Nasuh Mahruki
@nasuhmahruki
Özgür Bey merhaba, bu yorumunuza çok þaþýrdýðýmý itiraf etmeliyim. Türban’a sahip çýkmanýzý, baþörtüsü ile ayný kefeye koymanýzý hayretler içerisinde karþýladým. Açýkçasý sizin gibi bir aydýnýn Siyasal Ýslam'ýn en bölücü, en yýkýcý sembolü, kadýný metalaþtýran, deðersizleþtiren kýz çocuklarýmýzýn ve kadýnlarýmýzýn özgür düþünebilme ve özgür yaþama hakký için büyük bir tehdit olan, tek tipleþtirici bir baský unsuru olan türbaný uluorta olumlamasýný, Türkiye'de bugün aðýr tehdit ve baský altýnda olan laik ve çaðdaþ yaþam biçimi için çok yanlýþ ve çok tehlikeli bulduðumu söylemek isterim.
Bu konu, Baðýmsýz Beþiktaþ Belediye Baþkan Adaylýðým için katýldýðým KRT TV'de, Gökhan Kayýþ'ýn sunduðu Türkiye Meclisi programýnda bir provokatör tarafýndan, baþörtüsü yasaðý temasýyla canlý yayýnda bana soruldu. Sorunun ve cevabýmýn tamamýný izleyebilmeniz ve süreci daha doðru anlayabilmeniz için buradan paylaþýyorum.
Bu konu benim durduk yerde gündeme getirdiðim bir konu deðil, hiç alakasý olmayan bir programda, hiç alakasý olmayan bir þekilde belli ki özellikle sorduruldu. Bana da bildiðim kadarýyla cevap vermek düþtü.
Baþörtüsü ve Türban'ýn (Sýkmabaþ) farkýný daha iyi anlayabilmek için, deðerli Emre Kongar'ýn 6 Ekim 2022'de yazdýðý; 'Sorun ‘baþörtüsü’ deðil ‘türban’-1' yazýsýný ve eski Baþbakan Bülent Ecevit'in isteðiyle bu konuda araþtýrma yapan yazar Ýsmet Bozdað'ýn; 'Kuran'a göre, kadýnlarýn gizlemesi gereken yerleri saç ve gerdanlarý deðil, göðüsleridir' sonucuna vardýðý araþtýrmasýný, eski Adalet Bakaný Bekir Bozdað'a yazdýðým cevabýmla birlikte yolluyorum.
Bu vesileyle; 'Özgürlük ve baðýmsýzlýk benim karakterimdir' diyen, Büyük Kurtarýcý ve Büyük Kurucu Gazi Mareþal Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesi biricik Türkiye'mizi gerçekten özgürleþtirmek istiyorsak, en önce, yarýn anne olacak ve Türk çocuðunu yetiþtirecek olan bugünün kýz çocuklarýmýzý ve kadýnlarýmýzý özgürleþtirmek zorunda olduðumuzu hatýrlatmak isterim.
Bilim, Teknoloji, Adalet ve Hukuk peþinden koþmamýz gerektiði konusunda tabi ki sizinle ayný fikirdeyim. Ancak türban sorunsalý baþka, burada konuþtuðumuz Teknoloji, Adalet ve Hukuk konularý çok baþka, ikisini ayný cümlede tartýþmak doðru olmaz.
Yer Ýmleri