Yýkýlýyor. Abd'yi Abd yapan sembollerden biri bu. Abd Ulusal Marþýný yazan adamýn adini tasiyor. Abd'nin Mehmet Akif'i. Ýç savaþa girecek, fareler gibi geberecekler. Kel Mehemmed endir faizi. Korkma laaaa.
1 TL enaz 100 bin dolar olacak.
Yýkýlýyor. Abd'yi Abd yapan sembollerden biri bu. Abd Ulusal Marþýný yazan adamýn adini tasiyor. Abd'nin Mehmet Akif'i. Ýç savaþa girecek, fareler gibi geberecekler. Kel Mehemmed endir faizi. Korkma laaaa.
1 TL enaz 100 bin dolar olacak.
Ýþte beklediðim iþaret bu.
"Abd uçak gemisi batacak" dedim, bu daha beteri.
Bu arada uçak gemisi de batacak. Ondan vazgeçmiþ degilim.
Ýsrail bitti. Fareler gibi geberecekler. Çok kudurdular, çok kaþýndýlar.
Yine de kurtaracaz bunlarý. Merhamet var bizde be ya.
Vallaha çok utandým.Putin: "Gerçek Müslümanlar Ramazan ayýnda böyle bir saldýrý yapar mý? Bunun kimin yararýna olduðunu sorgulamak lazým."
https://twitter.com/SavunmaSanayiST/...44320014331944
Linkte video var. Faizlerin inmesi gerekiyor.SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
#SONDAKÝKA | ASELSAN Milli #AESA Uçak Burun Radarý, ilk uçuþunu F-16 ÖZGÜR platformuyla gerçekleþtirdi!
https://twitter.com/themarginale/sta...17266711216543
Linkte video var. Kayseri koskoca, sanayilesmiþ ve ticaretin merkezi olan bir þehir.Marginale
@themarginale
Adamýn derdine bak beyaz þarap. Bu CHP iflah olmaz. 😂😂😂
Tonla insan geliyordur.
Ýçkili hiç yer yokmu þimdi burada. Özgür Özel haklý abi.
Koskoca Kayseri'de içkili mekan yok mu?
Yuhhh. Çok ayýp.
Hadi ordan. Koskoca Kayseri be kardeþim.Atýlgan Bayar
@bayar_atilgan
·
4s
CHP’nin Kayseri’de yerel yönetim vaadi:
Bir kadeh beyaz þarap.
Bu adam çok yamuk adam...Atýlgan Bayar
@bayar_atilgan
·
4s
Kemal Kýlýçdaroðlu evliya imiþ…
Beyaz þarap ne la?
Ulla koskoca Kayseri'de iraký çekilen yer olma mý?
Maymunlar cehennemi mi burasi?
Efkar nasýl daðýtýlýyor burada?
Alla Allah.
https://tr.investing.com/news/stock-...kaynak-2762962
Türkiye'nin en büyük kamu bankalarý arasýnda yer alan Vakýfbank (VAKBN) tarafýndan 350 milyon ve 330 milyon dolar olmak üzere toplamda 700 milyon dolar üzerinde DPR seküritizasyon iþlemi gerçekleþtirildi. Banka tarafýndan gelen açýklamalara göre de yurt dýþý fonlamasý tarafýnda farklý yapýlar ve vade için yeni iþlemler gerçekleþtirmeye devam ediliyor. Vakýfbank son 6 farklý iþlemde en az 24 ay geri ödemesiz dönem içeren toplamda 5 yýl (60 ay) vadeli; euro ve dolar ile farklý 2 dilimden oluþan seküritizasyon iþlemini baþarýyla tamamladý.
KAP'a yapýlan açýklama sonrasýnda ise bu iþlemin Türk bankalarý arasýnda da doðrudan fonlama alanýnda en büyük tutarlý seküritizasyon iþlemi olduðu belirtildi.
Lethe
@unutmanehri
Geçtiðimiz haftalarda okuduðum kitaplarda Norveç ve Ýsveç'teki Sámi ýrkçýlýðýna dair çok fazla pasaj gördüðüm için ilgili bir film bulup izledim. Filmin konusuna gelmeden önce tarihsel arka planý anlatmak istiyorum.Sámiler Ýskandinavya'nýn yerlileridir. Þamancýl pratikleri vardý ve Ren geyiði çobanlýðý onlarýn temel geçim kaynaðýydý. Ýskandinavlar ve Sámiler birbirlerini çok uzun zamandýr bilmelerine Sámiler kuzeyde, Ýskandinavlar güneyde yaþadýðý için yoðun bir temas olmadý.
Ancak özellikle 19. Yüzyýl sonrasýnda Ýskandinavlar onlarýn yaþam alanlarýna doðru geniþlediði için aradaki iliþki gerginleþti. 20. Yüzyýl'da Norveç'in Ýsveç'ten ayrýlarak baðýmsýzlýðýný ilan etmesi ve iki ülkenin milliyetçi politikalarý asimilasyon çabasýný getirdi.Hem Norveç'te Hem Ýsveç'te Sámi çocuklar yatýlý okullara alýndý ve kendi dillerini konuþmalarý yasaklandý. Ancak bu eðitim sonucunda Ýskandinavlarla ayný konuma gelmeleri söz konusu deðildi. Antropometrinin revaçta olduðu o günlerde Sámilerin kafatasý ölçüleri alýnýyordu.Ve onlarýn uygar yaþama elveriþli olmadýðýna, zekalarýnýn sýnýrlý olduðuna dair araþtýrmalar yayýnlanýyordu. Gerçekten de 1960lý yýllara geldiðimizde, Sámiler þehir hayatýnda asimile olmuþken dahi bu ön yargýlarýn örtük biçimde devam ettiðine dair makaleler okudum.Filmde de bir Sámi kýzý olan Elle Marja, yatýlý okulda gösterdiði üstün baþarý sonucunda öðretmeninin gözüne giriyor. Hatta öðretmeni onu bilim insanlarýný karþýlamak için görevlendiriyor. Ancak bu bilim insanlarýnýn amacý Sámi çocuklarýn kafatasý ölçülerini almak sadece.
Elle Marja þehirde Ýsveçlilerle birlikte eðitim görmek istiyor fakat bu, bilimsel araþtýrmalara göre Sámilerin þehir hayatýna uyum saðlayacak kadar akýllý olmadýðý gerekçesiyle reddediliyor. Ve biz Elle Marja'nýn yaþadýðý çaresizliði ve baþa çýkma yöntemlerini izliyoruz.Sámiler bize Norveç/Ýsveçlilerden pek farklý gözükmeseler de Ýskandinavlar onlarý yüz hatlarýndan ve vücut yapýlarýndan ayýrt edebilir. Bu sebeple Elle Marja, Erving Goffman'ýn deyimiyle damga taþýr. Onu ilk bakýþta normal kabul edilmekten alýkoyacak bir þeydir bu.Elle Marja bu acý gerçekle yatýlý okuldan kaçýp þehire gittiðinde tanýþýyor. Asla fýrsat eþitliðine sahip olamamýþ birinin hayallerini gerçekleþtirmek için kendisinden tiksinen, kendisinin de aslýnda öfke duyduðu bir kesime yaranmak uðruna kimliðinden vazgeçmesi fayda getirir mi?Filmin sorgusu bu diyebiliriz basitçe. Ýlerleyen on yýllar içerisinde ýrkçýlýðýn dozajý düþmüþ ve Sámiler toplum içerisinde daha iyi bir konuma sahip olmuþlardýr. Pek çoðu Ýskandinav halkýna asimile olmuþ gözükürken geleneksel hayatýný muhafaza etmeye çalýþanlar da vardýr.60'lý yýllarda çocuklarýnýn Sámiceyi hiç bilmemesini tercih edenler çoðunluktayken bugün Sámi kökenli insanlar kültürlerini yeniden sahiplenmeye baþlamýþlardýr. Ýskandinavlarsa bugün Sámilerin kültürünü turizm adý altýnda pazarladýklarý için eleþtirilmektedir.
Yer Ýmleri