Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Calvacrol
Koyuna versen sütü artýyor yaðý artýyor
Keçiye versen en sýk gözüken tümörü timoma olmuyor
Danaya versen etinin kollajen kalitesi artýyor.
Kekik kekik
Dað kekiði ve yaðý.
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Calvacrol
Koyuna versen sütü artýyor yaðý artýyor
Keçiye versen en sýk gözüken tümörü timoma olmuyor
Danaya versen etinin kollajen kalitesi artýyor.
Kekik kekik
Dað kekiði ve yaðý.
Sabah
@sabah
"SÝZÝN ÝNSANLIÐA SÖYLEYECEK SÖZÜNÜZ YOK!"
Baþkan Erdoðan: Bunca masumun ölümünü sessizce geçiþtirmeye, hatta Hamas bahanesiyle meþrulaþtýrmaya çalýþanlarýn artýk insanlýða söyleyecek tek bir sözleri dahi kalmamýþtýr.
Doga Harikasý: Klitoris yer altý andik kenti Yozgad / Çekerek.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasý.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Ýzzettin El Kassam, Mustafa Kemal Paþa'nýn Trablus Harbi'nde silah arkadaþýdýr. Ýletiþimleri Þam Cephesi'nde de devam eder.
Doç. Dr. Ferhat ArslanKalp Krizleri (Heart Attacks)
@kalpkrizleri
Burdur'da saðlýk toplantýsýnda konuþan Prof. Dr. Ateþ Kara; "mRNA aþýlarýnýn bugün elimizde direkt olarak kalp krizine neden olduðuna dair elimizde bilgi yok ama oluyor mu derseniz, gözlem olarak deðerlendirdiðimizde evet oluyor."
@Ferhatarslandr
Ama bak cümlelerdeki naifliðe bak.
Elimizde bilgi yok ama gözlem var.
Bak yeminle þunu bir lise öðrencisi söylesin ben de biyoloji derslerine gireyim gerçekten dersten býrakýrým.
Bilim müþahede , mukayese , muamele, müzakere, münasebet kurma sonra belki müdahale ve muamele, meþveret , mütalaa yollarý ile olacakken
Keþfetmiþ mükaþefe yapmýþ sayýn Profesör.
Hangi tarikat bu yazýlalým. Boþta kalmayalým.
https://eksisozluk1923.com/entry/45291300
saðlýkta dönüþüm sisteminin aslýnda yegane kurtarýcýsý olabilecek aile hekimliði sevk zinciri sistemi iþlemediði, herkes caný istediði gibi her uzmanlýktan randevu alabildiði için gördüðüm 20 kiþiden en fazla 1'inin gerçekten uzman hekim týbbi yardýmýna ihtiyacý vardý ama dýþarýdaki korkunç kalabalýk içinde o kiþiler de heba olup gidiyorlardý. kýz arkadaþý terk ettiði için çarpýntý hisseden 20 yaþýndaki delikanlý ile 3 damarýnda koroner stent olan þeker hastasý 70 yaþýndaki beyefendiye eþit þekilde 3 dakika ayýrmamýzý dayatan sistemi olsa olsa bir dýþ mihrak, kitapsýz gomonist pol pot falan dizayn edebilirdi...
böyle olmayacak deyip kendisi de bir uzman hekim olan baþhekimin yanýna çýktým...
--- spoiler ---
"- x abi, durum böyle böyle. zaten acil hastalarda bir kýsýtlama yok. millet orayý da poliklinik gibi kullanýyor. ancak bari polikliniklerdeki kayýt sayýsýna müdahale edin. bir sýnýrlandýrma getirelim. bu þekilde ne mesleki ne de vicdani olarak yaptýðým iþten memnun deðilim.
-- bak minibus hocam, geçen ay toplantýda komþu ilçeye gore hasta sayýmýzda %10 azalma olmuþ diye il saðlýk müdürü demediðini býrakmadý. herkesi alýn, daha fazla poliklinik açýn diye esip yaðýyor adam!
- abi tamam anlayabiliyorum. ancak bakýn kimse tansiyon ölçmüyor, muayene yapmýyor artýk. tetkik iste yolla kime gelirse gelsin modunda takýlýyor herkes. bana gelen adamýn kalbini dinlemeyecek, tansiyonunu ölçmeyecek miyim!? bunlarý yaparak bu sayýlar erimez...
-- hocam senden hastana teþhis koymaný, tedavi etmeni isteyen var mý? yav gelsin adam al stetoskobu masandan kalkmadan kafasýna koy, dirseðine koy, ne bileyim kulaðýna koy! doktor beni dinledi zannetsin. muayene oldum sansýn, tatmin olsun yeter. hastane çýkýþý ilk 24 saat içinde ölebilecek hastayý kaçýrma. bizden baþka bir beklenti yok doktorcum... *
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Türkiye'de açýk ara en çok kazanan hekimler Onkologlar yani kanserbilimcilerdir. Daha ilginç birþey söyleyeyim çok azý kanser teþhisi koymaktadýr. Sistem böyle hasta çok, reçete pahalý. Rehber kutsal kitap.
Daha da ilginç birsey söyleyeyim. Tedavi komplikasyonlarý ile daha çok diðer branþlar ilgilenir.
Temiz iþ.Doða Demir
@Doa10079423
Bir tanýdýða özel muayenesi olan onkolog bir ameliyat için 150 binden fazla istiyor ve hastaneye de ayrýca ayný tutarý talep ediyor üstüne ekstra masraflar olabilir diyor. Doktorluk tamam saygý eyvallah ama soygunculuk da deðil mi þimdi bu?Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
4 Ara
Deðil. Orasý özel.
Mesele ayný iþi devlette yapacak hekimler yetiþtirmek. Ýþte onun için kürsüler, doçentler profesörler olmalý. Þimdi herkes özele kaçýyor.Obsesif
@Obsesif95176453
Üstadým su orucunun (uzun süreli )kanserin gerilemesini saðladýðýna dair kýssa ve tecrübe dinledim
Sizce mümkün mü ?
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Yok olmaz
Efeler Kentli🇹🇷🇹🇷
@efecebey2013
Çoðu doktor paraya tapar
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Yok ben harcýyorumAlper BEKTAÞ
@AlperBEKTA10
Alman bir onkolog ile tanýþtým dedi ki kanser olursan tedavi olma tedavi kanseri yayar sonuçta seni kalp veya akciðerden öldürür ama kanser olduðun yer seni öldürmez. Peki nasýl bir mekanizma bu yayýlma dedim dedi ki tedavi ile bir protein salgýlar vucüt bu protein sayesinde ...Þekeri kes olabilir de hayvansal ürünleri kes kýsmýný iyi arastirmak gerekir. Çünkü kanser baðisiklik düþünce yayýlýyor.Diðer saðlýklý hücrelerin kanserli hücrelere benzemeye çalýþýr ve sonuçta tüm vucüda kanser yayýlýr. Bu muhabbetin aynýsý haber olarak internette milliyet saðlýk sayfasýnda aylar sonra haber olarak yayýnlandý. Bir gün sonra haberi kaydedeyim dedim haber silinmiþti.
Peki sen nasýl tedavi yapýyorsun dedim þekeri kes hayvansal ürünleri kes zaten bir yýlda vucüt kendini onarýr dedi. Peki neden bu açýklanmýyor dedim bu iþin piyasasý trilyon dolarlar dedi kimse bunu açýklayamaz dedi sen genç adam dikkatli ol ortadoðuda yaþýyorsun eee dedim...
Silah veya ilaç sektörü seni bulur öldürmeye çalýþýr dedi bu coðrafyada...
Þekeri kesten kasit sofra þekeri ise bunun adý sukroz. %50 glukoz, %50 fruktoz.
Glukoz bizim temel enerji kaynagimizdir. Düþmesi de þeker hastalýðýdýr.
Benim bildigim fruktoz kanser yapar.
Fruktoz en çok meyvelerde var.
Dr. Ömer Turan
@omerturantv72
·
9s
ÝYÝ parti kolunu kesti attý, CHPye olan diyetini ödedi. Bir baþka deðiþle,ÝYÝ parti CHPnin boyunduruðundan kurtuldu. Kazanýr kazanmaz o ayrý konu, ama ÝYÝ parti artýk hür ve müstakil.Öz baþýna,tek baþýna ama dik baþýna.Türk siyaseti bugün yeni bir parti,yeni bir seçenek kazandý.
Yer Ýmleri