ABD, Ýsrail'e 25 adet F-35 savaþ uçaðý ve 2.000'den fazla bombasýnýn satýþýný onayladý.
ABD, Ýsrail'e 25 adet F-35 savaþ uçaðý ve 2.000'den fazla bombasýnýn satýþýný onayladý.
https://www.rudaw.net/turkish/middle...key/2903202414
Bu linkte önemli bilgiler var. Video da var. Ama denklemde dýþ dinamik de olmalý.
“Son 150 senelik Türkiye tarihinde en güçlü devlet baþkanýyla karþý karþýyayýz”
“Devlet içinde bir iki baþlýlýktan bahsettiniz. Ayný durum DEM Parti’de de var mý sizce?” sorusuna ise Kütahyalý þöyle cevap verdi:
“Þöyle, þimdi devlette ikilik yok. Devletin içinde bir kere, ana güç Türkiye'de Recep Tayyip Erdoðan. Þunu bütün Kürt izleyicilerimize söylemek isterim: Son 150 senelik Türkiye tarihinde ne Sultan Abdülhamit, ne Mustafa Kemal Atatürk, ne de baþkasý Recep Tayyip Erdoðan kadar güçlü deðildi. Son 150 senelik Türk tarihinin gördüðü en güçlü devlet baþkanýyla karþý karþýyayýz. Bir kere, böyle Recep Tayyip Erdoðan'ýn þahsi aðýrlýðýnýn olduðunu söylemek istiyorum. Hani Abdullah Öcalan'ýn bir kitabý vardý 90'larda “Bir muhatap arýyorum”. O muhatabýn kralý bugün Türkiye'de Recep Tayyip Erdoðan. Eðer bu mesele Kürt meselesi çözülecekse. O yüzden ben Leyla Zana'ya katýlýyorum. Kürt meselesini çözerse Erdoðan çözer bana göre de.
“Türkiye'de dörtlü bir koalisyon var”
Onun dýþýnda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, dörtlü bir koalisyon bugün. Yani dörtlü bir yapý; milliyetçiler, Atatürkçüler, Ýslamcýlar ve Müslüman muhafazakarlar. Türkiye'de birbirine zýt zannedilen siyasi kesimlerin beraber bir devlet idaresi yaptýðýný, beraber bir siyasal rejimi oluþturduðunu görüyoruz. Recep Tayyip Erdoðan da bireysel olarak da çok güçlü, bir devlet baþkaný olarak bu dörtlü yapýnýn üzerinde.Buradan da söylüyorum: Eðer Meral Haným yüzde 9-10 alýrsa oy alýrsa iþler deðiþir. O zaman bu dediklerim geçerli olmaz. Ama þu an bütün Türkiye'deki anket þirketlerinin söylediði gibi, Meral Danýþ Beþtaþ 4-5-6 falan alýrsa, Ekrem Ýmamoðlu kazanýrsa ya da kazanmazsa ya da yüzde 3-4 alýrsa, ondan sonra kimin kazandýðý önemli deðil, bu üçü olacak demektir. Kürtler CHP'yi hâlâ destekliyor, o zaman þunu söylüyorum: Türkiye gerçeði bu. CHP listelerinden giren Dem’lilerin belediyelerine de kayyum atanýr. Esenyurt'a kesinlikle kayyum atanýr eðer CHP kazanýrsa. Çünkü orada Dem’li bir aday CHP'li olarak girdi. Ya bence bu yanlýþtý stratejik olarak. Ben Kürtleri siyasi kararýna karýþmak istemem, benim haddime deðil. Ama ben bizi izleyen Kürtlere, Türkiye'nin bugünkü siyasi düzenini anlatmak isterim. Bizim Türkler hiçbir þey anlayamadýðý gibi, bana göre Kürtlerin de önemli bir kýsmý bugünkü Türkiye'yi kavrayamýyor. Hâlâ eski iþte ANAP, DYP, DSP, SHP gibi eski partilerin de olduðu o düzeni zannediyorlar.
Ýþte Chp'de ''müthiþ dönüþüm'' gerçekleþecek, Ýmamoðlu kazanacak.F-35 için KAAN 'dan vazgeçen veya KAAN projesini hadýmlaþtýran VATAN HAÝNÝDÝR.
Aklýnýzdan bile geçirmeyin.
Bu ülkede ikinci bir Nuri Demirað vakasýna izin verilmeyecek.
‘’Ey, Oðul! Devirli bir oluþumdur, tarih. Sakýn ola ki, ezelden ebede dümdüz uzanan doðrusal bir hat bellemeyesin. Güneþ her gün daha mütekâmil bir dünyaya doðmaz. Gün olur, en gerideki, en öndekinden ilerde olur. Aristarkus, Kopernik’e ‘zýpçýktý astrolog’ diyen devrimci Martin Luter’den daha ilericidir. Ahmet Yesevi, Kadýzade Mehmet’in çok ötesinde. Ey, Oðul! Bir þeye ille de benzeteceksen her budaðýndan sürgün atan salkým saçak bir böðürtlen çalýsýna benzet tarihi. Bir sürgünü çiçeðe dururken, diðeri meyve vermekte, bir diðeri ise kurumaktadýr. Bir çaðda birden fazla çað yaþanýr.’’ Alev Alatlý...
Allah rahmet eylesin...
https://twitter.com/eha_medya/status...53308002783651
Her seçimde Bursa Chp'ye geçecek denir ama Akp kazanýr. Kafa kafaya. ''Müthiþ dönüþüm'' olacaksa Chp burayý kazanmalý. Bence bu defa Chp kazanacak. Tayyip Aðam seçimleri kazanmak istese kazanýrdý. Yukarýda söylenenler doðru, YRP'yi yanýna çekmesi çok mu zordu? Türkiye'de dýþ dinamik hesaba katýlmadan yapýlan analezler yanlýþ çýkar.EHA MEDYA
@eha_medya
Halk TV’de konuþan CHP’li Gamze Pamuk'tan, Yeniden Refah Partili Doðan Aydal'a:
▪ "Yeniden Refah Partisi’nin Bursa’da aday göstermesi çok iyi oldu."
▪ "Yeniden Refah sayesinde Bursa’da CHP kazanacak ve CHP bayraðý dalgalanacak."
Prof. Dr. Mete GÜNDOÐAN
@mtgundogan
Gazeteciler Süleyman Demirel'e sorarlar;
- Efendim, sizce sandýktan ne çýkar?
Demirel cevap verir;
- Ne girerse, o çýkar.
Bakalým,
vatandaþýn sandýða ne soktuðunu
pazar akþamý ortaya çýkýnca
göreceðiz![]()
Þinci göreceksiniz yeþil enerciyi...Tabii dolu fýrtýnasý ayri hikaye. Bu boyuttaki firtina Nuh Tufani habercisi.
Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
·
42d
Burnu kýrýlmadan her iki elmacýk kemiðine ve alnýna darbe almýþ.
Yer Ýmleri