesel artislari digerlerinden ayirt edebilmek icin eger bir sirketin efk si ust uste 2 donem zarar geldiyse listeye giremesin kurali koysan daha iyi olmaz mi ne dersin?
    Boylece listen zararda olan degil karda olan sirketlere yogunlasmis olur.

Guncel durumda temettu verimi sýralamasý

6.  Alýntý Originally Posted by cennetyolu Yazýyý Oku
    Erhan videonun yarisina kadar olan kismina baktim.videon uzun ve yeterince zamaným olmadigi icin hepsine simdilik bakamadim. Oncelikle bundan sonraki videolarini daha kisa ama oz cekmeni umut ediyorum. (tahminen 30~40 dk yi asmamaya calissan karsi taraf icin de verimli olur senin icinde yeterli olur. samimiyetine inanarak yaziyorum bunlari.)

Videonda belirttigin gibi efk bir sirkette yuzdesel artis yuksek olsa bile bu belki de bir onceki donem kari yok aksine yuksek zarardayken yine zarar etmis ama azaltmissa bu efk ya pozitif yuzdesel artis olarak yansir kismini onemli buldum.

Onerim efk da bu tarz aldatici yuzdesel artislari digerlerinden ayirt edebilmek icin eger bir sirketin efk si ust uste 2 donem zarar geldiyse listeye giremesin kurali koysan daha iyi olmaz mi ne dersin?
    Boylece listen zararda olan degil karda olan sirketlere yogunlasmis olur.
    Hatirlarsan afyonda banvtte zarardan kara gecmisti bu tarz sirketlerin bazilari ciddi potansiyel doguruyor. O yuzden bahsettigin olayi dusundum ama eklemedim.

Daha once zarar etmismi diye bir kolon ekleyim unlem isareti koydutturabilirim. Ama puanlamada bunu baz almayabilirim.

Yarari olur diyorsan ekleyeyim bu kolonu.

Video konusunda haklisin kisaltacagim.

Vaktin okdugunda izle videoyu .

Tesekkurler bikgiler icin

7.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Soruya cevap vereyim kesinlikle bu tabloya bakarak hisse yatýrýmý yapýlmamalý. Ben yatýrým danýþmaný deðilim yatýrýmcýlardanda herhangibir ücret almýyorum bu kapsamda gerek videoda bahsettiklerim gerekse buradaki yazdýklarým þahsi fikirlerimden öteye geçmez.

Asla ve kata bir yatýrým danýþmanlýðý hizmeti vermiyorum. Benim risk anlayýþýmla diðerlerinin risk anlayýþý bir deðildir.

Bahsedilen excel tablosu hisselerin benim tecrübeme ve risk anlayýþýma sistemime göre puanlama vermektedir. Dolayýsýyla sizinkiler farklý olabilir bu yuzden tabloyu veriyorum ký herkes kafasýna göre puanlama yapsýn.

Bu tablo benim kiþisel deneyimlerimin sonucunda elde edilen rasyolardan oluþan bir excel tablosu. BU tablonun kullaným amacý yatýrýmcýlarýn daha özet bir bakýþ açýsýný daha özet bir biçimde yansýtmak ve bir çýrpýda KABACA hisselerin bilancolarýndaký % sel artýþlarý görmek. Bir yatýrýmcý bu tabloda beðendiði bir hisseyi önce kendisi oturup % sel artýþlarýn doðrulugunu teyit etmeli þirketi düzgünce analiz edip eðer kendi yatýrým ve risk algýsýna uygunsa tamamiyle tablodan bagýmsýz bir hareketle alýr satar buna karýþamam.

Tablonun ikinci amacý ise bu yatýrým modelinin testini hep beraber yapýp en iyi optimizasyonu saðlamak benim görmediðim bir durumu sizler görebilirsiniz ayný zamanda tablonun verimliliðini ve puanlamalarda neyi deðiþtirmemiz daha uygun

tabloda örnegýn 100 puanýn uzerýndeký hisseleri not alýrýz fiyatlarýyla beraber bir sonraký bilancoya kadar hisselerin % sel deðiþimlerini kontrol edebiliriz. buna göre puanlama kýsmý daha verimli þekilde optimize etmek için fikir sunabilirsiniz.

Kýsacasý bu tablodaki modeli SANAL olarak GERÇEK ZAMANLI TEST EDECEÐÝZ BU TESTTE HEM SÝZLERÝN YARDIMI DOKUNACAK HEMDE TEST SIRASINDA REFERANS OLMUÞ OLACAKSINIZ.

Tabloda neye göre calýsýyor ne iþe yarar neye göre böyle bir model oluþturuldugunu videoda bahsettim.

Tabloyuda excel olarka sizinle paylasýyorum. Videoyu 1,25 veya 1,5 hýzýyla izleyebilirsiniz zamandan tasarruf etmek amaçlý. Yeterki atlayarak izlemeyin ki herþey otursun kafanýzda.

Excel indirme linki:https://drive.google.com/file/d/1HqC...ew?usp=sharing

Erhan hocam teknik analiz günlerinden beri seni okurum.

Ilk 1 2 senesinde býrakmayan her teknikçi gibi sen de olayýn bilanço ve temel olduðunu çözmüþsün tebrik ederim. Teknikçilerin %1 i çok zengin olur, %90 borsayý býrakýr veya batar %9 da temelci olur az ama garanti kazanýr.

Ben de senin gibi az ama öz olsun düþüncesindeyim. Ben de eski forumdaki üstad Alloffs un metodunu aldým, kendime göre kestim biçtim kýrptým onu kullanýyordum.

Özel iþlerimden dolayý 1 - 1.5 yýldýr Malesef uzak kaldým. Önümüzdeki aylarda tekrar girmeyi düþünüyorum. Hem çalýþmaný indirip inceleyeceðim hem de nacizane önerilerim olursa paylaþmak isterim.

Ayrýca bana sorarsan yatýrým böyle yapýlmalý. Ama senin Excel inle deðil, herkes kendi bildiði doðrularla kendi yöntemini uygulayarak.

Bol kazançlar dilerim.

8.  Alýntý Originally Posted by nosfecagri Yazýyý Oku
    Erhan hocam teknik analiz günlerinden beri seni okurum.

Ilk 1 2 senesinde býrakmayan her teknikçi gibi sen de olayýn bilanço ve temel olduðunu çözmüþsün tebrik ederim. Teknikçilerin %1 i çok zengin olur, %90 borsayý býrakýr veya batar %9 da temelci olur az ama garanti kazanýr.

Ben de senin gibi az ama öz olsun düþüncesindeyim. Ben de eski forumdaki üstad Alloffs un metodunu aldým, kendime göre kestim biçtim kýrptým onu kullanýyordum.

Özel iþlerimden dolayý 1 - 1.5 yýldýr Malesef uzak kaldým. Önümüzdeki aylarda tekrar girmeyi düþünüyorum. Hem çalýþmaný indirip inceleyeceðim hem de nacizane önerilerim olursa paylaþmak isterim.

Ayrýca bana sorarsan yatýrým böyle yapýlmalý. Ama senin Excel inle deðil, herkes kendi bildiði doðrularla kendi yöntemini uygulayarak.

Bol kazançlar dilerim.
    eywallah saolasýn aslýnda ben temel analizden sonra viop algoritma iþine girdim.

Ama orasý cok ayrý býr kulvar bütün yatýrýmým o tarafta ancak artýk yavas yavas maaþdan arta kalanlarla hisse tarafýný temel bazlý tekrar gýrýs yapayým dedým.

Bu yuzden bunlarý yaratmaya karar verdým cunku algorýtma zamanýnda býr cok hýsse senedýnde cok buyuk fýrsatlarý tepmýþ oldum.

Aslýnda temel analiz az kazandýrmýyor. Biraz risk alýrým dersen cok cýdý kazanýmlar elde edebýlýrsýn.

Ýyi bir temel analizle yýllýk %50 ortalama kazanç bana göre zor deðil.

haa yok saglamcý gýdeceksen dedýgýn gibi az ama öz kazanç herhalukuarda cepte.

Benim risk almayý býraz seven býr tarafým var. Herkesýn ulasabýlecegý hedeflerden cok herkesýn ulasamayacagý hedefler pesýnde kosuyorum. Diyiyim diðeri zaten cepte.

Bu sebeple biraz daha riski yüksek tutuyorum.

Excele gelince önerilerini kesinlikle bekliyorum. Ve söylediklerine katýlýyorum kýmse beným puanlamamaý baz almamalý. Kendý rýsk analayýsýna göre excele kendý puanlamasýný yapabýlecegý gýbý baska rasyolarýda kontrol etmelý.

Sayfa 48/91 ÝlkÝlk ... 38464748495058 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •