Mehmet Altan
@MehmetAltanFan
·
16d
AKP'li üye Ýmralý'ya gitti mi, gitmedi mi ?
"Hiçbir þey olmasa bile kesinlikle bir þeyler oldu" ülkesi...
))))))))))))))
Mehmet Altan
@MehmetAltanFan
·
16d
AKP'li üye Ýmralý'ya gitti mi, gitmedi mi ?
"Hiçbir þey olmasa bile kesinlikle bir þeyler oldu" ülkesi...
))))))))))))))
Bunnar Chp'ye vatan haini diyorlardý...Av.Mahmut TANAL
@MTanal
·
11s
AKP’li Hüseyin Yayman’ýn gün boyunca “Ýmralý’ya gitmedim” demesi, akþam ise TBMM’nin resmî açýklamasýyla adaya gittiðinin ortaya çýkmasý, hem hukuken hem siyaseten çok aðýr bir tabloyu gösteriyor:
Bu, kamuoyunu yanýltmaktýr.
Bu, siyasi etik ihlalidir.
Bu, hukuk devleti ilkesine aykýrýlýktýr.
Devlet adýna yürütülen bir süreçte gerçek saklanamaz.
Bir komisyon üyesinin, TBMM’nin bilgisi dahilindeki bir ziyareti inkâr etmesi;
Meclis’in itibarýna gölge düþürür, sürecin meþruiyetini zedeler.
Hukuk devleti, doðruluk ve þeffaflýk üzerine kurulur.
“Gittim–gitmedim” çeliþkisi, ancak gizli ajanda ve hesap verememe krizinin göstergesidir.
Gerçek çözüm ve gerçek barýþ;
yalanla, inkârla, kapalý kapý görüþmeleriyle deðil, milletin gözü önünde hukukla ve demokrasiyle mümkündür.
https://x.com/TanyeriMustafa/status/1993004951253962937
Linkte video var.Mustafa Tanyeri
@TanyeriMustafa
Türk akademik dünyasýnýn ne kadar zavallý bir durumda olduðuna çok güzel bir örnek!
Aþaðýdaki videoda, mantýk ve matematik algýsý bile olmayan, profesör unvanlý birinin, Türkiye'nin 39. sýradaki üniversitesinin rektörü olduðuna bakýnca, Türkiye'deki üniversite eðitiminin aslýnda zaman kaybý olup olmadýðýný düþünüyor insan. Bu üniversitelerden mezun olan gençlerin iþsiz kalmasý, bir meslek sahibi olmakta zorlanmasý bir kader olabilir mi?
Her köþe baþýna bir üniversite açmak, baþýna da Prof. Mustafa Aliþarlý gibi birini getirmekle, bilimde, teknolojide ilerleyeceðiz mi sandýnýz?
Ýþte eseriniz:
https://halktv.com.tr/ekonomi/merkez...lmeyin-988642h
Merkez Bankasý'ný en iyi bilen isim uyardý: Dolduruþa gelmeyinTL, %30 deðerli tutulmalý.Kasým enflasyonunda düþüþ beklendiðini ve piyasalarýn buna göre þekillendiðini ifade eden Merkez Bankasý eski Baþekonomisti Hakan Kara, uyardý. Enflasyonda zafer ilan etmek için erken olduðunu vurgulayan Kara, 'Dolduruþa gelmeyin' diyerek Merkez Bankasý'na seslendi.
Karar Haber
@KararHaber
·
19d
Altýn fiyatlarý, Fed yetkililerinden gelen faiz indirimi sinyalleriyle yeni haftaya güçlü bir yükseliþle baþladý. Ons altýn, yüzde 1,7 primle 4.150 dolara yaklaþarak son iki haftanýn en yüksek seviyesini gördü. Ýç piyasada ise spot gram altýn, güne 5.660 TL’den baþlayarak son 10 günün zirvesine çýktý
https://karar.com/ekonomi-haberleri/...klasti-2009384
https://www.aydinlik.com.tr/haber/gu...-cikisi-557179
Kýlýçdaroðlu’ndan yeni ‘yolsuzluk’ çýkýþý! ABD ve Ýsrail tehlikesine dikkat çekti
Yeni bir çýkýþ daha yapan Kemal Kýlýçdaroðlu, 'Bugün de hakkýnda suçlamalar bulunan belediye baþkanlarýmýzýn hukuk ve kamuoyu önünde temize çýkmalarýný temenni ediyorum. Bundan niye rahatsýz oldular anlamadým. CHP yolsuzluklarla anýlamaz.' dedi. ABD ve Ýsrail tehlikesine dikkat çekti.Ýbinelik yapma iþte. Kaç sene genel baþkanlýk yaptýn? Siyasetin finansmaný nasýl yapýlýr? Chp, Türkiye'nin bütün illeri ve ilçelerinde örgütlüdür. Chp iki dönemdir, çok sayýda belediye kazanabiliyor, önceden çok az belediye kazanabiliyordu. Belediye kazanamayan il ve ilçe örgütlerinin muazzam para ihtiyacý var. Bunlar nereden para bulacaklar? Bu devasa örgüte hazine yardýmý yeter mi? Bu sebeple, belediye seçimlerini kazanan her il ve ilçe örgütü, genel merkeze her ay belli bir para yollar. Bu paralar kazanamayan örgütlere daðýtýlýr."Çektiðim videodan sonra karþý karþýya kaldýðým linç kampanyasýna bir türlü anlam veremiyorum. Ben tüccar, müteahhit, iþ adamý deðilim. Üniversite eðitimimi tamamladýktan sonra uzun yýllar bürokraside görev yaptým.
Devletin iþleyiþini, iç yapýsýný çok iyi bilen birisiyim. Binlerce memura amirlik yaptým, büyük bütçeler yönettim ama adým hiçbir zaman þaibeye, yolsuzluða bulaþmadý. 76 yýllýk ömrüm boyunca akçeli iþlere karýþmadým, çoluðumu çocuðumu da bu iþlere bulaþtýrmadým. Sadece benim deðil, CHP'nin kurumsal kimliði de yolsuzluklarla anýlamaz. Bu beni çok rahatsýz ediyor.
Genel Baþkanlýk dönemimde yolsuzlukla ilgili bana ulaþan iddia olduðunda hepsiyle ilgili gereken iþlemi yaptým. Eskiþehir, Ýzmir, Bilecik, Menemen, Ataþehir, Beþiktaþ belediye baþkanlarý. Bu isimlerle ilgili komisyon görevlendirdim. Bu arkadaþlarýn töhmet altýnda kalmalarýný istemedim, yargýya gidip aklanmalarýný istedim. Bu arkadaþlar ben genel baþkanken tek tek yargýya gittiler ve aklanýp geri geldiler.
Bugün de hakkýnda suçlamalar bulunan belediye baþkanlarýmýzýn hukuk ve kamuoyu önünde temize çýkmalarýný temenni ediyorum. Bundan niye rahatsýz oldular anlamadým. Asýl olan partimizdir, geleneðimizdir, misyonumuzdur. CHP yolsuzluk iddialarýna kalkan edilecek parti deðildir. CHP yolsuzluklarla anýlamaz.
Burada mevzu, ''bal tutan parmaðýný yalar'' mevzusudur. Bazý belediye baþkanlarý ve yöneticileri çok yalarlar. Falan filan iþte.
Ama asýl zurnanýn zýrt dediði yer aþaðýda, aynen yazdýðým gibi:
Abd, Türkiye'ye F35'i verdiði an tehlike geçecek. Avrupa'nýn Eurofighter'ý verdiðini, bu uçaklarýn elimizde olduðunu kabul ediyoruz. Veririz derler, vereceklerine dair anlaþmayý da imzalarlar, yine vermezler. Bu dünya korku ve yalan ve ibinelik imparatorluðudur.'TEHLÝKE ÝSRAÝL VE ABD TEHLÝKESÝDÝR'
Türkiye Suriye’yi baþka egemen güçlere býrakamaz. Konuþmamda altýný çizdiðim konu, devletimizin Orta Doðu bölgesinde karþý karþýya kaldýðý bertaraf edilmesi gereken tehlike Ýsrail ve ABD tehlikesidir. Büyük resmi görmek gerekir. Yürütülen proje devlet projesidir.
Ayrýlamaz parçamýz ve kardeþimiz olan Kürtlerin Ýsrail ve ABD’nin Orta Doðu’da bize karþý kullanabileceði unsurlar olmadýðýný, onlarýn bizim kardeþimiz olduðunun altýný çizdim.
CHP’nin kurucu iradeyi üzerinde taþýyan parti olarak devletin menfaatleri ve milletin selameti açýsýndan öncü – istikamet çizici olmasý gerekir. Odaklanýlmasý gereken asýl konu budur. Komisyon bu büyük fotoðrafýn alt baþlýðýdýr. Benim ve toplumun CHP’den beklentisi bu sorunun çözümünde siyaset üretmesidir."
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 25-11-2025 saat: 10:53.
https://halktv.com.tr/gundem/rusvett...-basti-988657h
Tüm mal varlýðýna da el konmalý. Yasa çýkarýlmalý, geriye doðru da yürütülmeli. Yolsuzluk yapanlar ayvayý yemeli.Diyarbakýr Ergani’de rüþvet davasýnda yargýlanan Binbaþý A.E, “FETÖ’cüler ve Ergenekoncular bana komplo kurdu” diyerek suçlamalarý reddetti. Savunmasýnda, "Ülkücüyüm, Bahçeli ve Erdoðan hayranýyým" diyen A.E'ye Mahkeme 5 yýl 2 ay hapis cezasý verdi.
Yeni Þafak
@yenisafak
#CANLI MHP lideri Bahçeli:
Türkiye, bölgedeki geliþmeleri yedek kulübesinden izleyemez. Mesele deðiþen dünyada öncü rol oynamaktýr.
Yer Ýmleri