Originally Posted by
ayvagobeknuri
Abdlhamit'in gençliðinde rom içtiði bilinir. Yaþlýlýðýnda içki içtiðini sanmýyorum. 1909'da tahttan indirildi, indirildikten sonra da içki içmedi. Sadece sabah kahvesi vardý.
Abdülhamit sabah 5'te falan kalkardý. Duþ þeklinde bir banyo yapar, gusul abdesti alýr ve dua odasýna geçerdi. Burada enaz yarým saat dua eder, tespih çekerdi. Sonra sabah namazýný kýlardý. Sonra kahvaltý ederdi. Kullandýðý tabak, çanak, kaþýk,çatal orada durup duru. Kesinlikle herkesin evinde olan sýradan þeylerdir. Yediði içtiði de öyledir.
Sonra giyinirdi. Giyimine çok özen gösterirdi. Elbiselerinin kumaþlarý Hereke'den gelirdi. Kesinlikle yerlý kumaþ kullanýlýrdý. Nazýrlarý ise Ýngiliz Kumaþý giyerlerdi. Nazýrlarýn üstündeki elbiseleri gördüðünde çok özenir, ve sorardý, ''Ýngiliz kumaþý mý'' diye? Nazýrlar, kumaþ için yarddýmcý olalým dediklerinde kabul etmez, ''çok pahalý ben karþýlayamam'' derdi.
5 vakit namaz kýldýðý için günde 3 takým elbise deðiþtirirdi. Fakat elbiseleri Hereke kumaþýndan ve kendi terzisine diktirilirdi.
Saat 8'den itibaren de resmi iþlerine baþlar, gelenleri kabul ederdi.
Nerdeyse hergün misafiri olurdu. Yurtdýþýndan da çok sayýda gelen gideni olurdu.
Abdülhamit yobaz deðildi. Sofrasýnda içki içilirdi. Misafirlerine içki ikram ederdi.
Yaþlýlýðýnda, 5 vakit namaz kýlarken içki içtiðini sanmýyorum. Gençliðinde içki içmiþtir.
Sofrasýnda, misafirlerine her türlü içkiyi, kendisi içmediði halde de ikram etmiþtir.
O gerizekalý o içkilerin tümünü Abdülhamit'in içtiðini mi iddia ediyor? Bunlarýn derdini anlamak mümkün deðil?
Abdülhamit'i niye karalamaya çalýþýyorsun?
Yer Ýmleri