Ukrayna Ordusu falan deðil, direk Nato güçleri saldýrdý. Ruslar kendi topraklarýnda yenilmezler. Mümkün deðil.Ukrayna ordusu, Svyatogorsk kasabasýný Rus ordusuyla yaþanan kanlý çarpýþmalar sonrasý geri aldý.
Ukrayna Ordusu falan deðil, direk Nato güçleri saldýrdý. Ruslar kendi topraklarýnda yenilmezler. Mümkün deðil.Ukrayna ordusu, Svyatogorsk kasabasýný Rus ordusuyla yaþanan kanlý çarpýþmalar sonrasý geri aldý.
Kadirov'dan ilginç açýklama:
"Ukrayna ordusu beklesin onlara büyük süprizlerimiz olacak".
Truva'da bir dünya savaþý yaþanmýþtý. Ýttifaklar oluþmuþtu, Anadolu Halklarý Truva'nin yanýndaydý. Agamemnon'un yaninda ise sadece Yunan Sehir Devletleri yoktu. Italya'dan Ispanya'dan gelenler de vardý. Doðu ve Batý karþý karþýya idi. Mevzu sadece Paris'in, Menelaos'un hanimi, dunyalar guzeli Helen'i kacirmasi degildi.Ýzmir'de bir iskeleye Yunan Kralýn ismini veren Osmanlý düþmaný Tunç Soyer: "Agamemnon isminden rahatsýz olmak nasýl bir ruh halidir?" demiþ!
Peki nedir Agamemnon?
Anadolu'ya iþgale gelen Kralýn ismidir, Çanakkale Savaþý'nda boðazý geçmeye çalýþan Ýngiliz zýrhlýsýnýn ismidir!
Krallar Kralý Agamemnon'un çaðrisina, neredeyse tüm Batý cevap vermiþti. Bugünkü Yunanistan'da dünyanýn en büyük askeri gücü toplanmýþtý. Fakat gemileri Anadolu'ya dogru harekete gecirecek ruzgar yoktu. Moraller bozuldu, söylentiler dolasmaya basladi. "Tanrilar bu seferi isyemiyor."
Agamemnon çare aradi. Hanimi ve kizini limana cagirdi. Kraliçe, Agamemnon'un kizini yari Tanri Achileus ile evlendirecegini, kendilerini bunun icin cagirdigini dusunmustu.
Ama Agamemnon, tanrilar, gemiler icin ruzgar gondersin diye kizini kurban etmek icin cagirmisti. Tabii gercekten de kizini kurban ettirmedi. Kimsesiz baska bir kiz bulundu, Agamemnon'un kizi gibi giydirildi ve Tanrilara kurban edildi. Agamemnon'un kizi ise bir manastira kapatildi.
Bir kaç gün sonra rüzgar çikti, gemiler Agamemnon liderliginde Anadolu'ya doðru hareket ettiler. Fakat Kraliçe bu yapilanlari hazmedemedi. Kuzenini saraya cagirip, Agamemnon'u boynuzlamaya, zevk-i sefa icinde yasamaya basladi.
Truva Savasý 10 sene surmustur. Agamemnon 10 sene sonra sarayina dondu. Savasi kazanmiþ, muzaffer bir komutan olarak karsilandi. Ama Kralice'nin ofkesi dinmemisti. Agamemnon'u sevgilisine bicaklatti. Agamemnon, 10 sene sonra geldigi sarayinda sabaha çikamamisti.
Truva Savasý'ni kalleþlikle kazandilar.
Bunlar içimizdeki Truva atlarýdýr.
Azerbaycan-Ermenistan sýnýrýnda ciddi çatýþma yaþanýyor...iki taraftan da kayýplar var...durum ciddi...
Haber: ABD Donanmasý, ellerinde hiç yayýmlanmamýþ UFO görüntülerinin olduðunu belirtti. Bu görüntülerin 'ulusal güvenliðe zarar vereceði' gerekçesiyle kamuoyuyla paylaþýlmayacaðý da ifade edildi.
Volkan Özdemir
@VozdemirV
·
4d
Ermenistan yine provokasyona baþladý. Nihai barýþ anlaþmasý & Zengezur koridorunun açýlmasý yaklaþtýkça Erivan bundan kaçýnmak için son kozlarýný oynuyor.
Amacý, Minsk'i diriltmek ve Ukrayna kýzýþmýþken Azerbaycan'ý saldýrgan gösterip KGAÖ'yü göreve çaðýrmak. Ancak bu oyun tutmaz.
eLimes
@messikom
·
7d
Mahmut Þevket paþa 11 mart 1913 tarihli günlüðüne þu notu düþmüþ: "11 mart 1913 salý günü öðleyin harbiye nezareti'nden babýali'ye geldim. Kabine toplantýsýnda ingilizlerin Kuveyt'ten baþka, Katar'a da tasallut ettikleri meselesi görüþüldü.Kuveyt ve Katar gibi çölden ibaret iki kaza yüzünden ingiltere ile ihtilaf çýkaramazdýk. Bu ehemmiyetsiz topraklardan ne gibi bir istifademiz olabilirdi? Kuveyt ve Katar'ý ingiltere'ye býrakmaya ve zengin ýrak vilayetlerimizle uðraþmaya karar verdim."Ingilizler, gemileri petrolle tahrik etmeye 1850'de baþladýlar. Abdülhamit'in herþeyden haberi vardý. 33 yýl dayanabildi. Ona çok þey borçluyuz. Abdülhamit'e tahttan indirildiðini bildirmeye gidenler 5 kiþiydi. Ýçlerinde Türk yoktu. Kahrolsun istibdat, yaþasin hürriyet diyerek insanlarý kandirdilar. Bir tanesi Emanuel Karasu'dur. Yildiz Sarayindaki havuzun altinda bir oda vardir. Bu odada, o dönem sýkýntýlý zamanlarda kullanýlmak üzere, mavi atlas kumaþlarin içinde altýn bulunuyordu. Bu altýnlarin önemli bölümünü Emanuel Karasu aldý ve Italya'ya kaçtý. Geri kalan altinlar Turkiye'de 2 holdingi oluþturdu.Koskoca Osmanlý sadrazamýnýn petrolden haberi yok?!! Oysa ki ingiliz ve fransýz donanmalarý, o tarihlerde çoktan petrolü yakýt olarak kullanmaya baþlamýþlardý bile… büyük ihtimalle biliyordu ve bilerek ingilizlere býraktý. Bugün cuntacý/kemalist tiplerin neden yücelttiði belli.
Son düzenleme : ayvagobeknuri; 13-09-2022 saat: 09:19.
Mehmet Gürbüz
@MehmetGurbuzOrg
📣
Bugün size beni çok heyecanlandýran, Türkiye’nin, hatta Dünya’nýn seyrini deðiþtirebilecek bir geliþmeden ve öncesinde Dünya’daki en büyük rezervin Elbistan’ýmýzda bulunduðu “Leonardit”madeninden bahsetmek istiyorum.Okuduktan sonra sizin de benim gibi heyecanlanacaðýnýza eminim.
Leonardit, milyonlarca yýl önce toprak altýnda kalmýþ organik maddelerin doðal yollarla fosilleþmiþ hali. Aslýnda kömürün bir önceki hali denilebilir.
Yüksek oranda karbon, magnezyum, potasyum ve hümik asit mevcut.
Bu madde 2019 yýlýna kadar enerjide kullanýlýyordu ancak çok doðru bir kararla enerji alanýnda satýþý durduruldu. Çünkü kömürün bir önceki hali olsa da enerji düzeyi aslýnda kömür kadar yüksek deðil ve dolayýsýyla bu alanda çok da verimli deðil.
Ancak içerdiði zengin mineraller sayesinde mükemmel bir toprak düzenleyici.
Ne demek bu toprak düzenleyici?
Leonardit, çeþitli iþlemlerden geçirilip topraðýn tam da ihtiyacý olduðu þeyi veriyor ve böylece tarým arazilerinin verimliliði ciddi þekilde artýyor.
Bunun ARGE çalýþmalarý Konya ovasýnda yapýldý ve sonuç inanýlmaz güzel!
Toprak çok verimli hale geldiði için hem ürün kalitesi arttý, hem erkenci ürün alýnabildi, hem de bir senede ikinci hasat yapýlabildi.
Leonardit’in Dünya’daki en yüksek rezervinin Elbistan’da olmasý ise ayrýca çok önemli.
Öyle bir miktardan bahsediyorum ki, halihazýrdaki rezervin sadece 13’te 1’i Türkiye’nin bütün tarým arazilerinde kullanýlmasý için yetiyor!
Üstelik Leonardit gübre ihtiyacýný da yarý yarýya indiriyor.
Gübre fiyatlarýnýn bu kadar arttýðý bir dönemde, üstelik kimyasal etkilerindenden dolayý topraða verdiði zararý da düþününce inanýlmaz önemli bir geliþmeden bahsediyorum.
Ýnsan düþünmeden edemiyor. Elbistan, Türkiye’nin en büyük 4. tarým arazisi. Bir çok üründe Türkiye’nin, hatta Dünya’nýn ihtiyacýný karþýlayan bir üretime sahip. Böyle önemli bir arazinin altýnda Allah’ýn böyle önemli bir madde yaratmasý bizim için büyük nimet.
Þimdi ise yapýlan çalýþmalar ve Tarým Bakanýmýz
@VahitKirisci
’nin büyük gayretleriyle bu nimetin üretim merkezi Elbistan oluyor.
Biz de bu önemli geliþmenin destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz. Sonuna kadar da desteklemeye devam edeceðiz..........................................Mehmet Gürbüz
@MehmetGurbuzOrg
·
15s
Pandemi ile tedarik zinciri akamete uðramýþtý. Ardýndan gelen Rusya-Ukrayna savaþý da gýda üretim ve sevkiyatýna darbe vurdu. Peþpeþe gelen sýkýntýlarla Dünya çok acayip bir yere doðru giderken böyle bir geliþmenin olmasý gerçekten þükür sebebi.
Evet sýkýntýlar çekiyoruz. Evet dünya konjönktürü çok da iç açýcý deðil ama güneþin doðmaya en yakýn olduðu an gecenin en karanlýk olduðu zamandýr derler ya, gerçekten de öyle bir durum.
Ne kadar þükretsek az.
Necati Budak
@zegeanzeytin
·
8s
Ben Manisa Akhisar'dan sýradan bir çiftçiyim. Küçük de olsa zarar etmeyi göze alarak. Leonardit'i Maraþtan getirtip daðýttým. 2 yýldýr zeytinlerime neredeyse hiç gübre atmadým. Þu an en büyük sorun nakliye. Çünkü nakliye Akhisara ürünün 2 katý para tutuyor.
Yer Ýmleri