Paylaþtýðým hiçbir þey yatýrým tavsiyesi olamaz.
HERKESÝN KENDÝ AKLI VAR.
Neden temettü ödeyen sanayi þirketlerine ortak olmalýyýz baþlýklý konuda sayfalardýr temettü etkisizliði konuþuluyor.. Ki sadece etkisizliðini anlatmak için açýlmýþ da bir baþlýk varken..
Üstelik sadece bu konu deðil, Uzun Vadeli Temettü Yatýrýmcýlýðý ve kaç sene önceki forum arþivindeki geçmiþ konularda da benzer durum var.
Býkmadýn mý gerçekten..
Bu konudakilerin çok temel bir mantýðý var; bir bakkala ortak olursan amacýn ortaklýk payýnýn satýþ fiyatýnýn artmasýndan ziyade kar, kar artýþý ve sürdülebilirdiði ve bundan alacaðýn paydýr.
Ford Otosan'dan Koç Holding de Ford Motor Company de parasýný bu þekilde kazanýr, yetkililerine bir sor istersen kar payý etkisiz mi deðil mi, etkisizse neden alýyorsunuz diye..
Yatýrým tavsiyesi içermemektedir.
Saygýlar.
Bana gore kacamak bir cevap sacma buluyor ama aciklamiyorsun.
Benim en buyuk dertlerimden biride bu hayir oyle degil sacma bu der ama dogru olan hesaplamayi yapmazlar.
Bakkal hesabina gelince ortaklik payinin satis fiyati artmayinca eline gecen kar payi kar olarak yansimiyor.
Bu basit dedigin mantigi oturup iki satirda defterde hesap edemediginiz icin konu 5 6 yildir cozulemedi.
Elde edilen kar sana dagitilmasa bile satis fiyatinin icine dahil ediliyor. Eger satia fiyatinin icine dahil edilmezse ana paran eksiliyor elde var 0 oluyor.
Bu sebepledir ki ben bakkala ortak oldum sen satisi yap karininda bir kismini bana ver diye basit ilkokul matematigine benzemiyor bu is
Bakkal karini elde eder kasaya koyar sende ver o kasadan ver temettumu dersin patronda vermeyecem banka faizinde dursun der.
Sende baslarim boyle ise ben ortakligimi baska birine satoyorum dersin ve satacagin adama hem bakkalin degerini hemde bankada duran kar ile beraber satarsin. Dolayisiyla ha kasadaki parayi temettu alip bakkali satmissin
Ha kasada duran parayida degerin icine sokup satmissin ayni sey.
Iki tarafta ayni b.kk nanelisini yiyor.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Bakkal amca eskisi gibi 100 gofret satmaya devam etsin mi ?
Bakkal amca kasadaki para ile 110 gofret satmaya baþlasýn mý ?
Bakkal amca olarak devam etmek mi , 2-3cü þubeyi açmak mý ?
Daha nasýl anlatýlýr?
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
daha o levele geçemedik bileDaha level 1 deyiz.
level 1 sorularý
bakkal amca1 her ay 100 gofret satýyor sattýðý gofretlerden gelen parayý kasasýnda tutuyor.
bakkal amca2 her ay 100 gofret satýyor sattýðý gofretlerden gelen parayý her ay kendisi dahil tüm ortaklara temettü olarak daðýtýyor.
SORU-1 Yukarýdaki anlatýlanlara göre iki bakkalýnda ilk kuruluþ deðeri 1,000 TL ise her 100 gofret satýþýndan elde edilen net kar 100 tl ise 5 ay sonra, bakkal amca1'in deðeri kaç lýradýr bakkal amca 2 nin deðeri kaç lýradýr ?
a- bakkal amca1 1,500 TL - bakkal amca2 1500 TL
b- bakkal amca1 1,000 TL - bakkal amca2 1500 TL
c- bakkal amca1 1,000 TL - bakkal amca2 1000 TL
d- bakkal amca1 1,500 TL - bakkal amca2 1000 TL
SORU-2 Yukarýdaki anlatýlanlara göre bakkal amca1'in kasasýnda ne kadar para vardýr bakkal amca2'nin kasasýnda kaç para vardýr.
a- bakkal amca1 500 TL - bakkal amca2 0 TL
b- bakkal amca1 0 TL - bakkal amca2 0 TL
c- bakkal amca1 1,000 TL - bakkal amca2 0 TL
d- bakkal amca1 1,500 TL - bakkal amca2 1000 TL
Level-2
Ýki adet bakkal dükkanýnýz var her ay her birinden 100 gofret satýyor ve 100 TL kar elde ediyorsunuz. 1. bakkaldan 25 TL her ay temettü alýyor 2. bakkaldan her ay 50 tl temettü alýyorsunuz.Buna göre;
SORU-1 Çikolata satýþý için her bir bakkala en az 500 TL'lik çikolata sipariþi vermeniz gerekiyorsa aþaðýdakilerden hangileri yanlýþtýr ?
A- 1. bakkal 2. bakkaldan daha geç çikolta sipariþi verir.
B- 1. bakkal 20 ay sonunda çikolata sipariþi verebilir.
C- 2. bakkal 40 ay sonunda çikolata sipariþi verebilir.
a- B ve C
b- A ve B
c- yalnýz A
d- Hepsi
SORU-2 (KONU: ÝLÝZYONÝST CÜMLELER: KARINI YATIRIMCILARLA PAYLAÞAN PATRON Sanki bütün kar sizin için paylaþýlýyormuþ gibi) Toplam deðeri 10,000 TL olan bir bakkalýn %10 u halka açýk. BU halka açýk kýsýmýn hepsinede erhan satýn aldý. Bakkal her ay 1500 TL kar elde ediyor elde edilen bu karýn 1000 TL sinide temettü olarak paylaþýyor. BUna göre;
aþaðýdakilerden hangileri doðru bir yargýdýr.
A- Bu þirket karýnýn 3/2 sini temetüt olarak paylaþmýþtýr.
B- Patron her ay 900 TL temettü ödemesi alýr.
C- Þirketin %10 una ortak olan yatýrýmcý elde edilen kardan temettü olarak 100 TL alýr
Ç- Patron karýnýn büyük bir kýsmýný yatýrýmcýlarla deðil aslýnda kendi ile paylaþýyordur.
D- Elde edilen karýn çok büyük bir kýsmý daðýtýlmasýna raðmen asýl karý patron alýyordur.
E- Karýnýn 3/2 sini daðýtan patron 900 TL Sini kendi cebine 100 TL sini ise yatýrýmcýlara daðýttýðý halde yatýrýmcýlar karýný paylaþan patron diye sevinir.
F- Patron þirketteki karýn 3/2'sini kasadan araklamak yerine temettü daðýtarak ayný amaca hizmet etmiþ ayný zmanda yatýrýmcý nezdinde övülmüþtür.
G-BÝr taþta iki kuþ vuran yatýrýmcý deðil þirket sahibidir.
A-HEPSÝ
B-YARISI
C-HÝÇBÝRÝ
D-BÝRKAÇTANESÝ
![]()
![]()
![]()
![]()
Son sorunun abartýlý ve yanlý oldugunu kabul ediyorum. Sadece böyle bir ihtimalinde mümkün olabileceðini görmenizi istedim.
Son düzenleme : erhanacikgoz1; 18-04-2018 saat: 22:21.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Kötü haber mali analiz programýndaký verýlerý excele cekmeyý engellemýþler
varmý verýlerý cekebýlecegýmýz býr program yucýnýn prugramýný býlen varmý ondan cekýlebýlýyormu
Özsermayesi eksiye düþmüþ ve 3'te 2 oranýnda kaybetmiþ olan þirketler
http://www.borsagundem.com/foto-habe...ketler/1298393
Bati cimento yokmu.
Ondan bir miktar aldim bu oz varlik buyumesi ile ilgili tespit ettigim.bir kagit ayni zamanda pp dd net kar efk ve ciro artisi bunlarin hepsine bakarak sectim.
Amacim test etmek 3 6 9 ay sonra bu alintiyi ceker sonucu yazariz
Fiyat 6.89 ortalama bakalim
Yer Ýmleri