Þahan bile patlamýþ kriz geçirmiþ bari içiþleri bakanýný falan bir þeyler açýkla demiþ mum gibi durma demiþ...
Þahan bile patlamýþ kriz geçirmiþ bari içiþleri bakanýný falan bir þeyler açýkla demiþ mum gibi durma demiþ...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Prof. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
·
36d
15 yýl önce 1 $=1.2 TL iken CHP oyu %25 idi. Þu anda 1 $ =20 TL, CHP oyu küsürat partileri düþünce %24. Yani CHP oyu artmayý býrakýn azalmýþ. Buradan iddia ediyorum 1 $=50 TL olsun, CHP oyu yine %25'i geçmez. CHP oyu ekonomik parametrelerden baðýmsýz. Sosyolojik sebepleri var.
Nasýl helalinden?CHP listesinden 15 parti üyesini milletvekili yaptýran Ali Babacan, gelen tepkilere iliþkin '15 arkadaþýmýz da hak etmiþtir, helalinden seçilmiþlerdir' dedi.
Dr. Ömer Turan
@omerturantv72
1. Görüþme teklifi Erdoðan’dan geliyor. Oðan-Erdoðan görüþmesi olumlu geçiyor. Erdoðan ATA ittifakýnýn ilke ve þartlarýný büyük ölçüde kabul ediyor. Bu konuda bir noktaya geliniyor. Oðan Ümit Hocayla görüþmeden cevap veremem diyor. Görüþmeleri devam ettirme kararý çýkýyor.Bu seçim iþi iyice sýkýntý verdi.2. Bu arada, Kýlýçdaroðlu Özdað görüþmesi gerçekleþiyor. KK Özdaða göç bakanlýðýný teklif ediyor. Özdað yetkili kurullarýmla görüþmem lazým diyor. Herkese çok cömert olan KK Özdaða içiþleri içinde bir daire olan Göç bakanlýðýný teklif ediyor. Þaka gibi. Kimse kabul etmez bunu.
3. Ümit Özdað yetkili kurullarýyla görüþüyor. Partililerde tam bir mutabakat yok. Tarafsýz kalalým fikri öne çýkýyor. Kalanlarýn bir kýsmý Millet, diðer kýsmý Cumhur diyor. Bir mutabakat çýkmayýnca, yetkili kurullar görüþme ve anlaþma için Ümit hocayý tam yetkilendiriliyor.
4. Oðan-Erdoðan görüþmesinde üniter yapý, anayasanýn ilk dört maddesi, 66. Madde ve sýðýnmacý meselesi gibi sadece ilkeler konuþuluyor, bu konularda büyük ilerleme saðlanýyor. Bakanlýk, CB yardýmcýlýðý gibi detaylara girilmiyor.
5. Erdoðan, görüþmelerin derinleþmesi için Zafer partisine yetkilendirilmiþ bir AK parti heyeti gönderiyor. Ak parti Heyetiyle Özdað ve Ogan görüþecek. Özdað ve Oðan pazartesi günü bir sonuca varýrlar ve kamuoyuna açýklarlar. Ben ne olur olmaz diye, en geç salý diyorum.
Fatih Eryýlmaz
@erylmazfatih38
Eski Çin’de idam mahkûmlarýnýn son gecelerini hep birlikte neþe içinde geçirmelerine izin verilirmiþ. Mahkûmlar, cellât da aralarýnda olmak üzere, hep birlikte sabaha kadar þarkýlar söyler, en sevdikleri yemekleri yer ve pirinç rakýsý kadehlerini peþ peþe yuvarlayýp mutlu olurlarmýþ. Kural gün doðmadan mahkumlarýn öldürülmeleri, fakat mutlu ölmeleri imiþ.
Yine böyle bir infaz ayininde mahkûmlar, sabahýn ilk ýþýklarýna kadar pek güzel eðlenmiþler, þarkýlar söyleyerek yiyip içmiþler. Derken güneþin ilk ýþýklarý daðlarýn arasýndan görünmüþ.
Mahkûmlardan biri, cellâda sormuþ: “Bizi neden öldürmedin, gün doðuyor?”
Cellât; Öldürdüm demiþ.
Mahkum; Fakat kellelerimiz yerli yerinde duruyor” demiþ.
Cellat; Size öyle geliyor, demiþ ve palasýna bulaþan kaný göstererek devam etmiþ. Sizin baþýnýzý öyle ince bir kýlýçla öyle hýzlý kestim ki öldüðünüzden haberiniz yok. Ayaða kalktýðýn anda kellen kucaðýna düþecek demiþ.
Ve ayaða kalkan her mahkumun kellesi düþmüþ.
Kelleniz çoktan gitmiþ olabilir ve siz bunu henüz fark etmemiþ olabilirsiniz. Bir þey olmuþ, ama siz olan þeyi henüz idrak edemediðiniz için olmamýþ gibi davranýyor olabilirsiniz. Ve kellenizin hâlâ yerinde olduðunu sanýyor olabilirsiniz.
Gerçeði anlamanýz için ayaða kalkmanýz gerekiyor...
Yasin Ýzgi
@yizgii
·
19s
Korkuyor Adnan Menderes
üç saata indi uykusu.
Korkuyor Adnan Menderes
hiçbir korkuya benzemez
halkýný satanýn korkusu.
Nazým Hikmet - 1959
Bakhmut, Rus Ordusu kontrolüne geçti...
Bu defa galiba doðru. Nato için çok kötü haber. Türkiye için iyi haber.
Yer Ýmleri