Originally Posted by
Hasan.
erhan dostum isdemiri bilmem araþtýrdýn mý .
çoðunluðu kurucu hissedar yatýrýmcý yani çalýþanlara verilen lotlar ya da emekli olmuþ kiþiler. bunlar temettü öncesi lotlar satar. ödemelerini yapar sonra temettü gelir lotlarý yerine koyar.. aslýnda temettüyü çýkartabilirsin evet bu doðru. ama devamlý lot satýlmasýna da karþýyým... ikincisi temettü herþey demek deðildir elbette. borçlanmasýn. borç çekip temettü niye alayým. ttkom misal. ya da iþyat misal. çalýþsýn kazansýn temettü versin.... ya da temettü vermesin ama büyüsün sermaye artýþý yapsýn... seninle hemfikiriz.
Hasaným bendede temettü dagýtan hisseler var. ben bütün temettülerimi yerine gerisin geri koyuyorum vahy temettü param geldi beleþ para gözüyle bakýp yemiyorum. Ama temettücüler beleþ para geldi yiyem diyor veya gidiyor baþka yere yatýrýyor o parayý.
BU matematiði bilen adam derki hmm ben temettü alsam bile hisseleri hemen gerisin geri lota cevirmem gerekiyormuþ der.
O bakýmdan temettü daýgtmayan bir hissede ben asla temettü alacam diye lot satmam ki mevcut temettü dagýtan hisselerimi dahi gerisin geri ayný hissede lota ceviriyorum ki hiç temettü almamýþ gibi olayým diye.
Temettü isteyen adam LOTLARIM COGALACAK diye temettü istiyor benim gördüðüm.
Temettüyü kim ister bu nakti alýp kullanmak yemek isteyenler temettü ister. Yoksa temettü kimsenin iþine yaramýyor.
Ama bundan kimsenin haberi yok herkes lotlarým cogalacak diye temettü istiyor. Lotlarýmý cogaltacam ne demek aslýnda hiç lot satma demek matematiksel sonucu bu.
Mantýksýzlýkla dolu yatýrýmcý hikayesi gibi :D bu iþ herkes temettüsünü ayný hissede lota çevirir bunun birde vergisini öder ama hiç temettü vermeyen hisseye gelincede ee senin lotlarýn cogalmýyor der. aman boþ iþler iþte.

Originally Posted by
flexy
Ýki tabloda da %8 ile baþlayan temettü çekimi, 22. yýlda %1,92 'ye düþüyor. Bu nedenle de temettü vermeyip lot satýlan hissenin lot erimesi yavaþlýyor.
2. olarak kayma ve komisyonlarýn düzgün düþülmesi gerektiðini benim kadar sen de iyi biliyorsun.
Son olarak artýk ciddi ciddi dalga geçtiðini düþünüyorum. Zamanýma yazýk..
farketmez istersen excel sende 1 lot deðilde 2 lot sat. bu sefer senin hisseninde kýsa sürede battýðýný göreceksin.
kayma ve komýsyon derken ? bakýn hocam bu sekýlde anlaþamayýz aslýnda olayý anladýnýz fakat illa karsý cýkmak ýstýyorsunuz.
O halde temettüsünü gerisin geri lota çeviren senaryoda sen hem vergi hemde komýsyon hemde kayma ödeyecekken ben hiçbirisini ödemeyecem
Bende sana böylemi diyeyim. Öyle olsa bile her durumda temettü vermeyen daha avantajlý cýkacaktýr.
BÝR tarafta ben komýsyon ve kayma gideri düþeceðim ki kaymalarýmýn pozitif veya negatif olacaðýnýn bir garantisi yok sadece komýsyona kesin gider diyebiliriz. Siz ise vergiyi kesin olarak ödeyeceksiniz.
Diðer tarafta ise siz hem vergi hem komýsyon hemde kayma maliyetini ödeyeceksiniz kayma maliyetiniz bende oldugu gibi sizdde kesin deðil ama 2 adet kesin gideriniz var.Bende ise sadece komýsyon ve kayma gideri var kayma maliyeti yine kesin deðil.
BU ÞEKÝLDE ÝLERLEYEMEYIZ AMA SÝZ BENÝ ANLADINIZ ANLATMAK ISTEDIGIMI ANLADINIZ BENCE.....
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer Ýmleri