Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 23/91 lklk ... 1321222324253373 ... SonSon
Arama sonucu : 723 madde; 177 - 184 aras.

Konu: Neden temett deyen sanayi irketlerine ortak olmalyz

Duhul
    Feb 2017
    kamet
    Krfez/Kocaeli
    Gnderi
    1,385
    Hersey yalan.. en dogrusu hlakli yonetim sonra da pd/efkdir. Varsin temettu vermesin. Ama bu iki ozellige sahip sirketler de ekseriyetle guzel temettu verir.

HTC One M8s cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
    Vakitsiz ten horozun ban keserler...

2. 1. gnderiye cevap vereyim bir tane cmle bul temetty "sevmiyor" dediim. Sizin konuyu ektiiniz yer buras zaten o yzden okuma gereksinimi hissetmiyorsunuz belkide nk anlamak istediiniz gibi anlyorsunuz.

Temettnn datlaca yer var datlmayaca yer var. Ben bu adam temett almyor demiyorum. Temetty sevmiyorda demedim temet konusunda tpk benim gibi dnyor NCE O PARAYLA YATIRM YAPIP DEGER YARATSIN YARATAMAYACAKSA HSSE GER SATIN ALMASI YAPSIN. ONUDAMI ISTEMIYOR O ZMAN TEMETT DAGITSIN BUFFETTE BENDE AYNI SEYI SAVUNUYORUZ.

eer bu temetty sevmemek demekse buffette bende sevmiyoruz temetty. Bu sylenilen mantkl akll ve irket yneticilerinde olmas gereken bir zellik bana sorarsan. Dnen Yatrmclarn ise kesinlikle en ok beenecei ynetici profilide bu.

Dnsene irket hisse geri satn almas yaparken sende istediin miktarda hisseni satacaksn kime patrona irket kt ynetiliyor ise gelecei parlak deil ise hisseleri patronun eline veriyorsun bu patron kendi irketinin geleceine gveniyorki ki kendi hissesini alabiliyor. BU gven iinde hareket etmi oluyorsun. BU yntem hem yatrmcya ayr bir gven salyor. Hemde irket ve yatrmc acsndan en az maliyetli stelik bu yntemle temett almak istemeyende, ok almak isteyende, az almak isteyeninde seim hakk var. Yine ayn ekilde temett datmama karar niin alnr yatrm yapmak isteyecei iin bymek isteyecei iin ortak oldugun irket i finansmanlar kullanarak yatrm yapmak istiyor bunun neresi kt ha dersenki yatrm yapaca projeyi beenmedin. Ozman ortak olmazsn bitirirsin ortaklg. Niin bu hisseye ortak olduunu hatrla geleceine yatrmlarna ve karlarna ortak oluyorsun ortak oldugun irketin kt yatrm yapacan dnyorsan zaten en bata bu hisseye hi bulamamalymsn. Yani hatay en bata yapmsn Gvenmediin bir irkete ortak olarak.

Bunun neresi mantksz grnyor. uras skntl diyebilecein ne var ?

En ba unutmuum benim dogmalardan uzak durup durmadgm paylastklarmdan yaklasmlarmdan anlayablrsiniz diye dnyorum.

2. gnderiye gelirsek. ok fazla birey anlamadm. Yazdgnz cmleyle neyi kastetiinizi dnmeye altm. Nakit nakittir ??? bana bir anlam agrstrmyor nakit ihtiyacn varsa hissenin bir mktarn satarsn. stelik vergide demeden.

nakit yaratma ynetimin becerisidir hak veriyorum katlyorum. Bunu surekl yaratablmekte harkadr katlyorum.

Datmak ahlaki ynteim gerektirir demisiniz. Burada ayrtk. imdi ne anlayacam bu cumleden dagtmayanlar ahlaksz m diyeceiz ? u an aldgn 25 hisse ilk halka arznda 20 yl 30 yl sonra temett datmaya basladlar. nce ahlaksz yneticiler vardda sonram ahlakl olmaya basladlar ? bu temett 25 endeksne girip ckan hisseler oluyor. kanlar ahlakl iken ahlagm bozuldu ? 5 sene once temett 25 endeksne kote bir irketi aldm ama su an temett 25 de deil. Ahlakm bozulmu oldu yneticilerin. veyahutta temet 25 den aldgm bir hisse bu sene temett datmayacagn sylediinde Ahlakszlat m ?
    AZ datan az ahlakl cok dagtan ahlakl hi dagtmayan ahlakszm diyeceiz.

Cmleyi benmi yanl anlyorum baka bireymi demek istediniz ?

Temettnn iinden girip dndan kmadgn yazlarnzdan alglayabiliyorum kmsemiyorum sizi sadece biraz daha aratrablrz beraber alabiliriz burada oturup birbirimizle EGO sava yapmak gibi bir derdim yok isterseniz telefonla iletiim kuralm team vieverden baglanp bireyler anlatmaya calsaym sizde iinizi dkn bana hem ben sizi anlayabilirim hemde siz beni anlayabilirsiniz.
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Alnt Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazy Oku
    1. gnderiye cevap vereyim bir tane cmle bul temetty "sevmiyor" dediim. Sizin konuyu ektiiniz yer buras zaten o yzden okuma gereksinimi hissetmiyorsunuz belkide nk anlamak istediiniz gibi anlyorsunuz.

Temettnn datlaca yer var datlmayaca yer var. Ben bu adam temett almyor demiyorum. Temetty sevmiyorda demedim temet konusunda tpk benim gibi dnyor NCE O PARAYLA YATIRM YAPIP DEGER YARATSIN YARATAMAYACAKSA HSSE GER SATIN ALMASI YAPSIN. ONUDAMI ISTEMIYOR O ZMAN TEMETT DAGITSIN BUFFETTE BENDE AYNI SEYI SAVUNUYORUZ.
    Ha ha ha, tebrik ederim, eminim Buffet yazilarinizi okuyordur ve kesinlikle sizin gibi dusunuyordur ve sahitlik yapacaktir. Ama bir farkla, Buffet amirallerinden aldigi her kurus temettu ile nakit ihtiyaci olan ya da mr. market te undervalue firmalari satin alarak hazmediyor, eli titreyerek her sene elindeki hisseleri %4.5 elden cikariyor.

Piyasa da ne suslu kelimeler var degilmi mesela "PARAYLA YATIRM YAPIP DEGER YARATSIN YARATAMAYACAKSA HSSE GER SATIN ALMASI YAPSIN"

Baska bakis acisi getirelim, benim yillarca biriktirdigim ve parami alsin, kullansin bu para ile darbogaz icerisinde kivranan bir sirketin piyasadan uygun fiyata alsin (Deger yatirimi), bir saniye hatta daha fancy kelime kullanayim, Intristic Market Value olsun ... Bak asagida onun aciklamasiyla

The third use of funds – repurchases – is sensible for a company when its shares sell at a meaningful
    discount to conservatively calculated intrinsic value. Indeed, disciplined repurchases are the surest way to use funds
    intelligently: It’s hard to go wrong when you’re buying dollar bills for 80 or less. We explained our criteria for
    repurchases in last year’s report and, if the opportunity presents itself, we will buy large quantities of our stock. We
    originally said we would not pay more than 110% of book value, but that proved unrealistic. Therefore, we
    increased the limit to 120% in December when a large block became available at about 116% of book value.
    Bu da bonus ...

Most companies pay consistent dividends, generally trying to increase them annually and cutting them very
    reluctantly. Our “Big Four” portfolio companies follow this sensible and understandable approach and, in certain
    cases, also repurchase shares quite aggressively.
    We applaud their actions and hope they continue on their present paths. We like increased dividends, and
    we love repurchases at appropriate prices
    .
    Temettu veren 4'lu amirali bir alkis da bizden yine.

Bu yaklasimi ile cherry picking iyi bir sirket secmis olduk (berkshire), peki basarisiz bir is adami olsaydi. O zaman sizde %95 kaybedenler grubuna dahil olurdunuz.

bu temett 25 endeksne girip ckan hisseler oluyor. kanlar ahlakl iken ahlagm bozuldu ? 5 sene once temett 25 endeksne kote bir irketi aldm ama su an temett 25 de deil. Ahlakm bozulmu oldu yneticilerin. veyahutta temet 25 den aldgm bir hisse bu sene temett datmayacagn sylediinde Ahlakszlat m ?
    AZ datan az ahlakl cok dagtan ahlakl hi dagtmayan ahlakszm diyeceiz.
    Carpilma riskiniz ve %95 kaybedenler kulubunde olma ihtimaliniz azalir. Temettu 25 endeksinin kurallari Amerika ile karsilastirilmayacak kadar vahim, Amerikada aristokrat olabilmek icin 25 yil strike gerekirken biz uc seneden bahsediyoruz. Ama 25 ozellikle onemli, piyasa degeri en buyuk gruba yonlendirir. Bu acemi yatirimciyi felaketten korur ve para kazandirir uzun vadede.

Istatistikte bile 10 ornekten daha az sonuc ile anlamli sonuc alamazsiniz. Neyse konu bu degil ahlakti degil mi ? Temettu endeksine de gidebilirsiniz, XTMT 25 yeterli gelmediyse, aman ulusal da fazla yuzmeyin bogulursunuz veya 20. sene sonunda eglendiginiz ile kalirsiniz. Bu sirketlerin genellikle kemik yatirimcilari vardir, benim gibi, en fazla 2 sene bekler nakit akisina bakar bozulma var temettu de vermiyorsa ceker gider, bekciligini yapacak degiliz. Gider temettu dagitan baska sirket alir yeterki dagitim politikasinda istikrarli olsun, nakit akisinda ve karliliginda bozulma olmasin.

Nakit nakittir ??? bana bir anlam agrstrmyor nakit ihtiyacn varsa hissenin bir mktarn satarsn. stelik vergide demeden.
    Neden pay oranimi dusureyim, ortakligimdan memnunsam. Ayrica neden vergi vermiyormusuz menkul iradin, First In First Out sizin memlekette uygulanmiyor galiba ...

oturup birbirimizle EGO sava yapmak gibi bir derdim yok isterseniz telefonla iletiim kuralm team vieverden baglanp bireyler anlatmaya calsaym sizde iinizi dkn bana hem ben sizi anlayabilirim hemde siz beni anlayabilirsiniz.
    Burada sahsiniza bir saldiri gormeyin, sadece bakis acilarimiz taban tabana zit ama icimi dokme gibi bir derdim yok. Umarim yonteminizde basarili olursunuz. Iyi sanslar ...

4. ncelikle kopyaladgnz nglzce metn turke evirirseniz herkese yararl olur ayrca kopyaladgnz ieriklerin trkesinde ters hibirey yok ?

bonus filan demisiniz ama. Siz benim yaynladgm mektubu okumadnz galba bu kopyaladgnz nglzce metnler ben zaten.

aadaki linkte de anlattm. Hatta ve hatta sizin ingizlce olarak attgnz metnn turkesindeki seviyoruz az gibi kelimeleri zellkle vurguladm. tabi vurguladgm baska yerlerde mevcut.

BUFFETIN YATIRIMCILARA YAZDIGI MEKTUBU 2012 TEMETT BLMNN TRKE EVRM.

Bu davranlarn alklyoruz ve ayn yolda devam etmelerini umuyoruz. Artan temettleri seviyoruz ve uygun fiyatlardan hisse almna az.
    tamam http://www.hisse.net/topluluk/showth...14#post1971614

benim param kullansn ksmnn acklamasn trke olarka acarsanz daha anlaml olur benm nglzcem y degl. o blmde ters birey gremiyorum. ayrca irket illa buffet gibi baska bir irket hisse almak zorunda degl bunu baska sekllerde degerlendreblr. Kredilerini kapatabilir fabrika kapasitesini arttrabilir. arsa alabilir gayrimenkul alablr vesaire vesaire. yani irketi byten glendiren hereyi yapabilir en kt ihtimalle faize veya dolara koyar.

Bugun froto gibi baba bir irketin bir suru dolar a var. datacag temett yerine dolar borcunu kapatsa kt bireymi yapar. bir sonrak blancoda kar dahada artacak buda sizin alamadgnz temettnn irketin piyasa degerine girmesi demek. Aslnda aldgn temett ile 1 birim fayda sagalyacakken almadgn temett ile hem irketteki tm parandan kar yazacagn iin 1,5 birim fayda saglayacaksn bu basit bir matematik neresi anlamsz ve manasz geliyor sze anlam deilim. Ha dersenki irket bunu ya kt bir ekilde kullanrsa ozman zaten ana paran eriyecek. byle dnyorsan hemen hisselerin tmn satman gerekir.

Temett 25 endeksindeki hisseler kt hisseler deildir aksine ilerinde %90 gzel beendiim ve yatrm yaptgm hisselerdir. BUna bir szmz yok ama bu hisseler yarn temett vermezler veya temettlerini azaltrlarsa benim amdan bilancoda bir bozulma olmadg srece yola devam derim. sizin kriterinizde buna benzer ama illa temett art olmazsa olmaznz gibi grnyor. benim anlam veremediim ve/veya sizin bana anlatamadgnz illede temetty art koma sebebiniz. Ben diyorumk olmak zorunda deil siz diyorsunuz olmak zorunda. Niin olmakz orunda matematiksel olarak anlat irkete ve sana ne yarar var cevap yok ama ben matematiksel olarak hem sze hemde irkete olan faydasn farkl rneklerle defalarca kez ackladm.

Neden pay oranm dreyim diyorsunuz temett aldgnzda aslnda ilizyonist bir biimde pay orannz drm oluyorsunuz basit bir matematik

TEMETT NCES irketin %5 ine sahipsiniz ka paraya tekabul ediyorum varsayalm 5000 TL ye tekabul ediyor.

TEMETT SONRASI irketin yine %5 ine sahipsiniz ka paraya tekabul ettiini syleyeylim 4500 TL

PAY ORANIN DMED HALA %5'S SENN AMA RKETNN %5 MALESEF ARTIK 4500 TL.

SANK SEN 500 TL LK HSSE SATMISIN GB OLDU AMA BUNU GREBLMEN N MATEMATK YAPMAN ART.

N GAP TARAFI ALDIGIN 500 TLLIK TEMETT LE TEKRAR LOT ALDIGINDA RKETTEK ORTAKLIK PAYIN %5,1 OLDU DYE SEVNYORSUN. ORTAKLIK PAYIN ARTTI HAKLISIN!!!!!!!!! AMA HALA 5000 TL DEGERINDE BR PAYA SAHPSN.

SZE AKTIRMADAN TEMETT VEREREK ASLIDNA PAY ORANINI DRME LEMN AKTIRMADAN YAPMI OLUYORLAR TERSTEN UYGULUYORLAR. YAPTIGI SEY MANTIK AYNI YONTEMIN FARKLI BIR BICIMI.

madem pay orannz drmek istemiyor ve memnunsunuz hissenizden o halde temett istemeniz mantksz birbiri ile elien ifadeler kullanm oluyorsunuz. nk temett aslnda siz 5000 TLlk ortakken 4500 TLlk ortak olmanz asglyor 500 TL temett dagtrsa. daha fazla dagtrda dahada ertyor.

Gelelim vergi iine MALESEF vergiyi sadece biz dyoruz patronlarn cebne giren temettde vergi yok ifte standart uygulanyor malesef matron temettsn at diye alrken yatrmc gel once bu temettnn vergisini de diyor.

in dahada dibine gireyim mi stelik bu vergiyi kar etsenizde etmesenizde dyorsunuz. mesela hisseyi 10 liradan aldnz ertesi gnde temett dagtt kar elde edebldnz m ortfoy veya cebnzdek para byd m ? BYMED.

PEK NEYN VERGSN DEDM BEN HANGI KARIN VERGSN DEDM BEN AIKLARMISINIZ ? YOK hi kar etmedim ama vergi demeye devam. E patron, yok seni slecekler.

sizede hayatnzda baarlar birbirimizi anlamaya calsarak matematik ve mantk yrterek bir yerlere varabiliriz. Dier trl sen alnt yapar ben alnt yaparz byle srer gider. in matematiksel ve mantkl gerekelerine daha ok arlk vermeniz gerekiyor. Yoksa bo yere dnp dururuz ayn yerde.
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

5. Eger burada temettu odemes yapan srkete yatrm yaplacaksa ve para kazanlmak stenyorsa.Yllk ortalama temettu buyume oran.yllk vafok buyume oran.Her sene duzenli temettu vermes onemldr.Bu oranlarn yuksek oldugu seneler cok guzel getrler saglyorlar.

6. Temettudeki buyume oran kadar srketn deger artms.Senelik yuzde 50 uzernde br temettu buyumesi ve srketn degernde senelk yuzde 50 ortalama deger arts yasanms.

7. Bu attgm tablodan etklnp hssey almaya kalkmayn.Bu sadece br ornektr.Kend arastrmalarnz yapnz.

ncelikle kopyaladgnz nglzce metn turke evirirseniz herkese yararl olur ayrca kopyaladgnz ieriklerin trkesinde ters hibirey yok ?
    bonus filan demisiniz ama. Siz benim yaynladgm mektubu okumadnz galba bu kopyaladgnz nglzce metnler ben zaten.
    aadaki linkte de anlattm. Hatta ve hatta sizin ingizlce olarak attgnz metnn turkesindeki seviyoruz az gibi kelimeleri zellkle vurguladm. tabi vurguladgm baska yerlerde mevcut.
    Bak sevgili kardeim, senn yaptgn propaganda temelden yanl, bunu ifade edenlere yaklamn da rahatsz edici olduu iin mdehale etmek gerei duydum. imdi de analitik dnceden km matematik hesabna girmisin. Henz menkul irad alm satm, temett geliri neticesinde gelir vergisi de tahakkuk etmemi anlalan.

TEMETT NCES irketin %5 ine sahipsiniz ka paraya tekabul ediyorum varsayalm 5000 TL ye tekabul ediyor.

TEMETT SONRASI irketin yine %5 ine sahipsiniz ka paraya tekabul ettiini syleyeylim 4500 TL

PAY ORANIN DMED HALA %5'S SENN AMA RKETNN %5 MALESEF ARTIK 4500 TL.

SANK SEN 500 TL LK HSSE SATMISIN GB OLDU AMA BUNU GREBLMEN N MATEMATK YAPMAN ART.

N GAP TARAFI ALDIGIN 500 TLLIK TEMETT LE TEKRAR LOT ALDIGINDA RKETTEK ORTAKLIK PAYIN %5,1 OLDU DYE SEVNYORSUN. ORTAKLIK PAYIN ARTTI HAKLISIN!!!!!!!!! AMA HALA 5000 TL DEGERINDE BR PAYA SAHPSN.
    Gerekten mi ??? Bende byk harflerle yazaym. YANLI HESAP Ortaklk pay deerin, elindeki denmi sermaye orandr. Pay miktar ile llr, trk liras cinsinden deil. Ayrca,

Portfy getirin (ROI) = temett verimin + piyasa fiyat / ilk yatirim birim maliyetindir.

Senin CAPS yazdigin ve benim icin en kucuk punta degerinde olan ve isin garip tarafi ile baslayan cumlende pay oraninin artisi ve senelik bilesik etkisi olan (1 + temettu verimi %) ^ n (yil) etkisini dikkate alinmalidir. Buna elin gavuru, bu olaya compounding diyor.
    Dikkate almadiginiz bir diger husus, temettu dagitan sirketlerin kar etme etkisidir, bu etki sirketin aktiflerini tekrar yerine koyacagini gosterir, yani ne sirket ne de yatiriminiz erir. Tam tersi, sirke kar yaratabilme yetisini kaybetmedigi muddetce, omur boyu nakit akisi elde edersiniz.Biz sirketin temettu dagitiminin ertesi gun fiyatiyla ilgilenmiyoruz. Daha dogrusu fiyatiyla ilgilenmiyoruz, verdigi temettu ile ilgileniyoruz. Takip etigimiz temel metrikler Verim, Dagitim Orani ve Temettu Artis Oranidir.

in dahada dibine gireyim mi stelik bu vergiyi kar etsenizde etmesenizde dyorsunuz. mesela hisseyi 10 liradan aldnz ertesi gnde temett dagtt kar elde edebldnz m ortfoy veya cebnzdek para byd m ? BYMED.

PEK NEYN VERGSN DEDM BEN HANGI KARIN VERGSN DEDM BEN AIKLARMISINIZ ? YOK hi kar etmedim ama vergi demeye devam. E patron, yok seni slecekler.
    Anlamadiginiz veya bilmek istemediginiz nokta, vergi size kesilir, senin TCK numarandan, gelir uzerinden vergilendirilirsin yani sirket patron mantigi yoktur, o vergisini verir vermez, devletle sirket arasindaki konudur. Ancak sen, temettu alirsan devlet baba gelir atfeder, herhangi bir sirket satarsan, alis satis fiyat farkindan kar ederisin seni devlet vergilendirir. Senin odedigin verginin sirket kari ile ilgisi yoktur. Vergiyi kar etse de etmese de oduyorsunuz demedim, X sirketi zarar ettigi yil temettu dagitsin (pek olacak sey degil) ya da siz o yil elindeki senetleri satin ve gelir elde edin o zaman gelir vergini odersin.

Ozetle, ilk soyledigimi tekrarlamak gerekirse, hakim olmadiginiz konuda ahkam kesiyorsunuz. Temettu yatirimi yapmak istememenizi, mantikli bulmadiginizi anlarim, piyasa da zaten bircok mantiksiz durum mevcut. Ama tecrube etmediginiz ve temelden emin olamayacaginiz sularda yuzme dersi vermek istiyorsunuz. Once o sularda yuzmeye baslayiniz.

Most companies pay consistent dividends, generally trying to increase them annually and cutting them very
    reluctantly. Our €œBig Four€ portfolio companies follow this sensible and understandable approach and, in certain
    cases, also repurchase shares quite aggressively.
    We applaud their actions and hope they continue on their present paths. We like increased dividends, and
    we love repurchases at appropriate prices.
    Ceviri: Bir cok sirket, genellikle her yil arttiracak sekilde, surekli kar payi dagitmaktadir. Bizim 4'lu portfolyo sirketimiz (Bank of America, Apple, Coca Cola, Wells Fargo) de bu mantikli ve anlasilir yontemi, ve bazi durumlarda da oldukca agresif geri alim yontemini uygulamaktadir. Biz bu sirketleri eylemlerini alkisliyoruz ve bu yolda ilerlemelerini umuyoruz. Artan temettuleri ve geri alimlari seviyoruz.

Dip Not: Berkshire Hattway bir temetu sirketi degildir, temettu geliri ile deger yatirimi yapan bir sirkettir.

Sayfa 23/91 lklk ... 1321222324253373 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •