Bu baðlamda DEM’in Meclis’e sunduðu rapora deðinmek istiyorum.
DEM, bu raporla süreç karþýtlarýnýn aradýðý fýrsatý altýn tepsi içinde sundu.
Sürece karþý olanlar DEM Parti, Anayasa’dan Türklüðün çýkarýlmasýný istiyor diyorlardý. DEM Parti Meclis’e sunduðu raporunda, Anayasa’nýn 66’ncý maddesindeki “Türk Devletine vatandaþlýk baðý ile baðlý olan herkes Türk’tür” ifadesinin deðiþtirilmesi talebinde bulunuyor. Anayasa’nýn 42’nci maddesinin deðiþtirilerek, Türkçe dýþýnda eðitim dilinin deðiþtirilmesini istiyor. Ana dilde eðitim ve çok dilli eðitim sistemlerinin geliþtirilmesini öneriyor. DEM Parti bu raporla sürece karþý olanlarýn istediði gerekçeleri onlara altýn tepsi içinde sunmuþ durumda.
SURÝYE HESABI
Kandil’de süreci sabote etmek isteyen terör baronlarý ile DEM’in içindeki uzantýlarýnýn tek hesabý Terörsüz Türkiye sürecini enfekte etmek deðil. Ýkinci bir hesaplarý daha var. O daha da öne çýkmýþ durumda. O da Suriye’de SDG’nin Suriye ordusuna entegre olma süreci. SDG’nin entegre olmamasý için ellerinden geleni yapýyorlar.
ERDOÐAN’IN UYARISI
Ama bir þeyi unutuyorlar. Cumhurbaþkaný Erdoðan ilk kez, “Ayak direnmesi halinde krize dönüþme riski barýndýran 10 Mart Mutabakatý’nýn uygulanmasý için de gerekli telkinlerde bulunuyoruz. Dimyat’taki pirincin peþine düþmenin evdeki bulgurdan edebileceði asla unutulmamalýdýr” diye çýkýþ yaptý.
Erdoðan söylüyorsa bunun bir de arka planý vardýr. Bakýn Esed, Erdoðan’ý dinlemedi ne oldu? Ülkesinden kaçmak zorunda kaldý. SDG, Erdoðan’ý dinlemezse ne olur? Onu da yaþayarak öðreniniz.
Yer Ýmleri