Hisse üzerinde olumsuz yorum yapanlarýn temel savý 2020 karýnýn daðýtýlmama kararýydý. Þu anda bu olumsuzluk giderildi. Patron da hisse alýmlarýna devam ediyor. Miktardan ziyade sürekliliði önemlidir.
Syg.
Genel kurula planladýðýmýz gibi katýldýk, çok olumlu izlenimler edindik. 2020 yýlý karýndan da nakit kar payý daðýtýlmasý yönünde, benim teklifime gerek kalmadan; hakim ortaklardan Þükrü Erhan Bey, tamda benim düþündüðüm oranda nakit kar payý daðýtýlmasý için önerge verdi ve oy çokluðuyla kabul edildi. Dilek ve temenniler bölümünde, kaðýt mendil üretmeyi düþünüp düþünmedikleri yönündeki soruma, karlý görmedikleri için düþünmediklerini beyan ettiler.
Þirkette býr sýkýntý yok sadece beklenti yaratýp sonra caymasý KY da "acaba" sorusunu akla getirdi. Sonuçta borsada yeni bir firma ve malum hýrsýz arsýz adam piyasa da bolca var. Patron alýmý sonrasý simdilik negatif bir durum yok. Yukarý çekip mal boþaltýrlarsa art niyet arararým...
Bol kazançlar.
YTD.
SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.
Merhaba. Bizler de büyük beklenti ile hisseye yatýrým yaptýk ancak döviz kurunun ikiye katlandýðý dönemde ne yazýk ki birikimlerimizi koruyamamýþ olduk. Patronun 15bin TL dolayýnda alým yapmasýný doðrusu hiddetle karþýlamýþtým, bunun hisseyi savunmak ile bir ilgisi olamaz diye ancak son günlerdeki geliþmeler umutlarýmýzý yeniden yeþertti.
Öncelikle genel kuruldan 2020 kârýnýn da daðýtýlmasý kararý çýkmasý bu sayede daðýtýlabilir karýn yüzde 70 inin daðýtýlacaðý taahhütünün de altý doldurulmuþ oldu. Keþke ay baþýnda olumsuz olarak yorumlanan genel kurul baþlýklarýný bu þekilde açýklamasalardý, tüm ay boyunca satýþ baskýsý yedi hisse durduk yere.
Biraz önce de Ersin Bey'in açýklamalarý ekranlara düþtü. Özet olarak enerji kaynaklý maliyetlerin arttýðýný, yeni fabrika yatýrýmýnýn bir ay kadar gecikeceðini, yeni finansmana ihtiyaçlarý olmadýðý, kaðýt ürünlerine zam beklediðini belirtirken can alýcý ifade ise, "Bu þekilde devam edersek bir süre sonra geri alýma baþlayacaðýz, bilanço ile hisse fiyatý birbirine uymuyor" açýklamasý oldu.
Dediðim gibi keþke daha erken destekleyip, satýþ baskýsýný engelleselerdi. Endeks yükselirken yerinde saymasýna göz yumdular ama önce kâr daðýtým politikasýna sadýk kalýnmasý, þimdi ise hissede geri alým söylemi hisse üzerindeki satýþ baskýný hafifletmek için önemli olur diye düþünüyorum.
Siz üstadlarýn bu son dönem geliþmelerine dair görüþlerini almayý çok isterim. Saygýlar
Alým yapýlan miktar 15.000 adet hissedir. Hisseler 1 TL nominal deðerde olduðundan 15.000 TL nominal 15.000 adede (eski deyimle lot’a) eþittir.
Syg.
Yer Ýmleri