Lokanta amak isteyenlere isim nerebilirim: Gm Kak Lokantas.
Lokanta amak isteyenlere isim nerebilirim: Gm Kak Lokantas.
ANKARA KUU
@ankara_kusu
Basnda Ankara Kuu yakaland falan diye haberler km 🤦*♀️
nsal Ban kald otelde ziyaret ettim. O srada polisler gelip Bana mahkeme kararyla hakknda yakalama olduunu syledi. Birlikte olduumuz iin beni de aldlar 😁
fadelik bi ey olmad. Emniyetten ayrldm.
ANKARA KUU
@ankara_kusu
3s
@ankara_kusu
adl kiiye yant olarak
1.5 saat kadar nce oldu.
~ AY♡TEN ~
@VindensDotter1
1955 Ankara...
etin 27 yanda Feza ise 33 yandayd. kisi de yedek subay okulunda. Daha ilk grte etinin kan kaynamt Fezaya. etinin Bahelievlerde bodrum katnda iki gz odac vard; Gel demiti etin hafta sonu evci kyoruz, benim fakirhanede kalrz, +.................................................. ...........
laflarz ha ? "
Feza tamam demiti. Gitmilerdi evcie. Feza pek bir suskundu. etin karsndaki gizemli Fezay demek iin kendini anlatt biraz; Ben fal yazarm gazeteye, Ankara Radyosunda da arada kar laflarm. Falla - lafla geer benim mrm deyip gld. Ya sen ? +
Feza ekingendi. Konumak istemedi pek.
Sonra utanarak Ben hocaym dedi. Hangi lise ?. Feza stanbul niversitesindeyim. Fizik blmnde etin inanmaz tavrla szd bir.
Feza biraz sonra antasn at bir mektup kard. etin Kz arkadan m gnderdi ? dedi.
"Yok +
dedi Feza Einstein etin bast kahkahay. Kafa bulma benle ! nanmad. Dnceli bir halde Yani Einstein sana mektup mu yazd ? Evet dedi Feza Benim teorimle ilgileniyor. etine sayfalk mektubu gsterdi.
Burada da bana yant yazd. Gne dzeninin manyetik ekim+
alanlarna gre biimlenmi olmasndan hareket ederek, bir de bu ekime dayal dzene kar itime dayal bir dzenin bulunmas gerektiini iddia ettim. Evrende her tezin anti tezi varsa, ekimin anti tezi itme de olmaldr deil mi ? dedi.
etin akn bir ekilde nce Fezann+
suratna sonra Einstein imzal mektuba bakt. etin Ben anlamam, Einstein ne diyor bu ie ? dedi. Feza glmseyerek Yanldm dnyor Peki nereden merak duydun bu ie ? deyince Feza utangaa Annem Trkiyenin ilk kadn kimyageridir, babam da fiziki ve doktor.
etin+
ile Fezann askerlii Ankarada devam etti. Arada bir Bahelideki o bodrum katnda hafta sonlar evci kp sohbet ettiler. Bir daha mektup almad Einsteindan nk Nisan 1955te Einstein ld.
etin askerden sonra tannmaya balad. Gazeteci etin Altan oldu. Feza ise +
askerden sonra Princeton ve Columbia niversitelerinde profesrlk yapt. Uzay-zaman konusunda almalar yapt, Quantum renk dinamii kuramn geniletti. Dnyadaki sayl fizikilerdendi. Yale niversitesinin krs bakan oldu. talyandan Commendatore nian, Fransz +
madalyas, Morrison dl, Tbitak dl ald.
lgin olan da ne biliyor musunuz ? Quantum ve fizik alanndaki almalarndan tr 1979da Einstein Madalyas ile dllendirildi. te o bodrum katnda iki gz oda etin Altan ile Trkiyenin hatta dnyann en nemli +
fizikilerinden Feza Grseyi yan yana getirdi.
Atatrk dneminin nemli bilim insanlarndan Feza Grsey. imdi kim hatrlar merak ederim...
Do. Dr. Muhammed Keskin
@kardiyobey
3d
Kumsalda plak ayakla oturup manzaray izlemenin:
-Kan basnc ve nabz dengelediini
-Anksiyete ve stresi azalttn
-nflamasyonu baskladn
-Ve kalbinizi koruduunu biliyor muydunuz?
stelik bu faydalar iin denize girmeniz bile gerekmiyor. Zaman ayrmanz yeterli.
Gltekin Uysal
@DpGultekinUysal
Kim ister Erdoan gitsin?
⬇️1️⃣ Yunanistan, Erdoan gitsin ister mi mesela? Hayr!
Ya sapn, pn bertaraf ettiimiz, sakini rahat etsin diye tampon blgesi olmaya raz geldiimiz Avrupa?
2️⃣ Ya, asrlardr scak deniz hayaline, Suriye'de bu iktidarn yapt yanllarla ulaan Rusya?
Ya, yllardr devlet hayal kurup AKP sayesinde Suriye kuzeyinde bir devlete kavuan PKK?
3️⃣ Peki ya Krfez sermayesi?
Kiisel ilikileri nedeniyle imtiyazlar, hatta adeta kapitlasyonlar verdikleri Krfez lkeleri?
Kak davas gibi davalarda dosyalar devrederek egemenlik haklarmz inemelerine sebep "gizli" iliki kurduklar Suudi ailesi?4️⃣ Peki, ellerinde Erdoan ve ailesine ait onlarca dosya ve belge ile kh politika deitirten kh tutukluluklar kaldrtan, orta olduumuz projelerden karp daha azna raz edecek kadar bu iktidar karsnda "eli kuvvetli" ABD?
5️⃣ Ya memleketi retemez hale getirip, pazara evirerek krna kr kattklar kresel kapital finans sistemi?
Politika faizini indirip piyasa faizinden zenginliklerine zenginlik kattklar "faiz lobisi"?
6️⃣ Ya ekonomik cehaletleri ile dvizi bu hale getirerek semirmesini saladklar "dviz lobisi"?
7️⃣ Bunca itibarszla, onurumuzun bu denli inenmesine vicdan el vermeyen, sahiden yerli ve sahiden milli kim varsa, ahsi ikbalini dnmeyen kim varsa ister bu iktidar gitsin!.................................................. ...8️⃣ Bir de uyar yapalm; dankl bir dv planlyor, seim ncesi muhalefeti "vatan haini" yaftasna matuf hale getirmek, sesini kesmek ve gcnz pekitirmek iin Ege'nin kar kiyusi ile "kontroll" bir gerilim planlyorsanz, yemezler!
yamur
@yagmurunahdi
20s
Murat Bardak: "Samsun yolculuu Osmanl Devleti'nin hazrlad ok ciddi bir operasyondur."
https://www.pemmbe.com/hem-saglikli-...-ile-temizlik/
Kl suyu hazrlamak iin gerekli malzeme:
Kl
Souk su
Elek veya tel szge
Byke bir tencere (Bakr, cam ya da toprak olabilir ama alminyum olmamas gerekiyor. nk alimunyum kap kl suyu ile etkileime giriyor.)Hazrlan
1 lek kl eleyin ve tencereye aln. zerine 4 lek su ilave edin ve kartrn.
Kln iindeki hafif malzemeler hemen su yzne kacaktr. Bunlar tel szgele aln ve ieklerinizin dibine koyun.
Karm bu ekilde 10 -15 gn bekletilir. Bu sre boyunca kl aa kecektir ve su stte kalacaktr. Karm ak ay rengine geldiinde ve elimizle kontrol ettiimizde kaygan bir yapya ulatnda kl suyumuz olgunlam demektir. te bu su bizim temizlik suyumuzdur. Buna doal kl suyu deriz. Artk kullanlabilecek durumdadr.
Kullanacanz kadar suyu bir ieye aktarn ve geri kalan suyu yeniden kartrn. Her kartrmada kln iindeki potasyum aa kp kln temizleme gcn daha da artracaktr.
Bu karma ayda bir bir (kalabalk bir aile iseniz haftada bir) kl eklemeniz yeter de artar bileKL SUYU LE TEMZLK NASIL YAPILIR?
Kl suyu ile temizlik yapmann bir ok yolu var. Kl suyunun kullanm alan eitlidir. amar ve bulak makinelerinde de gvenle kullanabiliriz.
Kl suyu amar makinesinde nasl kullanlr?: Bir ay barda kl suyunu amar makinenizin deterjan blmne koyun. (Eer isterseniz kl suyunun iine zeytinyal sabun da rendeleyebilir ya da Arap sabunu ekleyebilirsiniz. Sabunun kl suyunda eridiinden emin olun. O yzden bu karm bir kavanozda hazrlayp kartrmak daha kolay olur?
Kl suyu bulak makinesinde nasl kullanlr?: Kl suyunu bulak makinesinin deterjan blmne koyun. O blmn tamamn doldurabilirsiniz. Ve makinenizi altrn.
Elde ykamada kl suyu kullanrken eldiven kullann. nk yksek PH derecesi nedeniyle ellerinize zarar verebilir.
Klsuyu kazannn dibinde kalan kl bal da fayans ve seramik yzeylerin ovulmas iin ok elverili bir temizlik malzemesidir.
Hal ve koltuklarnz kl suyu ile temizleyebilirsiniz.
Gmlerin temizliinde kl suyu kullanabilirsiniz.
Genel ev temizliinde kl suyu kullanabilirsiniz. Kl suyunu direkt kullanmak yerine temizlik yapacanz suyun iine deterjan yerine katabilirsiniz.
Avrupa imi, hadi urdan, zavalllar. Demek ki, Nato deyince sadece iki ordu varm: 1-Abd Ordusu, 2-Trk Ordusu. Avrupa diye bir ey yok. Rusya daha hibir ey yapm deil. Almanya veya ngiltere'ye birer fze sallasa ne yapacaklar?Almanya, ekya ve talya'da neredeyse 5 katna kan enerji fiyatlar nedeniyle eylemler var. Kitleler devletlerinden, Ukrayna konusunda artk tarafszla gemelerini talep ediyor.
Yunan adalarna da keriz, Selanik'i de alrz. Diyelim ki, Tsk, Midilliye karma yapt ve ayn anda Meis'e kt. Ayn anda bir baka Yunan adasna kt. Ne yapacaklar?
Yer mleri