Ýnþallah Baþkan olsun o zaman
Ýnþallah Baþkan olsun o zaman
Hindistan'da yanlýþ istihbarat yüzünden isyancý zannedilen 6 sivil vurularak öldürüldü.
Bu olaya tepki gösteren köylülere de ateþ açýlmasý sonucu 7 sivil daha ordu tarafýndan öldürüldü.
býkmýþbroker (Mustafa N Kutan)
@M_N_Kutan
·
49d
Sarý Gacý (xauusd) de durum þu;
1766$ stop Loss olarak Long Pozisyonda devam etmeyi +ilave Long açmayý planlýyorum.
Irak Business News:
"Irak yönetimi, Türk TB-2 SÝHA'larýný almak için Rus MÝG-29 savaþ uçaðý alýmýndan vazgeçti."
boris deðil
@incitatuss
Baþörtülü bir þekilde eðitim görebilmenin yerleþik islam fýkhýndan yeri var mý? Örneðin baþörtülü bir kadýn yerleþil islam fýkhýna ve akaidine göre Koç, Sabancý gibi üniversitelere gidebiliyor mu?Ben konuyu bilmediðim için soruyorum. Baþörtülü kadýnlarýn eðitim haklarýnýn bir zamanlar politik haksýzlýklarla ellerinden alýndýðý gerçeði konuþuluyor. Bu doðru. Fakat eðitim hakký talebi neye göre isteniyor, seküler hukuka göre mi, islam fýkhýna göre mi?
“biz inancýmýz için acý çektik” söyleminin doðru olabilmesi için inancýnýzýn dayandýðý otoritenin kamusal tasarýmýnýn size “eðitim görün, doktor olun, devlet baþkaný olun, bürokrat olun” demiþ olmasý gerekmez mi?Eðer baþörtülü kadýnlar seküler hukuka göre eðitim haklarýný talep ediyorlarsa; temsil ettikleri inancýn yerleþik ideolojik otoritesine, kamusal temsilcilerine dönüp “biz seküler hukuku destekliyoruz, sizin görüþünüzü paylaþmýyoruz” demeliler.
Yok eðer islam fýkhýnda baþörtülü kadýnlarýn eðitiminin yeri var diyorlarsa bunu düþünsel anlamda ortaya koyup inançlarýný temsil eden otoriteyle haklarý için yüzleþsinler. Ahlakî anlamda tutarlý olan budur.Þöyle olabilir: islam fýkhýna göre kadýnlar eðitim görüp kamusal hayata katýlabilirler, fakat kamusal alan da erkek/kadýn ayrýmýna göre dizayn edilir, örneðin kadýnlar Sabancý’nýn kadýnlar bölümüne gider, erkekler onlar için ayrýlmýþ bölümüne..veya kadýn doktorlar kadýnlarý++
muayene edebilir, erkekler erkekleri…diyen modern fýkhî hükümler mevcut. Peki siz bunu mu destekliyorsunuz? Eðer bunu destekliyorsanýz inancýnýzýn içinde bulunduðunuz sosyolojiyi kamusal otorite olarak biçimlendirmesini istiyorsunuz demektir. Peki buna göre yaþamak istemeyen++Bu konu hiç bitmez. Simdi makara baþa sarilirsa, 20 sene sonra bunlar da bu makarayi basa sararlar.insanlar varsa; sizinle ayný inancý paylaþmýyorlarsa, onlarýn yaþamak istediði sosyolojiyi temel alan hukuku nereye koyacaðýz? Çöpe mi atacaðýz? Ben buna inanýyorum ve sen buna göre yaþamak zorundasýn mý diyeceðiz?
Eðer bu olacaksa bu mücadelenin sonunda “baþýný kapatmak istemeyen” kadýnýn sýnavlara alýnmamasý, kamusal alandan tecrid edilmesi söz konusu olacak. Kýsaca maðduriyet baþ örtüsüz kadýnlara devredilecek demektir.
Makaram sari baglar loo....
FXHedge
@Fxhedgers
CHINA DEVELOPER SUNSHINE 100 DEFAULTS ON $170 MILLION OF BONDS
https://mobile.twitter.com/sururoztu...66695049011206Sürur Öztürk
@sururozturk
·
5d
Akþamlardan bir akþamdý. Kendimi Kadýrga’ya atmýþtým. Bu güzel sokakta öylece, sakince yürüyen bu adamla kadýnýn görüntüsü beni etkilemiþti. Akþama ve sokaða yakýþmýþlardý. Ah, o güzel sokaklar ölmeseydi! “Mahalle” ölmeseydi…
Kalemi guvvatli bir tweetci bu vatendaþ. Linkte video var, 17 saniyelik, etkiliyor insaný.
Bir tanýdýðým var. Akp doneminde oyle bir yukunu tuttu ki, aslinda onceden de cok zengindi. Tahtakale'nin en zenginlerinden biriydi. Akp doneminde insaat islerine de girdi, binlerce daire yapti falan filan.
Istese Koç'un yalisinin yaninda yali alir, oturabilir. Ama hayatta yapmaz, iþte burada Kadirga'da oturmaya devam ediyor.
Yer Ýmleri