Hakan Kara
@ali_hakan_kara
Kamunun döviz açýk pozisyonunun 300 milyar $'ý geçtiðini tahmin ediyorum.
Yani artýk kurdaki her 1 TL artýþýn kamuya (halka) yükü yaklaþýk 300 milyar TL olacak.
TCMB’den beklentim Finansal Ýstikrar Raporunda bardaðýn sadece dolu tarafýný deðil, bu tabloyu da ortaya koymasýdýr.
Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
7s
Çok karamsar yorumlar gelmiþ. O kadar da moralinizi bozmayýn, kýsmen bardaðýn dolu tarafý da var. Son dönemde reel sektörün açýk pozisyonu azaldý, yani olasý kur þokuna karþý þirketlerimizin direnci arttý.Ceyhan SEMÝZ
@ceyhan_semiz
·
8s
Hocam tahmin mi? Net bilgi yok muHakan Kara
@ali_hakan_kara
·
8s
Veriler geriden geliyor, þu anda Mart itibarýyla mevcut. Benim tahminim Mayýs ayý için.Murat Kazan
@muratkazan55
·
7s
Haddime deðil sizin yorumcusunun üstüne yorum yapmak ama Rusya’ya ötelenmiþ doðalgaz borçlarýmýzý da hesap edersek kümülatif olarak 500 milyar dolarlýk bir açýðýmýz var sanýrým. Önemli konu biz bu parayý nereden bulacaðýz ? #dolarTürkiye için 500 milyar dolar hiçbir þeydir.Hakan Kara
@ali_hakan_kara
·
7s
Resmi olarak açýklanmayan verileri dahil etmedim. Doðalgaz ödemelerinde erteleme varsa ilave etmek gerekir. Ayrý KÖÝ vb. kapsamýndaki koþullu döviz yükümlülükleri de kýsmen eklenebilir.
Cografya ve tarihe bakarak yaziyorum, 10 trilyon dolar da hiç bir þeydir. Türkiye parayla ölçülemez.
500 milyar dolara bakip da sakin korkmayiniz.
Para yoksa yeniden borclanilir, sonra yeniden.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri