14 senedir piyasadayým 2004 den 2010.a kadar tofaþ tuttum.. 2010 dan 2013 nisana kadar nakit 2013 nisanýndan 2017 sonuna kadar altýndayým.. Þu an yüzde 40 adel deyim..bunun dýþýnda belirlediðim 10 kaðýtta 2 aydýr alým yapýyorum.. Portföyüm adel/aksa/arçelik/tofaþ/brisa/borusan/Türk traktör/çimsa/pýnar et/indes bilgisayar.. Umarým endeks toparlamaz ve en azýndan 2 yýl alým yapabilirim.. 3200 civarý tasarruf edebiliyorum... Önümüzdeki. Sene bu düþebilir.. Aygaz Ford tüpraþ Çelebi Ereðli Anadolu cam gibi hisselerde teknik olarak ciddi Bi düþüþ bekliyorum ileride beklediðim düþüþler olursa portföye eklicem.. Þu an 14 senenin vermiþ olduðu temel ve teknik analiz bilgilerinin yanýnda FÝNANS PÝYASALARINDA EN ÖNEMLÝ ÞEY KARÞIT YATIRIM STRATEJÝSÝNÝ ÇOK BAÞARILI BÝR ÞEKÝLDE UYGULADIÐIMI DÜÞÜNÜYORUM.. YATIRIM YAPTIÐIM þirketler þu an çok kötü durumda iþleri.. Ve borsa yatýrýmcýlarý genelde aný yaþýyorlar. Ama geçmiþ tecrübem gösterdi ki böyle zamanlar yatýrým zamaný..Ve temettü olmazsa olmazýmýz.. Bileþik getiri ile ilgili Ýnternette araþtýrma yapýn derim.. Bugün 2008 krizinde yatýrým yapan Bi yatýrýmcý o zaman yatýrdýðý sermaye kadar orta sýra temettü daðýtan Bi þirkette temettü geliri elde edebiliyor.. Bugün fiyatý 130 lira olan ve 10 lira temettü veren Bi tüpraþ o zaman 8 liralarý gördü.. Þu an da piyasa olaðanüstü bir dönemden geçiyor. Gerçi dýþa dayalý bir düþüþ olmadý ama çoðu hissede yüzde 40 50 arasý ciddi düþüþler oldu.. Dibi bulmaya çalýþmadan buralardan eliniz gitmezse olurda endeks 70 bin 50 binlere giderse oralardan emin olun hiç eliniz gitmez..
ADEL/TTRAK/ÇÝMSA/TOFAÞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRÝSA/ARÇELÝK/EREÐLÝ/TÜPRAÞ/FORD OTOSAN/SODA
Yer Ýmleri