Ender R. ARSLAN
@EndruManson
Manisa Turgutlu Devlet Hastanesi yoðun bakýmýnda yaþanmýþ olaylar yakýnlarýnýn anlatýmýdýr:
1) Turgutlu Devlet hastanesi yoðun bakýmýnda Aðustos ayýnda doktorlarýnýn "hazýrlýklý olun" dediði 72 yaþýndaki Rýzke teyzenin akrabalarý, zorluk çýkarýp telefonla ulaþmayý baþarýyorlar+++Kadýn telefonda "Bunlar beni burda öldürecek" dediði için hastaneye kalabalýk halde gidip, kavga da ederek yoðun bakýmdan çýkarmak istiyorlar. Býrakmak istemeyen hastane kalabalýðý görünce geri adým atýyor ama hasta yakýnlarýna bir yazý imzalatýyorlar +++Yazýda hastanýn evde vefat etmesi halinde hastaneye tazminat ödeneceði yazýyor.Ayrýca eve çýkmadan önce bir süre hastanýn serviste tutulacaðý söyleniyor.Yakýnlarý kabul edip kaðýdý da imzalýyor ve yoðun bakýmdayken öleceði söylenen kadýn serviste toparlanýp evine dönüyor +++2) Kasým ayýnda ayný hastanede yatan Abdullah amca "Beni burda öldüreceksiniz, çýkarýn yoksa camlarý kýrarým" diyerek olay çýkarýyor.65 yaþýndaki amcayý çýkarmýyorlar ve yataða baðlýyorlar. Baðrýþmaya devam ettiði için servise çýkarýlýyor, serviste iyileþip evine dönüyor +++3) 2020 yýlý Ekim ayýnda yatan Hatice teyze yoðun bakýmdan çýkmak istiyor ama býrakmýyorlar. Hasta yataða baðlanmakla tehdit ediliyor.Doktoru "seni çýkarýrým ama elime düþersen o zaman görüþürüz" diye gözdaðý veriyor. Saturasyonu yükselince kadýnýn da ýsrarýyla býrakýyorlar +++4) Çarþýda berber dükkaný sahibi Mustafa'nýn annesi Eylül 2021'de yoðun bakýmda "Beni öldürmek mi istiyorsunuz" diye baðýrýyor. Sakinleþmesi için oðlu yoðun bakýma alýnýp müdahale etmesi isteniyor. +++Soyisimler bende saklýdýr. Yoðun bakýma düþen hastalar neden "Beni öldüreceksiniz" diye baðýrýyorlar? Yaþlý insanlar yoðun bakýmda yataða mý baðlanýyorlar? Hastanenin býrakýlacak hasta için evde ölmesi halinde tazminat talebi nedir?..........................................Ender R. ARSLAN
@EndruManson
·
9s
Kanýmca yoðun bakým ünitelerinin gizliliði kafalarda soru iþaretleri býrakýyor. Daha þeffaf olmasý hasta yakýnlarýnýn emin olmasý için gereklidir.

Alýntý yaparak yanýtla
))))))))))))

Yer Ýmleri