Cem Küçük
@cemkucuk55
·
2s
Sevgili arkadaþlar iþimin baþýndayým. Yazýlanlarýn hepsi yalan.
Cem Küçük
@cemkucuk55
·
2s
Sevgili arkadaþlar iþimin baþýndayým. Yazýlanlarýn hepsi yalan.
ANKARA KUÞU
@ankara_kusu
·
3s
Son dakika kulisi veriyorum; Cem Küçük’ün TGRT ve Türkiye Gazetesi ile baðlarý kesildi. Ýstifa ettirildi.
yürügagarin
@kurulukopera
Menderes zamanýnda Ýnönü'yü Kayseri'ye sokmamak için emir alan askerler demiryolunu kapatýr. Paþa'nýn treni durur. Ýnönü (Sadece Osmanlý'daki vazifesinden 24 madalyasý vardýr) trenden iner, aðýr aðýr askerlere yanaþýr. Gözlerine bakar. Askerler teftiþ düzenine geçerler. ++Paþa birliðin baþýndaki Binbaþý Selahattin Çetiner'e yaklaþýr. Gözlerine bakar. Karþýsýnda Ýstiklal kahramaný, top sesinden saðýr olmuþ Ýsmet Paþa... Binbaþý "Ýntihar etmeyi tercih ederim" der. Ýnönü ise bir þey demez. Yoluna devam eder. Kayseri'ye böyle girilir.2 Nisan 1960'ta oldu bu olay. 5 mayýs 1960'ta öðrenciler Ankara'da Kýzýlay'da devasa bir miting yaptýlar. Parola 555K. 5'inci ayýn 5. günü saat 5'te Kýzýlay'da yani.Cemal Süreya o günlerde askerde. 29 Nisan'da Menderes emriyle Mülkiyelilere ateþ açýlmýþ,ardýndan bu Kayseri olayýDizinin altýna ilginç þeyler yazýlmýþ.Bir bakýþýyla askeri birlikleri teftiþe çeken bi mareþal, yol kesme emri alýp kesemeyen askerler. Ve yeni teðmen olan Cemal. Ýnönü "Böyle giderseniz sizi ben bile kurtaramam" demiþtir. Cemal Süreya 555K þiirini þöyle bitirir bu nedenle "Ýþte o gün sizi tanrýlar bile kurtaramaz"
Þu kadarýný yazayým. Ýçinde bulunduðumuz dönemin Ýsmet Paþa'sý kim? Menderes'i kim?
Menderes öncesi Atatürk ve Ýsmet Paþa vardý.
Menderes, Atatürk'ün vefatý sonrasý ortaya çikmadý mý?
Erdoðan Menderes deðildir.
"Arjantin ve Ýran'ýn BRICS'e giriþi konusundaki karar oy birliði ile alýnacak, onlar deðerli adaylar" - Lavrov
75 barodan ortak çaðrý: Erzincan Ýliç’teki altýn madeni derhal kapatýlmalýdýr.
Haber Report
@HaberReport
·
9d
Þanlýurfa'da öldüresiye dövülen doktor: “Serbest býrakýldýlar. Diplomamý adliyenin önünde yýrtýp mesleði býrakmýþ bulunuyorum.”
Yer Ýmleri