Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 26/91 ÝlkÝlk ... 1624252627283676 ... SonSon
Arama sonucu : 723 madde; 201 - 208 arasý.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi þirketlerine ortak olmalýyýz

1. 100 adetlik makine parkuru olan þirketimiz

Sene sonu kasada biriken 10 tl yi ortaklar arasýnda bölüþtük, hepimiz çok mutluyduk

Bazýlarýmýz(temettü parasýna ihtiyacý olmadýðý için) borsadan hisse alarak yüzdelerini arttýrdýlar

Amaçlarý, ertesi yýl kardan daha fazla pay almak idi

Rakip firma, 10 tl yi ortaklarýna vermedi

101'inci makineyi parkura eklemiþler
    Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
    Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!

2.  Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku

Hisse A: https://i.hizliresim.com/A1jL4r.jpg
    Hisse A.2: https://i.hizliresim.com/0E31vo.jpg
    Hisse B: https://i.hizliresim.com/4aNP7J.jpg
    Hisse B.2: https://i.hizliresim.com/JQjaRj.jpg

Açýklamalar :

Hisse A : Temettü vermiyor, her yýl prim üzerinden %4.25 net çekim yapýlýyor.
    Hisse A.2 : Temettü vermiyor, çekim yapýlmýyor.
    Hisse B : Temettü veriyor, her yýl %4.25 net temettü çekiliyor.
    Hisse B.2 : Temettü veriyor, her yýl %4.25 net temettü kadar hisse alýnýyor.

Tüm senaryolarda fiyat için Cagr %15'tir.

Temettü veren hissenin cari fiyatý, brüt %5 oranýnda düzeltilmiþtir.

Tüm senaryolarda, bedelsiz/bedelli sermaye artýrýmlarýnýn olmadýðý farz edilmiþ ve dýþarýdan sermaye eklenmemiþtir.
    Hisse B için hesaplama hatasý yapmýþým. Düzeltilmiþ hali :https://i.hizliresim.com/Lbj6pG.jpg
    Hisse B.2 için hesaplama hatasý yapmýþým. Düzeltilmiþ hali : https://i.hizliresim.com/D7jrQl.jpg

Burada, temettü veren ve lot artýrýmý yapýlan hissenin net olarak vermeyene göre daha düþük varlýkla 26. yýla girdiði görülüyor. Yani senin yaptýðýn önerme burada doðru olarak görülüyor. Ýlginç olan ise; birkaç sayfa önce paylaþtýðým sadece iki araþtýrmada da (Türkçe araþtýrma sayýsý az, Ýngilizce araþtýrma ise oldukça fazla), düzenli temettü ödedikleri için yatýrýmcýlar tarafýndan resmen ödüllendirilmeleri. Gerçek hayatta, aradaki farký kapatýyor oluþlarý.

Konu hakkýnda Ýngilizce arama : https://www.google.com.tr/search?sou....0.bbzPvpbkfQ0

Konu hakkýnda Türkçe arama : https://www.google.com.tr/search?ei=....0.KuftYI8fN3A
    Son düzenleme : flexy; 15-04-2018 saat: 01:39.

3. yATMADAN ÖNCE YENÝ GÖRDÜM YAZILARI FLEXY HOCAM SIMDI AYRINTILI BAKIP DONERIM

SÜPER BÝR YAZI OLMUS BU ARADA BAYA AYRINTILI TÞKKÜRLER
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

4. Elinize saðlýk, farklý bakýþ açýlarýný gösteriyor. Matematik konusu kesin, tartýþmasýz.

5.  Alýntý Originally Posted by flexy Yazýyý Oku
    Hisse B için hesaplama hatasý yapmýþým. Düzeltilmiþ hali :https://i.hizliresim.com/Lbj6pG.jpg
    Hisse B.2 için hesaplama hatasý yapmýþým. Düzeltilmiþ hali : https://i.hizliresim.com/D7jrQl.jpg

Burada, temettü veren ve lot artýrýmý yapýlan hissenin net olarak vermeyene göre daha düþük varlýkla 26. yýla girdiði görülüyor. Yani senin yaptýðýn önerme burada doðru olarak görülüyor. Ýlginç olan ise; birkaç sayfa önce paylaþtýðým sadece iki araþtýrmada da (Türkçe araþtýrma sayýsý az, Ýngilizce araþtýrma ise oldukça fazla), düzenli temettü ödedikleri için yatýrýmcýlar tarafýndan resmen ödüllendirilmeleri. Gerçek hayatta, aradaki farký kapatýyor oluþlarý.

Konu hakkýnda Ýngilizce arama : https://www.google.com.tr/search?sou....0.bbzPvpbkfQ0

Konu hakkýnda Türkçe arama : https://www.google.com.tr/search?ei=....0.KuftYI8fN3A
    þu kýsýmlara bir açýklýk getirelim cunku cogu seyý gorselde gormemý istemiþsiniz.

A2 ve B2 de bir sorun görmedim.

Orayýda tam açýklayalým.

A2 hissesi her yýl %15 yukarý yonde hareket ediyor Hiç temettü vermiyor portfoyunuz buyuyor hiç çekim yapýlmýyor (lot satýlmýyor) toplam varlýðýnýz 100,00 TL den 160,000 TL ye yükseliyor.

B2 Hissesi her yýl %15 yukarý yönde hareket ediyor %4,25 temettü ödüyyor nette gelen para ile tekrar hisse senedi alýnýyor. toplam varlýðýmýz 136,000 TL ye yükseliyor.

NOT HESAPLAMADA BÝR KUSUR VAR ALDIÐINIZ TEMETTÜ ÝLE KUSURATLI LOTLAR ALIYOR OLABILIRSINIZ BUNU TAM SAYI YAPMAK YERÝNE KUSURATLARLA ALDIÐINIZI VARSAYARSANIZ HESAPLAMA DAHA NET ORTAYA ÇIKACAKTIR AYRICA VERGÝYÝ HÝÇ DÜÞMEDEN HESAPLAYIN A2 VE B2 NÝNDE EÞÝT GETÝRÝLER ELDE ETTÝÐÝNÝ GÖRECEKSÝNÝZ VERGÝYÝ DÜÞMEDEN VE KUSURATLI LOTLARI ALARAK.

NOT 2 HER ÝKÝ HÝSSEYÝDE AYNI FÝYATTAN BAÞLATMA ZORUNLULUÐUNUZ YOK HESABI DAHA BASÝT VE SADECELEÞTÝRMEK ÝÇÝN TEMETTÜ VERÝMLÝLÝK ORANINI DAHA SADE DAHA NET BÝR RAKAMA ÇEVÝREBÝLÝR VEYA BAZI YILLAR HESABIN DAHA KOLAY OLMASI AÇISISINDAN TAM SAYI CIKACAK SEKILDE TEMETTÜ VERÝMLÝLÝK ORANINI ARTTIRIP AZALTABILIRSINIZ NIHAYETINDE TEKRAR LOTA CEVIRECEKSINIZ.

DÝÐERLERÝNÝN KAFASININ KARISMAMASI VE SIZIN DAHA NET BIR RESIM ORTAYA KOYABILMEMINZ ICIN SOYLEDIM. BU SEKILDE YAPARSANIZ IKI PORTFOYDE ESIT CIKACAKTIR DAHA SONRA ALTINA VERGÝ DÜÞÜLMEMÝÞ NOTUNU EKLERSINIZ.

hisse a ve hisse b için ise yine ayný þekilde tam sayýya çevirme isteiðinizden ötürü hesaplamada farklýlýklar oluþuyor. yukarýdakýne benzer problemler kendýný gösteriyor. ondada vergi komýsyon vesaire hiçbirini düþmeyin çekim oranýnýda her iki hissede daha basit olmasý için arttýrýp azaltabýlýr fiyat baþlagýclarýný farklý yapabýlýrsýnýz böylece iki hisseninde ayný çeklebilir rakam ve ayný portfoy deðerini elde edeceðini okuyucalar daha net sekýlde görebilir. altýna temettüden vergi düþülmediðini not olarak eklersýnýz.
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6. ÖRNEK BIR TABLO

fiyatý 10 lira olan hisseden 1.000 lot alsak ve her yýl 2 lira temettü verse, tüm temettüye fiyatý 8 liraya düþeceði için yeniden 8 liradan hisse alsak. Bu hisse 8 den 10 liraya geri gelmek için %25 fiyat artýþý yapmak zorunda, oysa temettü verirken %20 veriyordu!

Ayný þirketin özdeþini ama temettü vermeyenini düþünsek. Bundan da 1.000 lot alsak bu da diðeri gibi her yýl fiyatýný %25 artýrsa. 5 yýlýn sonunda,

1) Toplam portföyümüz ne olur?
    2) Elimizdeki hisse sayýsý ne olur?
    3) Hisse fiyatý ne olur?

Bir yatýrýmcý olarak bu 3 maddeden sizin için en önemli olaný nedir?

Tablo aþaðýda. Ýlki temettü veren þirket diðeri vermeyen.

not:vergi düþülmemiþtir.

7. EGO ÝLE ÝLGÝLÝ EN AZ SIZIN KADAR BENDE EGOLUYUM

21:40 Konu baþlangýcý

27:57 temettü daðýtsa da daðýtmasa da sizin cebinize giren para deðiþmiyor.
    hatta daðýtmasa daha iyi vergi ödemezsiniz.

Bkz :Cevaba eklediðim hesap tablosu görseli.

CEVAP erhan: HESAP TABLOSU 27:57 'yi DOðruluyor

30:43 Sonra anladým ki; temettü bizim cebimize bir þey katmýyor, aksine
    þirketi güçsüzleþtiriyor.

Mantýklý oranda kardan verilen temettü (saðlýklý oran %40 - %60) þirketi güçsüzleþtirmez.

CEVAP erhan: Ne kadar çok para o kadar güçlü þirket bu cümlenize ben katýlmýyorum. Yatýrýmcýlar dahi krizleri fýrsata çevirmek için kýyýda köþede nakit bulundurmanýn yararlý olduðunu düþünüyor. Temettü ancak ve ancak buffetin dediði zaman yani hisse geri satýn almasý yapmayacaksan yatýrým yapacak yer bulamazsan EK OLARAK BU EKLER BANA AÝT Borçlarýnýda 0 a indirmiþsen. Faiz geliri elde etmek istemiyorsan saðlýklý bir oranda Temettü daðýtýlabilir.

32:51 Gel hesap yapalým, tamam matematiksel olarak haklýsýn ama þu þu sebeplerlehaklý deðilsin gibi..Bana göre kaçmak oluyor.

Bkz :Cevaba eklediðim hesap tablosu görseli.

CEVAP erhan: HEsap tablosu görseli 32:51'i doðruluyor.

33:15 Warren buffet ne demek istemiþ ne anlatmýþ. Benim yada Warren buffet'ýn anlattýðýndan bir haber gibi yorum yapýyor bazý arkadaþlar.

34:10 (Warren Buffet) Hisselerden gelen temettülerin bizi memnun etmesi fakat bizim hiç temettü vermememiz onlarýn kafasýný karýþtýrmýþ.

Daha önce de bahsettiðim ve kendisinin de söylediði üzere Buffet, temettü almayý seviyor ama vermeyi sevmiyor.

CEVAP erhan: Vermeyi sevmediðini söylemiþsiniz fakat bunu mektubunda hiç belirtmemiþ aksine dezavantajlarýndan ötürü vermemenin yatýrýcýlar açýsýndan daha mantýklý olduðundan bahsetmiþ bu cümlenize katýlmýyorum. Sevip sevmediðini anlayabilmemiz çok zor sevgi somut bir kavram deðil! Bence buffet olaya Duygusal bakmýyor aksine her iki taraf içinde mantýklý olan ne ise onu yapýyor. Hatta videonun 1:12:35 saniyesinde iyi yatýrým yapamayacaðýmý düþünürsem temettü politikasýný düþünebilirim diyor.

34:23 Bir arkadaþýmýz þey yazmýþtý; o zaten temettü daðýtan bir hisse deðil yazmýþtý.Þöyle bir þey yok zaten; temettü daðýtan yada daðýtmayan, ben temettü daðýtmamayý seçtim falan.Bu tamamen patronun yada yöneticisinin hadi biz bugün temettü daðýtalým diye
    aldýðý bir karar yani.

Þirketlerin, ana sözleþmede de yer alan kar daðýtým politikalarý vardýr. Bu yýl, geçen senede kar var ise bu karýn yüzdelik kýsmý daðýtýlýr diye. Kafasýna esince herkese benden çay diyemez. Berkshire hathaway, gelirleriniz büyük kýsmý kar paylarý olan ve borsaya kote yada kote olmayan þirketlere bu kar paylarý ile yatýrým yapan yine borsaya kote bir yatýrým firmasýdýr. Gelirlerinin büyük bir kýsmý kar payý olan bir þirket, temettü ödememeyi seçebilir. Çünkü, faaliyet alaný yatýrýmdýr. Gelir kaynaðý üretim deðil, yatýrýmlarýndan elde ettiði kar paylarýdýr.

CEVAP erhan: Siz haklýsýnýz ben doðru bir cümle kuramamýþým temettü ile ilgili o seneki faaliyet raporunda açýklýyorlardý sanýrým. Ancak senelýk belirleniyor bildiðim kadarýyla.

34:50 (Warren Buffet) Temettünün hissedarlar için ne zaman mantýklý olup, ne zaman olmadýðýný inceleyelim demiþ.
    Þirket yöneticileri öncellikle iþletmenin yatýrým fýrsatlarýna bakmalýdýr.

Berkshire hathaway için durum yukarýda belirttiðim nedenle farklý.

36:42 (Warren Buffet) Yöneticilerimize diyoruz ki; firmaya seviye atlatýcý faaliyetlere odaklanýn. Onlar da
    ekonomik olarak mantýklý bir çok proje buluyorlar. Yöneticilerin bulduðu bu projeler bazen kötü çýkabiliyor.
    Baþarýsýzlýklarýnýn genel nedeni ise; önce buna bir cevap bulmaya çalýþmalarý ve sonra geriye doðru giderek
    onu destekleyici arguman aramalarýdýr.

37:41 (Warren Buffet) Ben de bu günahý iþledim (yatýrým için verdiðim karar baþarýsýzlýkla sonuçlandý ve buna cevap bulmak için geriye giderek bunu destekleyici argümanlar aradým).

39:20 (Warren Buffet) Bir çok yatýrýmda hata yaptým ve daha da yapacaðým. Fakat toplamda geçmiþ sonuçlarýmýz tatmin edici ve
    hissedarlarýmýz temettü almalarýndan daha zengin olduklarý anlamýna geliyor.

Berkshire hathaway için durum yukarýda belirttiðim nedenle farklý.

39:37 Þimdi bu cümleyi okuyan bir temettü yatýrýmcýsý burda bir durmasý lazým.Dur ben yýllardýr temettü yatýrýmý yapýyorum, temettü hisseleri alýyorum, bu adam (Warren Buffet) Dünya'nýn en zengin borsacýsý bir þey demiþ.Benim yaptýðým yatýrýmla ilgili bir þey demiþ.Daha zenginlikten falan bahsetmiþ.Bunun üstüne benim bir düþünmem lazým demeli.Eðer sorguluyorsa, bilinçli bir þey yapmak istiyorsa. Ne demiþ; hissedarlarýmýz temettü almalarýndan daha zengin.

Bkz : Cevaba eklediðim hesap tablosu görseli. Buffet da, aþaðýda bulunan tabloda görüleceði üzere aldýðý kar paylarý ile ayný þirkette paylarýný artýrýp yada yeni yatýrýmlar yaparak toplam varlýðýný yükseltiyor. Berkshire, gelirlerinin büyük bir kýsmýný yatýrým yaptýðý þirketlerden elde ettiði için, yatýrýmcýlarýn baþka firmalardan alacaklarý kar paylarý ile yapacaklarýný kendi yapýyor. Aslýnda Berkshire, büyük bir yatýrýmcý.

Yukardaýkýlerýn tümüne CEVAP erhan: Bunu doðru bulmuyorum borsadaki þirketlerin hepsi yatýrým yapabilir ve yapmalýdýrda. onun bir yatýrým þirketi olmasý temettü daðýtmayacaðý anlamýna gelmemeli ozman yatýrým ortaklýðý gibi þirketlerin sizin gözünüzde hiçbir deðeri kalmaz çünkü sizin gibi düþünen yatýrýmcýlar temettü þirketlerinden baþkasýna yatýrým yapmam diyor. Baþka bir deyiþle temettü veren þirketlerin bir çoðu medya tarafýndan övülmekte o halde bu þirketlerin suçu günahý ne Bugun tüm þirketlerimiz borç içinde yüzmekte bu para herzman onlarýn iþine yarar hiiçbir yatýrým yapmasalar bile faiz yedikleri banka borçlarýný kapatabilirler en kötü ihtimalle arsa gayrimenkul gibi yatýrýmlarý düþünebilirler. BÝZLER ALDIGIMIZ TEMETTÜ ÝLE BÝR ARSA ALAMAYIZ OYSAKI ONLAR HEPÝMÝZÝN ALAMADIGI TEMETTÜ PARASINI BÝRLEÞTÝRÝP BÝR ARSA ALABÝLÝRLER ALINAN BU ARSA BÝZE DAÐITILMAYAN TEMETTÜLERLE ALINMIÞ OLACAK YANÝ GERÇEK HAYATTA SATIN ALAMAYACAÐIN ARSAYA ÞÝRKET SAYESÝNDE %0,003 ÜNE ORTAK OLMUÞ OLUYORSUN. BURADAN CIKACAK DEGER ÞÝRKET KASASINA GÝRECEK ÞÝRKET KASASINA GÝREN KAR HÝSSE FÝYATIYLA BÝZLERE YANSIYACAK. BU YUZDEN BANA VERME AMA BENIM ADIMA ARSA AL MESELA!

TEÞEKKÜR EDERÝM DÜÞÜNCELERIN ICIN ÞÝMDÝ BAHSETTÝÐÝN DÝÐER ÞEYLERÝ TARTISABILIRIZ

8.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    þu kýsýmlara bir açýklýk getirelim cunku cogu seyý gorselde gormemý istemiþsiniz.
    A2 ve B2 de bir sorun görmedim.

Orayýda tam açýklayalým.

A2 hissesi her yýl %15 yukarý yonde hareket ediyor Hiç temettü vermiyor portfoyunuz buyuyor hiç çekim yapýlmýyor (lot satýlmýyor) toplam varlýðýnýz 100,00 TL den 160,000 TL ye yükseliyor.

B2 Hissesi her yýl %15 yukarý yönde hareket ediyor %4,25 temettü ödüyyor nette gelen para ile tekrar hisse senedi alýnýyor. toplam varlýðýmýz 136,000 TL ye yükseliyor.

NOT HESAPLAMADA BÝR KUSUR VAR ALDIÐINIZ TEMETTÜ ÝLE KUSURATLI LOTLAR ALIYOR OLABILIRSINIZ BUNU TAM SAYI YAPMAK YERÝNE KUSURATLARLA ALDIÐINIZI VARSAYARSANIZ HESAPLAMA DAHA NET ORTAYA ÇIKACAKTIR AYRICA VERGÝYÝ HÝÇ DÜÞMEDEN HESAPLAYIN A2 VE B2 NÝNDE EÞÝT GETÝRÝLER ELDE ETTÝÐÝNÝ GÖRECEKSÝNÝZ VERGÝYÝ DÜÞMEDEN VE KUSURATLI LOTLARI ALARAK.

Hisse B2 için lotlar tabana yuvarlandý. 26. yýl net varlýk 2.873,10 TL oldu

NOT 2 HER ÝKÝ HÝSSEYÝDE AYNI FÝYATTAN BAÞLATMA ZORUNLULUÐUNUZ YOK HESABI DAHA BASÝT VE SADECELEÞTÝRMEK ÝÇÝN TEMETTÜ VERÝMLÝLÝK ORANINI DAHA SADE DAHA NET BÝR RAKAMA ÇEVÝREBÝLÝR VEYA BAZI YILLAR HESABIN DAHA KOLAY OLMASI AÇISISINDAN TAM SAYI CIKACAK SEKILDE TEMETTÜ VERÝMLÝLÝK ORANINI ARTTIRIP AZALTABILIRSINIZ NIHAYETINDE TEKRAR LOTA CEVIRECEKSINIZ.

Hesaplama zaten formülle ve % olarak yapýlýyor o nedenle fiyatýn bir espirisi yok. Son cümleyi tam anlayamadým..

DÝÐERLERÝNÝN KAFASININ KARISMAMASI VE SIZIN DAHA NET BIR RESIM ORTAYA KOYABILMEMINZ ICIN SOYLEDIM. BU SEKILDE YAPARSANIZ IKI PORTFOYDE ESIT CIKACAKTIR DAHA SONRA ALTINA VERGÝ DÜÞÜLMEMÝÞ NOTUNU EKLERSINIZ.

Ýkisi de gelir vergisi ödemiyor ama temettü hisseleri için brüt temettü üzerinden %15 stopaj ödenmiþ hali ile hesaplama yapýldý.

hisse a ve hisse b için ise yine ayný þekilde tam sayýya çevirme isteiðinizden ötürü hesaplamada farklýlýklar oluþuyor. yukarýdakýne benzer problemler kendýný gösteriyor. ondada vergi komýsyon vesaire hiçbirini düþmeyin çekim oranýnýda her iki hissede daha basit olmasý için arttýrýp azaltabýlýr fiyat baþlagýclarýný farklý yapabýlýrsýnýz böylece iki hisseninde ayný çeklebilir rakam ve ayný portfoy deðerini elde edeceðini okuyucalar daha net sekýlde görebilir. altýna temettüden vergi düþülmediðini not olarak eklersýnýz.

Yukarýda bahsettiðim nedenle tam sayýya yuvarlatmadým. Yatýrým miktarý "X" burada. A ve A2 vergi vermiyor, B ve B2 ise temettüden stopaj ödüyor. Hisse A için fiyat baþlangýcý 150'de olsa (ayný oranda lot artýþý olmalý yoksa daha erken sermaye tükenir), yýllýk fiyat artýþý %15 olduðundan yine 26. yýl sermayeyi tüketip oyun dýþý kalacaktýr. Fiyatýn hiç bir önemi yok burada. Hisse B için ise; yine ayný oranda (% olarak) varlýða ve çekilebilir temettüye sahip olacaktýr. Ayný zamanda 26. yýldan sonra da þirket batmamýþ ise temettü ödemeye ve net varlýðýný artýrmaya devam edecektir.

Eðer tam olarak cevap alamadýðýnýzý düþünüyorsanýz, hesap tablonuzu paylaþýn üzerinde konuþalým.

Hisse A için, prim yaptýkça karý alýrým görüþünüz çeliþiyor. Bu konuda halen ayný þekilde mi düþünüyorsunuz?
    Son düzenleme : flexy; 15-04-2018 saat: 03:18.

Sayfa 26/91 ÝlkÝlk ... 1624252627283676 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •