temett iyi gzel de , tfe baznda grafikler hi i ac deil...
Samuraylarn pirin tarlalarndaki ay seramonilerinde , ay kaselerinin iine dalp , suikast iin vakit kollayan hain ninjalardk. Hamza Stbyk ( AKA Klaus Maximilian Kerpenter Mnche ) - Mazardium EF87 madeni uzman
Ticari ara sektrnn reticilerinden Anadolu Isuzu, birikimini ve iddiasn, “Anadolu Savunma” markas ile savunma sanayisine tayor. “Anadolu Savunma” markas ile gelitirdii, askeri kullanma ynelik ar kamyonlarla IDEF 2019’a katlacak olan Anadolu Isuzu, fuarda; 88 tank ekici, 88 taktik tekerlekli ara, 88 kurtarc ara ve 44 taktik tekerlekli ara modellerinin tantmn gerekletirecek.
Anadolu Isuzu, ticari ara retimindeki ve Ar-Ge almalarndaki gcn, “Anadolu Savunma” markas ile savunma sanayisinin hizmetine sunuyor. Anadolu Isuzu’nun Ar-Ge Merkezi’nde, Trk mhendisleri tarafndan gelitirilen askeri kullanma ynelik ilk ar kamyonlar,*IDEF 2019’da ilgililerle buluuyor. Fuarda,*“Anadolu Savunma” markas altnda tantlacak ve Seyit ismini tayacak 88 tank ekici, 88 genel maksatl kamyon ve 44 genel maksatl kamyon modellerini sergileyecek Anadolu Isuzu, yksek performansl askeri aralaryla sadece yurt iinde deil yurt dnda da nemli bir pazar pay elde etmeyi hedefliyor.
Anadolu Isuzu Genel Mdr Turul Arkan, savunma sanayisine ynelik gelitirdikleri yeni rn ailesi ile ilgili unlar sylyor: “Zrhl pick-up ve zrhl midibs retimlerimizle yllardr hizmet verdiimiz savunma sektr, bizi ok iyi tanyor. imdi, Anadolu Savunma markas altnda Seyit rn ailesine ait aralarmzla sektre verdiimiz hizmetleri, daha st snflara doru geniletiyor ve yerlilik odamzla bunu ar kamyonlara da tayoruz. Ar-Ge merkezimizde yrttmz almalarla ortaya; yksek performansl, gvenilir, idamesi kolay ve maliyet-etkin bir rn ailesi koyduk. Yerli ve milli Seyit rn ailemiz, en bata, standartlar ok yksek bir kullanc olan Trk Silahl Kuvvetleri olmak zere, birok lkenin silahl kuvvetinin, tam da arad aralardan oluuyor. Bu nedenle rn ailemizin byk bir ilgi greceinden phemiz yok.”

Midibs, otobs ve kamyon modellerini, bata Bat Avrupa olmak zere; Avrupa Ktas, Kuzey Afrika ve Trk Cumhuriyetlerinde bulunan 30’dan fazla lkeye ihra eden Anadolu Isuzu, bu lkelerdeki baarl servis ve sat sonras hizmetler yaplanmas ile de ne kyor. Firma, bu yaplanmaya savunma sanayisi rnlerini de katarak tm dnyann tercih ettii markalar sralamasnda daha yukarlarda yer almay hedefliyor.
*
Dnyann Tand ve Takdir Ettii Mhendislik
Anadolu Isuzu, son yllarda ald kararlarla yzn ihracat pazarlarna dnd. 2018’de 109 milyon dolar ihracat geliri elde eden irket, 2023 ylna kadar, ihracatn iki katna karmay hedefliyor. Uzun yllardr edindii kamyon retim deneyimini savunma sanayisine de entegre eden Anadolu Isuzu, 88 eki sistemine sahip bu zel alt yapl kamyonlarda, yerli retim tek marka olma zelliine de sahip.
Getiimiz yl yapt atlmlarla Japon Isuzu’dan bamsz kendi markas AOS’u ortaya karan Anadolu Isuzu, bu markasyla ngiltere, rlanda, Rusya ve Gney Amerika gibi lkelerde ve blgelerde aktif rol oynamaya balad. zellikle Avrupa pazarnda bilinirlii gn getike artan firma, sat sonras baarlaryla da ismini duyuran bir marka olarak dikkat ekiyor. 2018 ylnda, yurt dna 964 adet ara sat gerekletiren Anadolu Isuzu, halihazrda 30’dan fazla lkedeki distribtr yaplanmasn, 2020 ylnda 60’a yakn lkeye geniletmeyi ve bylece, daha global bir marka olmay hedefliyor.
*
Baarnn Temelinde Gl Ar-Ge Var
Anadolu Isuzu’nun 100’e yakn Ar-Ge personeli; kamyon, kamyonet, otobs ve midibs gelitirme projelerinde grev alyor. “Anadolu Isuzu” markasn, toplu ulam sektrnde ve yk tama segmentinde srekli daha iyi bir konuma getirmek iin alan bu ekip, almalarnda, niversitelerle de i birlii yapyor. 2017 ylnda, otomotiv sektrnn en fazla patent bavurusunu yapan markas olan Anadolu Isuzu, istee zel, terzi usul ara retimiyle de adndan sz ettiriyor. Gl Ar-Ge altyaps ve ara tasarlama deneyimiyle rettii birok arata dl alma baars gsteren Anadolu Isuzu, Citiport ve Novociti Life gibi aralarnda, hem tasarm hem de konfor dlleri alarak Avrupa’nn en ok tercih edilen Trk markalarndan biri olarak ne kyor.

*
“Seyit” Oyunun Kurallarn Deitirecek
Anadolu Isuzu’nun ilk kez IDEF 2019 fuarnda sergileyecei ve ismini anakkale Zaferi’nin kahramanlarndan biri olan Seyit Onba’dan alan Seyit Askeri Kamyon rn Ailesi, Anadolu Savunma ile ek Tatra grubu arasndaki ortaklk sonucunda gn yzne kt. Altyapda Tatra’dan destek alnan aralarn, bata zrhl kabin olmak zere tasarmlar ise tamamen Trk mhendisleri tarafndan, Anadolu Isuzu Ar-Ge Merkezi’nde gerekletirildi.
Ar koullar altnda ve zor corafi artlarda almaya olduka uygun bir ekilde tasarlanan Seyit serisi aralar, 88’den balayarak 2020’ye kadar farkl konfigrasyonlarda ve farkl motor seenekleriyle retilebiliyor.
Zrhl pick-up ve zrhl midibs retimlerini de devam ettiren Anadolu Isuzu, yeni alt markas Anadolu Savunma ile tm yol artlarnda gidebilen ve Trk mhendisler tarafndan gelitirilen kamyon zmleriyle bata Trk savunma sanayisi olmak zere, distribtrlerinin bulunduu tm yurt d pazarlardaki varln arttrmay hedefliyor.
Savunma sanayisinde, her trl lojistik amal taktik tekerlekli rn gruplarnda yer almay amalayan Anadolu Savunma, IDEF fuarnda; bu segmentteki tek yerli retici olarak, 88 tank ekici, 88 genel maksatl kamyon ve 44 genel maksatl kamyon modellerini sergileyecek.
*
Seyit 88 Tank Tayc
IDEF fuarnda, Anadolu Isuzu standnda sergilenecek olan ve tm arazi artlarnda 88 eki sistemiyle gidebilen Seyit 88 Tank Tayc, 70.000 kg’lk ekme kapasitesiyle ne kyor. %30’un zerinde eimde dahi trmanma yeteneine sahip olan 88 tank tayc, azami 80 km/sa hza ulaabiliyor.
Cummins X15 99EPA 600 motora sahip olan Seyit 88 Tank Tayc, 14,9 lt’lik motor hacmi ile 600 bg g ve azami 2.779 Nm tork retebiliyor. 1.100 mm derinliindeki sudan rahatlkla geebilen Seyit 88 tank tayc, 800 km menzile sahip.
Anadolu Isuzu Ar-Ge mhendisleri tarafndan yaplan tank taycnn tasarm, opsiyonel olarak zrhl da retilebilen kabini, Stanag 4569 Seviye 2 ve Seviye 3 Balistik Koruma sunabiliyor. Seyit 88 Tank Tayc, bata Trk Silahl Kuvvetleri olmak zere, modern ordularn ihtiyalarna cevap verebilecek zellikleri bnyesinde barndran, snfndaki tek yerli retim ara olarak dikkat ekiyor.
*
Seyit 88 Taktik Tekerlekli Ara
IDEF 2019’da Anadolu Savunma standnda sergilenecek 88 tahrik dzenekli Taktik Tekerlekli Ara, ok maksatl kullanm zellii ile ne kyor. Ara; konteyner, seyyar ve sabit yk platformlar, hassas elektronik sistemler, radar sistemleri, akaryakt gibi birok yk eidini tayabilecek zellikte.
Cummins X15 99EPA 500-600 motoruyla 500-600 bg g deeri sunabilen Seyit 88 Taktik Tekerlekli Ara, 1100 mm yksekliinde sudan geebilme zelliine sahip. Seyit 88 Kurtarc, Stanag 4569 Seviye 2 ve Seviye 3 balistik korumal opsiyonu ile stn koruma salar.
*
Seyit 88 Kurtarc Ara
IDEF fuarnda sergilenecek bir dier Anadolu Savunma arac ise 88 tahrik dzenekli Mayna Kar Ksmi Korumal Kurtarc Ara. MPG Makina malat San. ve Tic. A.. tarafndan IDEF 2019‘da sergilenecek aracn grev donanmlar, MPG Makina malat San. ve Tic. A.. tarafndan tasarland. Bunlar, zorlu arazi ve yol artlarnda verilen grevleri baarabilecek kabiliyette ve zellikle arzalanm ya da krma uram byk tonajl aralar ile zrhl aralarn kurtarlmasna olanak tanyacak zelliklerde retildi. 43.000 kg arla sahip olan 88 Mayna Kar Ksmi Korumal Kurtarc Arac, %60 eim trmanma kabiliyetinin yan sra 1.100 mm’lik sudan geme zelliine de sahip.
14,9 lt’lik Cummins X15 99EPA 600 motoruyla 600 bg g sunan 88 Mayna Kar Ksmi Korumal Kurtarc Ara, 80 km/sa hza ulaabilir. 500 km’den fazla menzile sahip olan ara, ok yakn zamanda envantere girerek Trk Silahl Kuvvetlerinde grev yapmaya balayacak.

*
44 Taktik Tekerlekli Ara
IDEF fuarnda Anadolu Isuzu standnda sergilenecek olan 44 tahrik dzenekli Taktik Tekerlekli Ara, 7.000 kg’lk tama kapasitesiyle dikkat ekiyor. %60’n zerinde trmanma yeteneine sahip olan 44 Taktik Tekerlekli Ara, azami 100 km/sa hza ulaabiliyor.
Yurt ii ve milli imknlarla ve yksek orandaki yerli katkyla retilmesi hedeflenen ve bata kabin olmak zere tasarm Anadolu Isuzu Ar-Ge mhendisleri tarafndan yaplan 44 Taktik Tekerlekli Ara; Stanag 4569 Seviye 2 ve Seviye 3 balistik koruma seviyelerinde zrhl kabinli olarak retilebiliyor.
SM-J710FQ cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
Arkadalar selam
Portfymden bir hisse karmak istiyorum ama karar veremedim
Portfydeki hisselerim
Aselsan
Alkim
emta
Egeen
Erbosan
Kordsa
Uzunvadeciyim
Siz olsanz bu portfyden uzunvade hangisini karrdnz yada karmazmsnz
SECRETMEN
Cemtas ckarrm..
BU konu biliniyor muymu bilinmiyor muymu.
BU yatrmclar sadan soldan duyduklar yazlarla yatrm yapyor muymu yapmyor muymu.
Hi hesaplama yapmadn sylyor ancak temettnn faiz gibi bir getirisi olduuna inanm yada inandrlm. Muhtemelen bir yerlerde okudu. Herhalde byledir diyip geti. te sorgulamak bu sebeple nemli.
Yatrmcnn profilinde syle bir gezdim acaba nasl birisi diye. Baka bir twitinde ise. Sorgulama yapyor neyi sorguluyor stoploss altrmay sorguluyor. bakn;
Hisse alp satarken kullanlanstop candrtabiri neden dillere pelesenk olmutur?Bu tabiri sk sk kullananlar kimlerdir ve neden zerine basa basa kullanrlar?Hi dndnz m bunu?Bu ahslar arac kurumlara alyor olabilirler mi?Unutmayn her stop yeni bir ilem yaptrr!
Demi sorgulamasna hayran kaldm. neden dillere pelesenk olmutur Bu tabiri sk sk kullananlar kimlerdir? neden zerine basa basa kullanrlar ? Hi dndnz m ? diyor. Yani baya sorgulamac davranyor. Niin ayn sorgulamay temett candr diyenlere de yapmadn deil mi ?
Bu dostumuzun dier baz temett ver twitlerinede rast geldim. bir twitini 45 dier temett ver twitini 29 kii beenmi. toplamda da 9 kii bu tiwitleri retwitlemi.
Benim niye bu konuda takntl olduunu niye kzdm niye aklamaya altm anlayabiliyor musunuz. Bunun gibi elimde tonlarca rnekler var bu sadece bir tanesi. Temetty faiz geliri gibi zanneden bir sr insan var ve bu insanlar kendilerini borsada yatrmcym diye tantyor. Bunlarn kurduu cmleleri doru kabul edip beenen retiwit atan kitleyle beraber bir virus gibi yaylyor bu twitler.
Ardndan benim bilgisiz acemi yeni borsaya girmi yatrmcm. FOrmula ye olup u cmleyle balyor ilk yazsna.
En yksek temett verimlilii olan hisseler hangileri ? sorusuyla yatrma balyorlar.
bir ka yl sonra onlarndan kafasna dank edecek. ksa vadede anlamalar pek mmkn deil. bir ka temett sonra bakacak ulan %15 temett verdi ilk yl 2. ylda %15 verdi. portfoy %30 bymesi gerekirdi ama hi bymedi demeye balayacaklar. Bazlar bunun bile farknda olmuyor. Dur yaw ters giden bireyler var bi u iin salamasn yapaym evdeki hesap arya uymad da demiyor aman naslsa uzun vadeciyiz herhalde hisse az dmt ondan byle grnyordur ilerde dzelir hem temett candr diyenler bu i uzun vade ii demedi mi ozman sorgulamama neden niin dememe geek yok biriktirmeye devam diyor.
ALn biriktirin uzun vadeli yatrmc olun bunlarda problem yok. Ama bilinli bir yatrmc olun Temett hisse alma ktdr uvyci olma al sat yap demiyorum. Yeterki bilinli ekilde yap bu ii ezbere kulak duyma atlan tiwitleri rnek alpta temett faiz gibiymi diyerek yatrm yapma. Bil temettnn ne olup ne olmadgn yine git temettc ol sayg duyalm!
imdi bana gelecek eletiriler u herkes bu rnekteki gibi bilinsiz deil ki deil %30 u biliyor mevzuyu %70'i bilmiyor. te gelin birlik olalm bu %70 bilinsizleri beraber uyaralm u twitin altna ben deil siz cevap yazn. Adam beni grnce haa bu bizim temett kart erhan deilmiydi bu hep kartt zaten gzyle bakyor. Halbuk yle biriside deilim. Gelin siz uyarn arkadamz bak dostum bende sen gibi temett yatrm yapyorum ancak temett faiz gibi bir gelir deil bu konuda yanl tiwit atyorsun. Hem takpclern yanl ynlendiriyor hemde kendini yanl bir yatrma ynlendiriyorsun diye anlatn.
Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Harika, insanlar temett yatrmclna ilgi duyuyor demektir. En azndan yatrmlarnn doru yerde deerlendirmek iin "bilmilere" "uzmanlara" ihtiya duymadan ilerleyebilir, yatrmcl gelir ile birletirebilirler.
Sent from my iPad using Tapatalk
The trend is your friend until the end when it bends. - Ed Seykota
Yer mleri