6) 5 dk sonra ocuu kontrole gittiimde o koskoca babay alarken grdm. Noldu? zlme. Bak bir problem yok. Birazdan uyanr. Niye zlyorsun? Beni de zyorsun dedim. Ona zlmedim hocam. Hayat ite dedi. Dar ktm. Hemireler de alyor. Noldu? dedim.
7) Anne kydeymi hocam. Onu sormutuk. 100₺ iin bu scakta gn boyu ekin biiyorlarm dediler. Acil ok youn olmasna ramen sk sk uradm yanlarna. Bir ihtiyalar olup olmadn sordum. Allah raz olsun hocam. Siz ne gerekiyorsa yapyorsunuz zaten dedi.
8) Karmda da gibi bir adam vard. Emeki. stndeki tozu topra silkse onlarca adam karr o kirden. Sanki akrabamm, yaknmm gibi paylatk derdimizi orackta. Doktor ve hasta ilikisi buydu aslnda lkemde. Kimse kimseye saygszlk yapmamt.
9) Gven vard aramzda. Zaten o babann ocuunun salndan baka ne istei olabilirdi ki? Benim de orada bulunma sebebim bu deil miydi? Biz hekimler bu halkn tam merkezinden gelme bu vatann evlatlaryz. Karlatmz hikayeleri, dokunduumuz hayatlar yazmaya kalksak +
10) ktphaneleri doldururuz. Bize dokunulmasa, siyaset gibi lanetlere bulatrmasalar biz hep byleydik lkemde halkmla. Ben memleketimden binlerce km uzakta vatanmn baka bir toprandaki kylyle byleydik hep. Bizi baka zmrelere aitmiiz gibi gsterdiler.
Yer mleri