Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
17,40 9.99% 2,69 Mr 15,86 / 17,40
13,23 9.98% 1,41 Mr 12,31 / 13,23
69,45 9.98% 42,71 Mn 63,55 / 69,45
26,04 9.97% 285,35 Mn 23,60 / 26,04
48,58 9.96% 639,47 Mn 43,00 / 48,58
53,10 -10% 391,53 Mn 53,10 / 61,00
38,70 -10% 50,67 Mn 38,70 / 39,70
10,13 -9.96% 1,03 Mr 10,13 / 11,60
7,34 -9.94% 276,19 Mn 7,34 / 7,87
35,24 -9.92% 122,48 Mn 35,22 / 39,30
296,00 -1.25% 6,48 Mr 295,00 / 299,75
29,20 3.55% 5,88 Mr 28,02 / 29,86
68,75 -0.72% 5,34 Mr 68,25 / 70,25
255,25 -0.29% 5,02 Mr 255,25 / 261,25
13,15 -0.23% 4,75 Mr 13,06 / 13,34
17,50 1.51% 704,46 Mn 17,12 / 17,68
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
206,50 -0.63% 3,68 Mr 205,80 / 211,80
691,00 -1.78% 2,92 Mr 686,50 / 708,00
89,20 -0.28% 284,52 Mn 88,40 / 89,85
109,60 -1.08% 103,09 Mn 108,80 / 111,00
330,50 -1.78% 4,33 Mr 330,00 / 338,50
27,96 0.65% 154,81 Mn 27,70 / 28,26
10,56 -1.77% 267,57 Mn 10,52 / 11,10
78,15 -0.57% 263,41 Mn 77,65 / 79,80

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 61/91 ÝlkÝlk ... 1151596061626371 ... SonSon
Arama sonucu : 723 madde; 481 - 488 arasý.

Konu: Neden temettü ödeyen sanayi þirketlerine ortak olmalýyýz

1.  Alýntý Originally Posted by secretmen Yazýyý Oku
    Arkadaþlar herkese selam güzel bir forum deneyimli Arkadaþlar var yeni keþfettim
    Þimdi tüm arkadaþlara sorum þu
    Uzunvade hisse biriktiricem belirlediðim bir kaç þirket var onlarý þimdi yazýcam ve deneyimli arkadaþlardan uzunvade bu hisseler mantýklýmý diye yorum almak istiyorum belirlediðim þirketler þunlar
    Alkim
    Erbosan
    Kordsa
    Çemtaþ
    Egeen
    Vadem uzunvade 10 yýl gibi
    Yorumlar için þimdiden teþekkürler
    https://www.youtube.com/watch?v=O7De4YyEKsw
    þu video belki kendý analizini kendýn yapmaný saglar. saðlamazsa da benim düþüncem þu

10 yýl sonrasýný göremiyorum bu sebeple yorumlarým þu anký son býlancodan býr sonraký býlanco donemýný kapsar. Çünkü alkým iyi hisse derim. Yarýn fabrikanýn üzerine göktaþý düþer. Hani alkým 10 yýllýgýna uzun vadeli yatýrým için iyiydi dersin. EN saðlýklý yontem dönem dönem bilacodaký gýdýsata bakarak yatýrým yapmaktýr. ALKIM 10 yýl sonra pýyasada olurmu olmazmý sýmdýden nasýl karar vereceksýn yada verecegýz. Bence kendýne þart koþma þu kadar yýl diye. Tanýdýgým býr kac sýzýn gýbý uzun vadecilerde þunu gördüm. Batmak üzere olan bir þirketi hala tutuyorlar sebepleri ise 10 yýllýgýna almýþtým satamam diyor. E yarýn þirket iflasýný açýklayacak. Ama kendýme söz verdým 10 yýllýgýna almýþtým diye cevaplýyor. GARÝP

Alkim karlar kýsmen artýþ trendýnde öz kaynak artýþ trendýnde pd/dd deðerinde 4 yýldýz veriyorum.
    Erbosan karlar çok iyi artýþ trendinde öz kaynak yavaþ artýþ trendýnde pd/dd deðerinde 3,5 yýldýz veriyorum.
    Kordsa karlar eh kýsmen artýþ trendinde öz kaynak artýþ trendýnde pd/dd birazcýk pahalý 3 yýldýz veriyorum.
    Çemtaþ karlar yataya sarmýþ öz kaynak çok çok iyi artýyor pd/dd hafif pahalý 4 yýldýz veriyorum.
    Egeen karlar süper artýþ trendýnde öz kaynak hýzla artýþ trendýnde pd/dd ucuz 5 yýldýz veriyorum. (FIRSAT HISSESI)
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by secretmen Yazýyý Oku
    Arkadaþlar herkese selam güzel bir forum deneyimli Arkadaþlar var yeni keþfettim
    Þimdi tüm arkadaþlara sorum þu
    Uzunvade hisse biriktiricem belirlediðim bir kaç þirket var onlarý þimdi yazýcam ve deneyimli arkadaþlardan uzunvade bu hisseler mantýklýmý diye yorum almak istiyorum belirlediðim þirketler þunlar
    Alkim
    Erbosan
    Kordsa
    Çemtaþ
    Egeen
    Vadem uzunvade 10 yýl gibi
    Yorumlar için þimdiden teþekkürler
    En doðrusunu yapýyorsun...büyüme hisseleri bunlar....yalnýz sektörlerini iyi takip etmen þart. ..

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

Birde bende aselsan var
    2 yýldýr sürünüyoruz ne olacak bu hissenin hali
    Umut varmý
    SECRETMEN

4.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Alctl konusunda tatmýn olmamýþsýnýz yöntemimle ilgili daha önce bir video çekmiþtim uzun bir video hýzlandýrýlmýþ bir biçimde izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=O7De4YyEKsw

Büyüme konusuna niye bu kadar taktýðýnýzý anlamadým benim verdiðim örnekte büyüme devre dýþý her iki hissede ayný karý elde ediyor diyorum. Temettü parasýyla büyüsünler demiyorum. Ýki hissede ayný karý elde ediyor öteki þirket temettü parasýyla yatýrým yapmýyor (YAP-MI-YOR) diyorum. buna raðmen her iki hissede de ayný karý elde ediyoruz. Temettümü almam yada almam neyi deðiþtirdi diye soruyorum.

Siz hisse temettü parasýný kötü projeye yatýrýrsa ne olacak kýsmýný açýklamaya calýsýyorsunuz bana. Oysaki ben size her iki hissede ayný karý yapýyor biri diðerinden daha kötü veya daha iyi kar etmiyor diyorum. Yani temettüyü daðýtmayýp o parayla exstra yatýrým yapmamalarýna raðmen ayný kazancý saðlýyoruz. Temettü almak veya almamak hiçbirþeyi deðiþtirmiyor diyorum.

.................
    Hazýrlamýþ olduðunuz videoyu izledim, elinize emeðinize saðlýk güzel bir çalýþma olmuþ, katýlmadýðým yönleriyle ilgili görüþlerim;

- Videonuzda TAVHL daha önceki yazýnýzda ve videoda detaylý piyasa/defter deðerinin fiyatla iliþkisini detaylý inceleyerek beðendiðinizi belirtmiþsiniz.

Bu þirketi bende beðeniyorum þirket saðýmlýk inek gibi memelerinden süt fýþkýrýr gibi net karlýlýk ve sürekli her yýl temettü akýtýyor, benim demek istediðim bu; kurumsal kalitede test temettü kültürüyle ölçülür, fakat siz bu þirketi seçmekle tezinize aykýrý davranýyorsunuz, çünkü þirket sürekli temettü ödeyerek öz sermayesini eksiltiyor bu þirketin fýrsat satýn alma, gayrimenkul v.b. iþlemleri için kaynak azaltýmýna üstelik banka borçlarý varken gidiyor, halbuki sizin gibi temettüye olumlu bakmayýp büyümeye gönül vermiþ yatýrýmcýnýn bu þirketi sizin deðil örneðin Temettü duayeni Sevgili Dudunun yatýrým yapmasý gerekirdi, her neyse diðer sorularda olduðu gibi buradaki hisse seçimindeki çeliþkinizi es geçersiniz nasýl olsa.

-Gelelim Bufet'a; bu örnek bu konuda hatalý çünkü bufet ýn þirketinin iþtigal konusu aynen bizim koç holdingte olduðu gibi diðer þirketlere sermaye yatýrýmý yapan holding. Adý üstünde bu tür þirketlerin esas sorunlarý elde ettikleri kaynaklarý ortaklarýna temettü olarak daðýtmayýp portföylerindeki þirketleri sermaye olarak güçlendirmek ve yeni fýrsat satýn almalar için serbest nakit tutmalarý zaten elzemdir, böyle yapmazlarsa zaten karlýlýk olarak iþtigallerini devam ettirmeleri imkansýzdýr, kar yoksa ticari yaþam da risk altýnda demektir. Benim ifade etmek istediðim þu; siz diyelimki bir çimento fabrikasýsýnýz, faaliyetinizden kar ediyorsunuz ve bunu ortaklara daðýtmayýp satýn alma fýrsatý olarak; diðer çimento fabrikalarýný satýn almada veya sizin deyiminizle g.menkul alýmýnda kullanmak ne kadar akýlcý, belki diyeceksiniz ki þirket bunu illa satýn alma deðil finansman geliri olarak bono veya mevduatta tutabilir diyebilirsiniz, bende size derim ki þirket benim temettümden doðan kar payýný bana versin ben kendi paramý mevduat yaparým, neden mi; temettü de vergi vergi diyorsunuz ya, þirketin kurumlar vergisi olarak m.s.i. bende vergilenmeyecek, çünkü bireysel m.s.i. faiz gelirleri kaynaðýnda kesilen vergi dýþýnda vergiye tabi deðil. Ayrýca tahmin edersiniz ki USA.de SEC. ile bizim SPK. karþýlaþtýrmak ne kadar doðru ise bu da o kadar doðru, yani orasý baþka bir diyar, bizimkisi baþka. Daha önce örnek vermiþtim, Koç holding uzun yýllar ortaklarýna her yýl hem nakit kar payý hemde bedelsiz hisse vererek sizin söylediðinizin aksine hem þirketin piyasa deðerini artýrmýþ, dolayýsýyla kendi zenginleþirken ortaðýnýn reelde fakirleþmesinin önüne geçmiþtir.

-Diðer þirketiniz tire sizin kýstaslarýna uygun fakat ben olsam büyüme tempo getirisi için portföyüme almazdým, çünkü sermaye ve iþ hacmine göre borçluluðu yüksek, borçlarý þimdilik çevirebilir çevirirken de daha yüksek finansman giderleri doðabilir, benim için defter/piyasa deðeri 1.in altýnda, f/k.sý 5 civarýnda birçok temettü veren beþ yýldýzlý þirket varken iki yýldýzlý þirket benim açýmdan ciddi risk.

-En son yazýnýzýn metin arkasýnda benim aslýnda endiþe konularýmý güzel belirtmiþsiniz teþekkür ederim, þöyle düþünün ortalama yatýrýmcýya hitap ediyorsunuz, hepsi köþeyi dönmeyi çabalýyor, özellikle yabancý kaynaklý büyüme temposunda borç çevriminde yaþanacak ciddi riskin doðuracaðý fiyat maliyeti yüksek olur.

Herkesin donanýmlý yatýrým danýþmaný yok, fakat özellikle ülkemizde temettü ödemesinin test edilmesi güvenli bir yöntemdir. Zaten üçkaðýtçý, transfer fiyatlamasý yapmaya meyilli þirket patronun temettünün uzaðýndan yakýnýndan geçmez.

Ben demiyorum ki þirket elde ettiði karýn tamamýný daðýtarak þirketi çimsa benzeri gelecek yüksek faizleri çeviremeyecek hale getirsin, aynen sizin beðendiðiniz tavhl. veya benim beðendiðim borusan mannesman gibi, büyüyen, kar eden, ortaðýn cebine el uzatmayýp kendi ticari faaliyet karýndan finansman giderlerini ödedikten sonra elde ettiði karýn bir kýsmýný ortaðýna daðýtmasýnýn þirket açýsýndan ne mahsuru var. Ayrýca bu mantýk azýnlýk ortaklarýn elde edecekleri parayý akýlcý deðerlendiremiyecekleri argümaný ne kadar doðru?

Ýsmail Tarmaný düþünün; adam baþtaþ çimentoyu fransýzlara sattý, sonra aldýðý paranýn çoðunu borsadaki çimento hisselerine yatýrdý, yýldan yýla gelen kar paylarýyla þirketin parasýyla þirketin halka açýk hisselerinin bazýlarýnda tamamýna varacak nispetlerde topladý. Topladýklarýndan alýp sattýklarý hariç, bu günkü bursa çimento yönetimi ve atakule gyo. giren paranýn kaynaðý iþte sizin bir türlü anlamak istemediðiniz temettü parasýnýn doðru kullanýlmasýyla yapýldý, yani allah daha çok versin adam paranýn parasýnýn suyunu çýkardý.

Size kimse büyüme kötü demiyor, hep bir argümanýn içine girip diðer argümana saldýrýrken sermayenizin bir kýsmýný da sürekli kötülediðiniz argümana sahip þirkete niye yatýrým yapýyorsunuz ki bu ne yaman bir çeliþki?

Yanlýþ anlamazsanýz bundan sonra aslýnda çok da yazýþmak istemiyorum, çünkü tekrara girmeye baþladýk ben size hayat matematikten ibaret deðil dedikçe siz bana ayný kar; temettü veren vermeyen hesap örneðini tutturmuþsunuz.

Siz cevap mý istiyorsunuz hemen; temettü daðýtan ayný þirket en azýndan namusuyla kurumsal kalitesiyle bunu ortaðýyla paylaþýr, diðerinde belki karý bilançosunda bir yýl görürsünüz belki o parayý daha sonra þirket ortaðýna ait g.menkulu veya hisselerini veya ortaðýnýn kurduðu zombi þirkete fýrsat yatýrýmý olarak koyar, hele bir de döviz üstünden sermaye katýlýmý yaparsa hem maddi duran varlýklar da þerefiye hesabýný hemde öz kaynaklarda yabancý para çevrim farkýna karlýlýk olarak yansýtýr, sizin deyiminizle ne güzel deðil mi; aptal azýnlýk ortak parayý temettü olarak alsaydý þirket büyümeyecekti, fakat þirket büyüten aslan patronun yönetiminde gelsin karlar uçsun bilançolar.

Sizden ricam, benim önceki yazýmda hiç birine CEVAP VERMEDÝGÝNÝZ sorularýma mümkünse lütfen sizden CEVAP BEKLÝYORUM, aksi takdirde geçek hayattan kopuk ve ülkemiz gerçeðiyle uyuþmayan argümanýnýzla ilgili daha fazla hep sizin sorularýnýza cevap verir nezaketten uzak tarz da yazýþmak istemiyorum.

5. Siz beni hepten ters ve yanlis anliyorsunuz.

Videomu izlediniz inceledigim hisselerden kaci temettu vermiyor ?

Tavhl nasil oluyorda benim favorim ?

Videonun bir hanesi haric temettunun t sinden bahsetmismiyim ?

Ben karini arttiran oz sermayesini arttiran pd dd nisbeten ucuz gordugum hisselere yatirimimi yaparim ister yuzde 500 temettu dagitsin isterse hic dagitmasin.

Sececgim hisselerin temettu menusune hic tiklamam gerek yok cunku fiyat ne kadar gidecekse onu kazanacaz.

Bende bu felsefeyle hisseleri secerim videodaki gibi tavmi guzel alirim psdtcmi guzel alirim.

Ama temettu severler ne yapiyor acoyor temettu krallari lostesini en yuksek olanlari secip arkasina yaslaniyor. Ben buna karsiyim sonuc olarak hissenin yukari gittigi kadar kazanacaksak temettu verse ne vermese ne hisse oz kaynagini ve karlarini temettu dagitsada dagitmasada yeterli oranda arttiriyor mu arttiriyor. Mesele ne ozman illa temettude versin demenin mantigi kalmiyor bunu demek istedim illa temettu vermesin demeninde mantigi yok hisse temettu versede ciddi oranda buyumesini yaratabiliyorsa ne sorun olsun ki ?

Neyse siz neye inaniyorsaniz ona yatirim yapin temettu vermeyenlerin hepsinide uckagatci yaptiniz ttraktor duna kadar temettu dagitiyordu simdi uckagatcimi oldu. Yok onu demek istemediniz ama disardan okuyanlar temettu vermiyorsa uckagatci patrondur diyip geciyor soylemler sebebiyle
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..

6.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku

.....................
    ...........

Bana soracak olursanýz su an tavhl bir çok kriterden geçer not aldý. pd/dd ortalamanýn altýnda yer alýyor.

Biraz riski arttýrabilirim. Fýrsat hissesi varmý diye sordugunuz da TÝRE diyebilirim. ........
    Erhan bey, uslubunuz tam oteriter tavýrda ve kýrýcý, olsun ben yine gençliðinize veriyorum, sonuçta emek veren fikir üreten deðerli bir insansýnýz, bakýn yukarýda alýntýladýðým yazýnýzda tavhl. geçiyor, videonuzda þirketten olumlu bahsediyorsunuz, bu açýklamalarýnýz doðru, yanlýþ olan sizin iddianýza aykýrý ters þirketi öne çýkarmanýz.

Diðer hususlara deðinmeyeceðim çünkü tahmin ettiðim gibi yazýþma kýsýr döngüye ve kýrýcý olmaya gidiyor ne gereði var yalan dünyada kalp kýrmaya esen kalýn.

7.  Alýntý Originally Posted by dadaþ ali Yazýyý Oku
    Erhan bey, uslubunuz tam oteriter tavýrda ve kýrýcý, olsun ben yine gençliðinize veriyorum, sonuçta emek veren fikir üreten deðerli bir insansýnýz, bakýn yukarýda alýntýladýðým yazýnýzda tavhl. geçiyor, videonuzda þirketten olumlu bahsediyorsunuz, bu açýklamalarýnýz doðru, yanlýþ olan sizin iddianýza aykýrý ters þirketi öne çýkarmanýz.

Diðer hususlara deðinmeyeceðim çünkü tahmin ettiðim gibi yazýþma kýsýr döngüye ve kýrýcý olmaya gidiyor ne gereði var yalan dünyada kalp kýrmaya esen kalýn.
    Anlayisiniz icin tesekkur ederim. Kusura bakmayin isteyim zor yaziyorum boraz gerilmistim.

Videolu anlatmaya calisirim belki yine fikir alisverisinde bulunalim hocam

Alýntý Originally Posted by Selim Yazýyý Oku
    temettünün çok mühim olduðunu düþünenlere sadece iþyat almasýný tavsiye ederim. 1 liralik iki hisseden birinin 10 kuruþ temettü verdikten sonra 1 liraya geri çýkmasýnýn; ayný sürede, vermeyen hissenin 1,1 liraya çýkmasýndan daha muhtemel olduðuna inanmak affedersiniz ama saflýktýr.

þu kaynaklarý öneririm:

Black, F. and Scholes, M. (1974). The effects of dividend yield and dividend policy on common stock prices and returns. Journal of Financial Economics, 1(1), pp.1-22.

Blume, M. (1980). Stock Returns and Dividend Yields: Some More Evidence. The Review of Economics and Statistics, 62(4), p.567.
    Merak edenler icin ben aciklayayim, temettünün parasal karþýlýðý deðer artýþý ile eþit olduðunu söylüyor 96 sayfa sonunda. Peki sorumuz þu olsun, topikte 96 yanýt geriye gidince bu noktada hayýr diyen kimseyi gördünüz mü ? Yani citation yaptýnýz ve temettü yatýrýmcýlarýný mý bilginiz ile alt etmiþ oldunuz. Temettünün özkaynaklardan verildiðini sadece siz mi biliyorsunuz ?

Temettünün mühim olmadýðýný düþünüyorsanýz da ayný yazýyý okuyabilirsiniz. Black ve Scholes makalesinde tezat bir durum bulunmamaktadir.

Ancak konunun özü bu deðil aslýnda, konunun özü sizin konunun özünü kaçýrmýþ olmanýz. Ýþyat hakkýnda yazdýðýnýza göre senelik ortalama %7 deðer artýþý ve %18.2 temettü verimi de olduðunu biliyor ve buna göre yorum yapýyorsunuzdur.

Geleceðiniz noktayý söyleyeyim, öz kaynaklar eridi deðil mi ?

Sevgiler, kaucuk saf iþyat yatirimcisi ...

The main conclusion of our analysis is that a dollar of dividends has the same value as a dollar of capital gains in the market. There are virtually no differential returns earned by investors who buy high dividend yielding securities or low dividend yielding securities once we control for the crucial risk variable. The demand for dividends is met by
    corporations who supply dividends and the end result is a market equilibrium in which the dividend factor is insignificant in magnitude.

Asýl vurucu cümlede þuradan geliyor. Benim bakýþ açým temettü geleneði firmanýn performans etkisinin ta kendisidir.

As always, the crucial investment decisions of corporations effect their performance not the way they pay out the fruits of their
    endeavors to corporate shareholders.

Sayfa 61/91 ÝlkÝlk ... 1151596061626371 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •