Alphan Manas
@alphanmanas
Fotorafta grdnz kii Mehmet Emin Karamehmet. Benim hayatm deitiren (ayrca eski eimle olan nikah ahidim) ve bugnlere gelmemde (Ersin Pamukszer ile beraber) etkin nemli kiilerden biri. Yap Kredi Bankas, Pamukbank, BMC, Turkcell, Superonline, Digiturk, Akam Gazetesi, Show TV ve nice nice firmalarn kurucusu ve sahibi kendisi.
Dikkatinizi ekti mi?: Boynunda bina giri kart var. "Yahu kendi binana girerken karta ne ihtiyacn var?" demezler mi. Demezler. nk buras Trkiye. Byle mtavazi bir insan olduu (ve her devrin yalakas olmad) iin hkmetler kendisine ait olmayan ne kadar bor varsa ondan tahsil edip, yiyip bitirdiler.
Bereket deerli dostum Mehmet Sepil ona Kuzey Irak'ta petrol lisans aldrtt da oradan gelen gelire dokunamadlar. Sepil de hisselerini satp Gztepe'yi satn ald.
Digiturk'n kuruluunda ayn binada bizde onunla ortak ocuk Televizyonunu kurarken kendi kulland Peugeot 508 ile binaya gelirken, biz o zamann grgszlyle (biraz da eski ortamn gazyla, ki kzmyorum ona. nk ok ie yarad sonra) dnyada ilk kan BMW 740 iL'lerle dolayorduk. nann grmesin diye utancmdan yardmcm Ercan'a (fr kelimesinden nefret ederim) Digiturk'n nnde arabayla durmamasn rica ediyordum. Adam bizi beraber kurduumuz irketlere sermaye koymadan ortak ettii gibi sermayemizin yetmedii ilerde (ddaa) bir de ABD Dolar zerinden faizsiz bor verdi. Ama benim kullandm arabann 1/10 fiyatnda arabaya biniyor.
Onunla altktan sonra asla kk (hissedar) ortaklarma kar onu smrecek, finansal eksikliklerini lehime kullanacak bir giriimde bulunmadm.
Gelin grn k lkemizde durum ok farkl. Siyasileri gryorsunuz. Kibir alm ban yrm. Para hrs ve g elde etme ihtiras zirve yapm. Nereye gtreceksiniz elde ettiklerinizi? nann son 30 ylda yemek yediim restaurantlar hi deimedi. Monaco'da stakoz yemedim ama Monaco Prensesi Caroline'in olu Prens Casiraghi'yi oturduum yal'da arladm. Ama hi paylamda bulunmadm. O zamanlarn sosyal medyas Alem dergisiydi. Hem de dergi Mehmet Emin Karamehmet'indi.
Ben de mtevazi olmaya alyorum diye Mehmet Emin Karamehmet gibi Gteborg'a gitmeyelim/gelmeyelim bari.
Yer mleri