Alıntı Originally Posted by steve_harris Yazıyı Oku
Erhan Bey'i ve yazılarını çok beğenerek okurum. Fakat atlatığı bir nokta olduğunu düşünüyorum.

1. Senaryo: Ben bugun bir temettü portföyü oluşturur ve 55 yaşına kadar büyütürsem 55 yaşımdan sonra emekli olup göreceli olarak büyümüş portföyümle hiç bir hisse satmadan yaşamaya devam edebilir, hisselerimi çocuklarıma torunlarıma bile bırakabilirim.

2. Senaryo: Ben bugün temettü vermeyen ama hızlı büyüyen bir portföy oluşturur ve 55 yaşıma kadar büyütürsem 55 yaşımdan sonra emekli olup yaşayabilmek için her sene daha büyümüş olan portföyümden belli bir miktar hisse senedimi satmam gerekir. Kimin kaç sene de yaşayacağı belli olmaz ve hazıra dağ dayanmaz derler bilirsiniz. Tıp teknolojisinin çok çok gelişmesiyle belki 90-100 sene yaşayacak olsam 55'ten 90 yaşına kadar sata sata elimde ne kalır?

Temettü yatırımcılığının bence en önemli avantaji hisse satmadan elinize nakit geçmesidir.

Ben şahsen ikisinin karışımı bir model uyguluyorum
Temettü yatırımcılığı karşıtları nerede bir temettü topiği bulsa gelir herkesin kafasını karıştırırlar. Temettü yatırımcısı ödenen stopaj nedeniyle zararlı der dururlar. Ancak bu stopaj sayesinde gelir vergisi ödenmez şuan için yıllık 300k temettü gelirine kadar.
İnsanlar bir sürü temel teknik analiz yöntemleri ile sistemler oluşturmaya çalışıyorlar. Bu forumdaki binlerce üyelerden çok çok azı bu sistemlerle sürekli kar edip büyürler.
T
emettü yatırımcılığını bi nevi para birkitirme yöntemi yani bes gibi düşünüp orada birikim yaparsanız bir gün sgk dan elde edeceğiniz emekli maaşını katlamış geliriniz olur. Bu yöntemi uygulayabilen de çok azdır. Çünkü ne zaman paraya ihtiyacı olsa gider bu birikime göz dikerler. Gerçekten temettü emeklisi var mı? Arayan tüprş, froto, ttrak gibi şirket genel kurullarına katılsın o yaşlı teyzeleri, amcaları görüp sohbet etsinler...