ris Cibre 🐦
@iriscibre
17d
3 aylk KKM TL'de faizler hemen kendini gsterdi
4 bankada 20% (dn 30%).
ris Cibre 🐦
@iriscibre
17d
3 aylk KKM TL'de faizler hemen kendini gsterdi
4 bankada 20% (dn 30%).
https://www.savunmasanayist.com/roma...tina-son-ucte/SavunmaSanayiST.com
@SavunmaSanayiST
Romanya'nn obs ihalesinde FIRTINA son te!
- FIRTINA, Gney Kore retimi K9 ve Almanya retimi PzH2000 obsleriyle ayn ihalede yaryor
- 850 milyon avroluk ihale, 54 adet obsn tedarikini kapsyor
Detaylar, haberimizde:
Do. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Acil serviste ilk nbetimdi. Yemek borusu kanayan azndan kan fkran bir teyze getirildi. Ben dondum kaldm. Durum vahim mdahale etmem lazm ama kprdayamyorum. Uzman abimiz sarst beni "kendine gel" diye mdahale ettik.
imdi ayn benim pozisyonumda olan tm retim yelerini azndan burnundan kan fkran yksek retim karsnda takndklar donma durumu iin sarsyorum. Bireyler yapn akademi lyor!
Akademik reform!
Tm kadrolar iptal edilecek.
Edilmelidir.
Selim Atalay
@SelimAtalayNY
Yunan ana muhalefet Siriza partisi yeni genel bakan Kasselakis (35)
-br kim ?
Kocam Tyler. 2019 da evlendik.
Amerikal ve bir Hasta Bakc. Ama bizde -pratisyen hekim- de saylabilir. Ameliyatlara giriyor.
-Sizle mi yaayacak?
Evet. Atinaya tand
- Siz hem Goldman Sachs.Hem Sol Sosyalist.. nasl oluyor?
Kapitalizmin i yznn ne kadar korkun olduunu grnce, Sosyalist oldum.
Ama paray Gemicilikte buldum.
- Sizin gemicilik iinin gerekten gelir yaratc bir i olmad, i tecrbenizin olmad syleniyor?
Parti muhalefet dedikodusu..
- Kuzey Kbrsa -Devletik- dediniz ?
Kampanya yorgunluu, uykusuzluk lk d ziyaretimi Kbrsa (gneye) yapacam.
- Sizi Partide kim destekledi ?
Milletvekili Yorgo ipras, yakn destekilerimden. Eski Siriza bakanlar da var.
- ipras?!
Evet Babakan iprasn kardei
- Sizi eski genel bakan ipras m setirdi ?
(Muhtelif yazlardan derlenmitir)
Hafife almaya gelmez. Alenen gay olduunu aklyor ve partneriyle evlenmi.
Dnyadaki en yaratici insanlar biseksuel veya homoseksuel erkeklerdir.
Btn dnyada, uzun zamandr aklanan enflasyon deerleri yalan.Tun atrolu
@TuncSatiroglu
Parann fonksiyonlarndan biri deer saklama arac olmasdr. Para gelecekte kullanlmak zere deer biriktirme amacyla kullanlr.
Ancak enflasyon parann deer biriktirme fonksiyonunu azaltr. Deeri saklamak iin dahi enflasyon kadar getiri elde etmek gerekir.
Bu getirinin de risksiz olmas gerekir. nk riskli getiri dediimiz zaman anaparann kaybedilmesi riski vardr yani parann deeri saklanamad gibi deer kayb da yaanabilir.
Srekli cari ak veren lkelerde yatrmclar kendi para birimlerindeki paralarn deer saklama amacyla kullanmak isterlerse enflasyona kar onlar koruyacak bir risksiz veya dk riskli bir yatrm arayna girerler. Bu da genellikle dolar olur. Ancak bu sefer de ABD'nin enflasyonu parann deerini azaltmaktadr. O zaman en az ABD enflasyonu kadar risksiz getiri elde etme sorunu ortaya kar.
Bu durumda ABD'de yaayan biri hazine bonosu veya para piyasas fonu alabilir ve enflasyonun biraz zerinde gelir elde ederek parasnn deerini koruyabilir. Ancak Trkiye'de yayorsa bunun iin ksa vadeli (vadesine kalan gn says bir yldan az) Eurobond alp vadesine kadar tutabilir. O zaman risk almam olur.
Benzer ekilde dviziyle satn alabilecei belirli bir vade iinde bitecek bir Eurobond yatrm yapan serbest fona yatrm yaptnda da parasnn deerini koruyabilir.
dealinde yatrmcya kendi para biriminde olan ve onu enflasyona kar koruyan risksiz veya ok dk riskli bir yatrm arac sunuluyor olmas gerekir. Bu olmaynca piyasadaki dengeler bozulmaya balar. Yatrmclar daha riskli varlklara gemeye balarlar. Bu da piyasada balonlarn olumasna sebep olur. Balonlar patlad zaman kayplar da byk olur.
Gda Dedektifi
@gidadedektifi_
Dn yaanan gzalt sreci boyunca hesabmza destek olan herkese teekkr ederiz. Dier yandan bu srete grevlerini yapan polis memurlarna, deerli savcmza da teekkrlerimizi sunarz.
Bir firmann mesnetsiz iddialaryla hepsi saatlerce uramak zorunda kalyorlar.DAYISz konusu giriimler Gda Dedektifi'ni yldrmaya yneliktir. 2018'den bu yana yapt yaynlarda her zaman somut veriler zerinden tespitler yapan hesabmz, bugne kadar hibir rn ktlememi, hibir markay karalamamtr.
Yaynlarmzda neride de bulunulmamaktadr.
Fakat yaynlarmzdan rahatsz olan lker firmas son birka yldr hesabmza ynelik basksn arttrmaya almaktadr. Firmann hesabmzdaki tm lker paylamlarn yayndan kaldrmaya ynelik daha nceki "yrtmeyi durdurma" giriimi mahkemeden dnmt.
Dier yandan lker'in 2021 ylndan bu yana stanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde aleyhimize at dava srmektedir. lker avukatlar bu davada Gda Dedektifi'ni "su ilemeyi alkanlk haline getiren hesap" olarak nitelemektedir.
Yani, hkmleri de kendileri veriyor.
Firmann iddialar temelde "marka karalama", "haksz rekabet", "Trk Ticaret Kanunu'na muhalefet" gibi dayanaksz sulamalara yneliktir. Ticari olarak zarar grdn iddia eden firma, rn ieriklerini iyiletirmek iin harcayaca paray davalara ve avukatlara dkmektedir.
Dnk su duyurusuna konu olan yaynda olduu gibi tm yaynlarmz etiket verilerine, mevzuat hkmlerine ve Salk Bakanl Bilim Kurulu dzenlemelerine dayanarak yaplmaktadr.
Soyut verilerle deil,
Somut gereklerle yayn yapmaktayz.
Bu ve benzeri firmalar szde uzmanlar satn alp, eskimi reklamclaryla ekran karna geerek Gda Dedektifi'ne alg yapmaya urarken; biz topluma faydal uygulamalar gelitirmeye, Trkiye'nin en iyi gda mhendislerinin danmanlnda yaynlarmz yapmaya devam ediyoruz.
Bu vesileyle Gda Dedektifi olarak yaynlarmza ylmadan devam edeceimizi bilmenizi isteriz. Aratrmac kimliimizle basn yayncl deerleri erevesinde market raflarndaki rnlerin ieriklerini ve az bilinen gerekleri duyurmay srdreceiz.
@dayiekonomi
21d
Benim iin yeterli.
Bir daha ben sa olduka benim dammn iine lker rn ya da lker'in sahibi olduu baka firmalarn rnleri giremez.
Topluma yarardan baka hi bir ey yapmayan bir hesab susturmaya alan bir irket beni zehirlemeye alyor sonucu karrm.
Bu konunun st aylar nce kapatlmt. imdi iki lke arasnda gerilim var, roket Ukrayna'dan geldi diyorlar.WarNewsPL
@WarNewsPL1
🇵🇱🇺🇦
To ukraińska rakieta spadła w polskiej wsi Przewodw i zabiła dwie osoby - wynika z opinii biegłych dla polskiej prokuratury.
tarafndan Lehe dilinden evrildi
🇵🇱🇺🇦
Polonya savclnn uzman grlerine gre, Ukrayna'ya ait bir roket Polonya'nn Przewodw kyne dt ve iki kiiyi ldrd.
Yer mleri