Esas Faaliyet Karý ile Net Kar arasýnda düþünürsek Esas Faaliyet Karý daha önemlidir diyebilir miyiz?
Esas Faaliyet Karý ile Net Kar arasýnda düþünürsek Esas Faaliyet Karý daha önemlidir diyebilir miyiz?
Evet sayýn Steve_Harris,ister özelden, isterseniz arkadaþlar uygun görürse buradan fikirlerimiz paylaþalým. Çünkü sizinle neredeyse birebir ayný durumdayým. Ya bir kriz çýkacak ve temettü verimimizi arttýrma imkanýmýz doðacak, ya da yeni þirketler keþfetmemiz gerekecek. Mümkünse büyüme adaylarý þirketlerinizi paylaþabilir misiniz?
Hocam benim radarimda cok sirket yok. Malesef turk borsasi secenek konusunda sinirli. Benim temettu portfoyume eklediklerim dusuk maliyetten Aselsan / Thyao ve bunun yaninda buyume beklentisiyle Lokman, Sasa ve Kront var. Henuz eklemedigim ama yakindan takip ettiklerim ise Gerel, Uluse...
Son ekledigim 3 hisse sasa haric ozellikle cok kucuk piyass degerli ve buyume adayi diye aldim. Lokman emin adimlarla ilerliyor ama kront ecnebilerin diyisiyle biraz wild card yani ne olacagi bilinmez ama o riski aliyorum
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
10 yýldýr ayný seyý anlatýyoruz hala daha bu konuya hakým olmayan uye arkadaþlarýmýz mevcut.
Temettü ve bedelsizler fiyata dahil þekilde fiyatlar güncellenirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrr.
hiçbir hissede temettü ve bedelsizleri ekleyýp hesap edelým dýye býrsey yoktur.
bir temettü verildiðinde fiyatlar geçmiþe dönük olarak temettü oraný kadar düþürülür böylece temettü ile hisseyi geri almýþsýnýz gibi getirilerini görürsünüz grafiðe baktýgýnýzda.
Beldesizdede ayný sekýlde tüm geçmiþe dönük halka arzýndan itibaren bütün fiyatlar bedelsýz oraný kadar küçültülür. böylece Oturup tek tek suradan su kadar lot gelmiþ bunuda ekleyeyým ohh þu kadar lotum oldu su yýlda su kadar vermiþl onuda ekleyeyým mýlyarlarca lotum oldu sýmdýký fýyatta 30 TL ohooo yýlbasý ýkramýyesýný geçti servetiniz.
YOK böyle bir hesaplamaaa.
Siz bunlarla ugrasmayýn diye.
Borsa sistemi tüm DUNYADA bedelsiz ve temettüleri fiyatlarýn içine ekler. Böylece.
2000 yýlýndaký fýyata bakýp bugunku fýyata baktýgýnýzda temettü + bedelsizler dahil bunlarla gerisin geri hiç vergi ödemeden lot almýþsýnýz gibi getiriyi görürseniz.
eðer 2000 yýlýndan ýtýbaren her yýl temettü dagýtan býr hýsse var ise.
vee siz 2000 yýlýnda bu hýsseyý alsaydým temettülerinide yeseydým ne kazandýrdým kýsmýný merak edýyorasnýz.
alýnan tum temettüleri toplam sermayenýzden dusmenýz gerek.
yoksa temettü ile geri hisse alsaydým ve vergi ödememiþ olsaydým ne kazanýrdýmý merak edýyorsanýz.
açýn grafiði mynetten kaç lýra gorunuyor 5 TL diyelim. bugun kaç lira 20 lýra ne kazanmýþsýn 3 kat kazanmýþsýn bitti gitti.
hem grafikteki düzeltilmiþ fiyatlarý baz al hem ustune temettü ve bedelsýzlerý ekleee ohh ne alaa :DDDDD tirilyionluk cýkarsýn.
böyle bir dunya borsasý yok malesef
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Ya nihayet saðlýklý bir yorum.Sayýn erhan açýkgöz ben anlatamýyorum derdimi.Siz derleyip toplamýþsýnýz konuyu.Tüm bedelsiz ve temettülerin dahil edildiði grafiklere bakýldýðýnda pek çok hisse yýllarca süründürmüþ.Son 3 yýl kar var ama onlar da yakýnda törpülenir amerikada hava bozuldu.
temettü yatýrýmcýlýðý çok özel bir þey, ona diyecek hiç bir lafýn yok.
sistemini düzenini kurup alana, bekleyene büyütene zamaný geldiðinde o temettüleri çatýr çatýr yiyene de helal olsun demek düþer.
ancak Türk borsasýnda biz ky, temettü yatýrýmcýlýðý ile aslýnda yine kýsa yoldan zengin olmayý hedefliyoruz.
vay arkadaþ ford alsaydým keþke. 60 lira þimdi.
bizim bi abi tofaþ tutuyormuþ 2007 senesinden beri.
havada uçuþuyor...
tutan mý oldu, 10 yýldýr yükselen bir piyasadayýz. hiç mi denk gelmedi alým fýrsatý. geldi ve alýndý ama çoktan satýldý bile. çorba parasý çýktý yeter. daha iyi temettü hisseleri buluruz biz kafasý hep. o aldýklarýmýz tukaka oldu nazarýmýzda 3-4 ay 20 kademeye sýkýþýnca.
bitmeyen bir sevda zaten o grafikte geriye gidip...
30 kuruþmuþ abi, 100.000 lot bile alabilirdik. þimdiki temettüyü hesapla... demeler
sanýyoruz ki, o deðerli insanlarýn bu piyasada var olmayý baþarmak için 10-15 yýl doldurduklarý çileyi doldurmadan, gösterdikleri sabrý göstermeden de iþi kývýracaðýz.
ne var ya, aldýk iþte. bekleriz..
olmuyor öyle gerçekten.
cem yýlmaz'ýn dediði gibi... kiþi baþý 100 lira alsa bin kiþi olsa ohooo paranýn mk pzvnk. usülü mutant bir temettücülük istiyoruz.
en azýndan ben yapamýyorum diyeyim, kimseyi töhmet altýnda býrakmayayým.
o yüzden temettü yatýrýmcýlýðýna þu gözle bakýyorum.
ne zamanki temettücüler türüyor fiyata zamana bakmadan yüklü alýp 10 yýl tutucam abi bu sefer bunu denicem diyor.
diyorum ki hah, trenin son yolcularý geldi.
yavaþtan inmek lazým.
çünkü o arkadaþlar eminim çok daha mantýklý ve iyi temettü hisseleri bulurlar
satarlar illa az bir zararla veya karla
ramazanda pide kuyruðunda bekleyemeyen adam diyor ki temettücü olucam.
olmaz senden biraber psikolojiyi ve beklentiyi deðiþtirmeden.
kabul et artýk.
cümleten hayýrlý akþamlar.
https://yatirim.akbank.com/tr-tr/his...r/default.aspx
akbankýn sitesi doðru hesaplýyor sanýyorum. geçmiþe dönük verdiði bedelsizleri hesapladým.
2000 yýlýnda alýnan 100 lot aygaz hissesi için
2000( 2 kere %100)
2001 (%100)
2002 (%50)
2003 (%230)
2006 (%10)
2007 (%5)
2008 (%19,67)
bedelsiz vermiþ. Bu zamana kadarda (2000 den bu yana) bedelsiz verdiði zamanlar haricinde hep temettü vermiþ.
2000de alýnan 100 lot bedelsizler dýþýnda 5473 lot olmuþ.
03/01/2000 tarihinde alýnan 100 lot ile
durum bu þekilde gözüküyor. Hisse adedini hesaplamýþ temettüyü ayrý biriktirmiþ sanýyorum.
bu da aselsan
![]()
Yer Ýmleri