J. Wick
@Lord_JWick
·
2s
Hamas'ýn 260 sivili katlettiði Gazze yakýnlarýnda gerçekleþtirilen festival ile ilgili çok büyük þüpheler var.
Festival Gazze'den uzakta yapýlacakken son gün Gazze yakýnýndaki Re'im kasabasýna taþýnýyor.
J. Wick
@Lord_JWick
·
2s
Hamas'ýn 260 sivili katlettiði Gazze yakýnlarýnda gerçekleþtirilen festival ile ilgili çok büyük þüpheler var.
Festival Gazze'den uzakta yapýlacakken son gün Gazze yakýnýndaki Re'im kasabasýna taþýnýyor.
MHP Lideri Bahçeli:
ABD, meþru müdafaa için SÝHA’mýzý düþürdüðünü söyledi. Lafý dolandýrmaya gerek yok. ABD ve YPG-PKK’lý teröristler ayný deliktedir. ABD yanýmýzda olmasýn. Ayaðýmýzýn altýnda dolaþmasýn yeter.
Katýlýyorum. Ben almam da alsam benzinli alýrým. Dizel binek araç almam.Ramazan Kurtoðlu
@KurtogluKagan
·
4s
Malum Türkiye’de özellikle son iki yýlda otomobil ya yok sattý ya da “tezgah altýndan “satýldý.
Ben acele etmeyin bir oyun oynanýyor dedikçe bazýlarý bizi”cahillikle” suçladý.
Þimdi fiyat indirimleri kampanyalar…Yüzdeyüz elektriklileri satýnalma konusunda kýrk defa düþünün.
Prof. Dr. Ali Ihsan Goker
@aihsan_goker
·
55d
Sözümona bir devlet dünyanýn en büyük açýk cezaevine savaþ ilan ediyor. O cezaevinde yaþayan insanlar yavaþ yavaþ açlýktan ölmektense hýzlý ölmeyi tercih ediyor.
https://twitter.com/etkilihaber/stat...69590105968961
Linkte video var.Etkili Haber
@etkilihaber
Mehmet Þimþek: "Yüksek ücret artýþlarý yüksek enflasyona sebep oluyor. Bizim bu kýsýr döngüyü kýrmamýz lazým."
Tan Haskol
@Tanhaskol
Ýnanýlýr gibi deðil yahu. Benim düþündüðümden daha da vahimmiþ. Tüik verilerine göre iþgücünün gelirden aldýðý pay %38'den %31'e düþerken net iþletme artýðý %42'den %54'e çýkmýþ. Ýþletme karlarý da enflasyonun birkaç kat üzerinde arttý geçtiðimiz yýllarda bunlar enflasyon yapmýyor ama reel olarak eriyen ücretler yapýyor öyle mi? Hala utanmadan fiyat ücret spirali konuþuyorsunuz. Kafayý yemiþler.![]()
Burak Darýcýlý
@BurakDaricili
Ýsrail, Hamas saldýrýsýný neden önceden öðrenemedi Bu konudaki deðerlendirmem👇
1-Meseleleri, komplo teorileriyle açýklamayý tercih etmiyorum; Bunlara inanlar, bu seriyi hiç okumasýn bile,
2-Ýstihbarat servislerinin her þeye muktedir yapýlar olmadýklarýný, hatalara ve fiyaskolara neden olduklarýný biliyorum, Ýstihbaratta baþarýsýzlýk ve fiyasko halleri sanýldýðýndan yaygýndýr, Ýsrail istihbarat yapýsý da bundan muaf deðildir ve Ýsrail istihbaratýnýn hataya neden olan gereksiz bir öz güven hali olduðu bellidir,
3-Hamas, dayak yiye yiye, dayak atmayý öðrenen bir boksör gibi olmuþ, Hatalarýndan ders almýþ,
4-Hamas, bu planlamayý gizlemeyi baþarmýþ, Planýn tamamýný bilen kiþi sayýsý az,
5-Ýsrail istihbaratýnýn Hamas içinde çok sayýda haber elemaný olabilir ama bu elemanlarýn asýl planý bilen o çekirdek yapý içinde olmadýklarý belli, Çoðu çevre elemaný yani,
6-Hamas, kendi içinde Ýsrail’e çalýþanlarý bildiði için bunlarý tespit etmiþ ve bunlardan dublaj (ikili) elamanlar yaparak, kasýtlý olarak Ýsrail istihbaratýný hatalý bilgilerle manipüle etmiþ, Ýsrail’in Hamas’ýn kapasitesini düþük görmesi saðlanmýþ,
7-Hamas, etkili kontr/espiyonaj stratejisi uygulamayý öðrenmiþ, Teknik istihbarata karþý tedbirler geliþtirmiþ, Hatta kasýtlý olarak iletiþim kanallarý üzerinden manipülatif bilgiler yayarak, Ýsrail’i manipüle etmiþ,
8-Ýsrail’deki çalkantýlý siyasi atmosferin (yargý reformu), istihbarat yapýsý içinde de hiziplere ve didiþmelere neden olduðu belli, Ýsrail istihbaratý politize olmuþ,
9-Böyle geniþ kapsamlý bir saldýrý hazýrlamak, mevcut teknolojik geliþim ve buna ulaþma imkanlarýnýn artmasý dikkate alýndýðýnda, sanýldýðýndan uzun deðil,
10-Hamas, akýl hocasý Ýran istihbaratýnýn verdiði derslere iyi çalýþmýþ,
olabilir diyorum. Deðerlendirmelerim de yanýldýðýmý da sanmýyorum.
Festival varmýþ abi. Tribe of Nova. Çöllerde yapilan techno tarzi bir festival. Her ay farklý bir ülkede organize oluyorlarmýþ. Benzeri bizde Kapadokya'da yapýlýyor galiba. Hatta baþlýða da kopyaladým.
Yanlýz festivalin yeri son anda deðiþtirilmiþ.
Asker falan deðiller, askeri arazi deðil galiba tarim arazisiymiþ.
Öyle her kesimden insanýn katilabilmesi mümkün deðil.
Belli bi maddi seviyenin üstünde olmak gerekiyor ama sadece para da yeterli deðil.
Türkiye'den sadece bir kiþi katýlmýþ, Murat Orhan. Sað kurtulmuþ.
Falan filan iþte.
Festivalin yerinin deðiþtirilmesi çok kuþkulu ama neticede eylem Ýþid'vari bir eylem.
Yer Ýmleri