Ýlhami Iþýk...
Pazar gününe bir NOT.
Öbür dünya'ya yýrtýk bir çorap bile götüremeyecek insanlarýn
Bu mal,mülk,para ve güç sevdasý çok zavalýca bir ruh hali.
Abd'nin 19 bin vatandaþý var. Biz de oradaki vatandaslarimiz icin tahliye operasyonu yapacaz.ABD Ordusu Sudan'da, Cibuti, Etiyopya ve Suudi Arabistan ile iþbirliði yaparak Hartum'daki büyükelçilik personelini tahliye etti.
Sudan'daki güvenlik sorunlarý nedeni ile Hartum'daki Amerikan Büyükelçiliði faaliyetlerini geçici olarak askýya aldý.
Ýsvec ise silahli güç gönderme kararini oylayacak bugün.
Nato üyesi olmadýðý halde askeri güç yollayarak, Nato ülkelerinin vatandaslarini kurtarma ayagi yapacaklar. Belki Türk vatandaþlarini da kurtarirlar, belki degil kesin yazdigim gibi bir film cevirirler. Biz de hemen "Kuran yakma filmini" unutuveririz. Falan filan iste.
Korku ve Yalan Imparatorlugu.
Çok ilginç bir haber var, bu haberin kaynaðý da araþtirilmali;
-Endonezya, Tayvan'daki 350.000 iþçi statüsündeki vatandaþýna tahliye planý hazýrlýyor.
https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4866137
Sultan Tarlaci...
Bugünlerde aranan kimlikler, giysi deðiþtirir gibi giyilebilen ve çýkarýlabilen kimliklerdir.*
Ýnsaný insan yapan nedir?*
Kimlik bireysel bir olgudur. “insan kimliði” dünyamýzda yaþanan bölünmüþlüðün de ortaya koyduðu gibi, sosyal bir kimlik olarak tanýmlama eðilimindedir.Giydirilmiþ kimliklerden biri ise kültürel kimliktir. Kültürel kimliðin oluþumunda en etkili faktör dini mezhebi alevi-sunni veya kürt-türk olandýr.*
Siyasetçiler de bu elbiselerini BÝZE SÝZE göstermeyi ve giydiðinizi size hatýrlatmayý çýkarlarý için severler.Þartlanmýþ zihinlerimizi giydirilmiþ kimliklerden soyutladýðýmýzda o pýrýl pýrýl parlayan gerçeði karþýmýzda buluveririz. Bu hepimizin özde sadece ÝNSAN olduðumuz gerçeðidir.
Yabancýlaþmayý yok eden, kaldýran ve insaný insana yaklaþtýran, gülümseyen ve güven veren bir gerçek.Ýnsanlýk giydirilmiþ kimliklerle güç merkezleri þeklinde odaklanmýþ, giydirilmiþ kimlikleri sebebiyle birbirleriyle çatýþarak, çok parçalý bir insanlýk tablosunun ressamý olmuþtur.Birbirleri ile çatýþan onca insan, gerçek kimliklerinin sadece insan kimliði olduðunu unutarak bu anlamsýz mücadeleye devam edip gitmektedirler.Yalýn insan kimliðine sahip çýkabilmenin yolu, giydirilmiþ kimliklerin yarattýðý zihinsel ve duygusal þartlanmalarý aþmakla açýlacaktýr. Zira bu þartlanmalarýn yarattýðý kalýp ve semboller, insaný özgürce düþünmekten alýkoymaktadýrÝnsanlýðýn varlýðýný korumasý ve sürdürmesi için, insan kimliðinde birleþmesi ve giydirilmiþ kimlik gururundan sýyrýlarak, insan çekirdek kimliðinin onurunu yakalamasý gerekmektedir.
Ufuk Coþkun...
Milas’tan CHP’ye kötü bir haberim var. Kýrk yýllýk CHP’liler terör örgütünün uzantýsý bir partiyle kurulan ittifaktan son derece rahatsýzlar ve oylarýný AK Parti’ye vereceklerini söylüyorlar. Üç ay önce geldiðimde tablo tam tersiydi.
Halit Tokuþ...
Oldu da Erdoðan seçimi kazandý bi 5 sene daha görev yapar sonrasý yok. Bürokratlar, aklýnýzý baþýnýza alýn da yasalara uyun yoksa 5 sene sonra yargý hayatýnýzý kabusa dönderir.)))))))))))))
Daha 30 yaþinda yok. Son model Mercedesiyle cuma namazina gidiyor. Ciktiktan sonra arabasina biniyor, arabada kokain çekiyor ve bunu sosyal medyada yayinliyor. Bu salak hala þeriat diyor.5 sene içinde bu ekonomik buhrana raðmen tekrar Erdoðan iktidarýna görev veren halkýn verdiði özgüvenle fiili þeriat kanunlarýný getirirler Erdoðan yaþadýðý sürece iktidar olur hatta seçimleri bile kaldýrsalar kimsenin gýký çýkmaz o yüzden Ersoðan gidecek bu çok þansýmýz.
Rüþdü Saraçoðlu...
Daha önce de yazdým 34 sayýlý karar yoldadýr.
Yer Ýmleri