Trump da geberecek. O kabine ne kabinesi laaa yle...
kymetli valideni eekler kovalasn o.ocuu...
Do. Dr. Ferhat ArslanMuhbir
@ajans_muhbir
13 Kas
Kocaelide kanser tehisi konulan bir kadnn, kanser olmad ve salkl memelerinin alnd ortaya kt.
@Ferhatarslandr
6s
Ya benim hayatm bunlar tespit ederek geti geiyor. Patoloji de hereyde olduu gibi standart yok.
Patolounda iyisi var kts var.
Haber Report
@HaberReport
Doktor Sinan'n unutulup gidecek hikayesi:
"36 yanda gen bir doktoru topraa verdik bugn. smi Sinan. Cenazesine hibir doktor arkada gelmedi. Kimi "Ameliyat gnm," dedi, kimi "Poliklinii brakamyorum," dedi. Kimi "znim bitti," dedi, kimi "Dier doktorun yerine bakyorum," dedi. Kimi "Uzak, yetiemem," dedi, kimi "Ben zaten ok yakn deildim," dedi. Dediler de dediler. lerinde bir su testisi su yolunda minvalinde dncelerle zr beyan ettiler. Belki zldler ama sanrm kendilerine; empati yapp gen yata lm olmalarna.
nt*har etmesine armad kimse. Hatta armam olmalarna ardlar kendilerinin. "Dengesizdi," dediler, "Bomba gibiydi," dediler, "Fevriydi," dediler, "Bize bir hayr yoktu," dediler, "Kendine bile hayr kalmamt," dediler. Dediler de dediler.
Sinan benim 16 yllk arkadam. niversite 1. snfta tantk ve ilk 3 ylmzda neredeyse yediimiz itiimiz ayr gitmezdi. 3. snfta eve ktk, ev arkadal yapamaynca evleri ayrdk ama dostlua devam ettik. Okul bitti, atandk derken artk sosyal medyadan grr olduk; 3-5 ayda bir telefonda konuuyorduk, senede bir de yz yze ama hi ayrlmam gibi ayn devam ederek. nk yakn arkadalar byledir.
Hayat hep ularda yaamay seviyordu. Hznlyken dibine kadar melankoli Neeliyken inanlmaz neeli olur, ortam domine ederdi. Espriler, kahkahalar; keyifli adamd. eytan ty vard, kadnlarla ok iyi iletiim kurard. Bir sr sevgilisi olurdu.
Sinann hikayesi: 2 sene nce bana talihsiz bir olay geldi. Haberlerde duymusunuzdur kesin; "cani doktor sevgilisini 5 yerinden b*aklad" diye. Medyada byle duyuruldu Sinann haberi. Sosyal medyada infial olunca savc att ieri. Anestezi ihtisas yapyordu o srada.
Olayn asl yleydi: sevgilisiyle restoranda tartp, tuvalete diye kalkp evine gitmiti Sinan. Telefonda ayrldn syleyip bir daha onunla grmeyeceini, evdeki eyalarn da poete koyduunu, yarn evde yokken gelip almasn sylemiti kza (mesaj ve aramalar delil olarak mahkemeye sunuldu). Kz ok sinirlenip taksiyle Sinann evine geldi. Daha nceden tatile giderken kedisine baksn diye sevgilisinin kz kardeine verdii evin anahtaryla kapy ap eve girdi. Sinana vurarak onu uyandrd. Tartmaya baladlar. Sinan kz evden kovmasna ramen Bu vakitte gidemem biyere deyip kz pijamasn giydi. Sinan birlikte yatmak istemeyince tartma tekrar balad; kz mutfaktan bak alp "Seni hastaneye rezil edeceim" diyerek kendi salarn kesmeye balad. Sonra ba tutmaya alrken aralarnda arbede yaand. Haberlerde ise czdann almaya gittiinde Sinann kendisine ikence ettiini syledi. Bu srada kzda ve Sinanda syrklar meydana geldi. Kzda 4 tane cilt kesisi vard penetrasyon yok, 1 tanesi de 1.5 cm penetre olmu ve ksmi pnmotoraks gelimiti kzda. Tp takmaya bile gerek yok aslnda dedi gs cerrahi ama "Olay infial uyandrd, Sinancm, adli olay takmamz lazm" dediler. Sinanda da 4 yerinde syrklar ve muhtelif yerlerinde morluklar mevcuttu (Adli tp raporlarna gre). Sinan da kzdan ikayeti oldu darp ve yaralamadan.
Sinan kapy ap komular armt (komular Sinan lehine tanklk ettiler), sonra Sinan polisi arayp eve polisi ard. Bu haber ise sosyal medyada basnn arptmasyla yukardaki gibi duyuruldu. ld*rmeye teebbsten tutuklu yarglamaya baladlar.
Kz sonra ikayetini geri ekti ve Sinan ierden kt. Ama rezil olmutu bir kere. Kamu davas devam ediyordu. Sinan kantlarn lehte olduunu sylemiti bana. Kzn psikopat olduunu, "Ya benim olursun ya da hapse tktrrm seni," diye tehdit ettiinden bahsetmiti ve kzla sevgili olmak zorunda kaldn ima etti. Temyize kadar gideceini, aklanana kadar bu iin peini brakmayacan sylemiti son konumamzda. ++++++++
Hapse girdiinde ben de dahil hibir uzak arkada arayamadk. Sadece belli kiilerle konumasna izin varm. ktnda da ok sitemkard bu yzden. nce belli etmedi, konumaya devam ettik ama birka ay nce beni ve dier arkadalarn hayatndan kardn syledi. Biz de tamam dedik. Ben en azndan bir sre tanyaym diye dnmtm, bir sre sonra tekrar konuacamza emindim. Kendini iyice yalnzlatrm olmal bu srede. Depresyondayd belli ki.
Dn sabah evinde l bulundu Sinan. Yannda bo propofol ieleri Kardeinden rendiime gre kz tazminat davas am yeni. Belli ki bu sorununu paylaacak bir arkada da kalmadndan, kmaza dtnden bu yola bavurmu garibim. Haberini aldmda beynimden vurulmua dndm. Nasl olurdu? Hayat durdu benim iin. Baka bir ey dnemez oldum. Cenazesi iin plan yaptm ve yola ktm. Dostu olarak son grevimi yerine getirmem gerekiyordu. Ama dier herkes hayatna devam etti. Nasl yapabiliyorlar bilmiyorum ama ediyorlar. Hayat bu kadar ksa srede olaan akna dnmemeli!
2 arkada dnda kimse paylamad Sinan sosyal medyada. Doktor ekonomi gruplarnda tanyanlar "Allah rahmet eylesin," dedikten sonraki mesajnda bitcoin konumaya baladlar.
Ulan, bu adam hi mi sevmiyordunuz? Hi mi gzel annz gemedi? Beni arayp basal dilemek dnda bir ey yapamaz mydnz? Bir storylik bile deeri yok muydu?
nt*har eden tanmad doktorlar paylaan tayfa dahi Sinan grmedi. Grmek istemedi belki, "sosyal medyada infial uyandrm" bu doktoru.
Sinan ok ar eyler yaad. Sosyal medyann gazabna urad ve nihayetinde int*har ederek hayatna son verdi. lm haberinin altna Oh iyi olmu, yazd onlarca kii olayn asln bilmeden. Anestezi ihtisasn bitirmesine 1 sene kalmt. 6 ocuklu bir aileden okuyup doktor olan tek kiiydi. Anadolu ocuuydu. Dz liseden tp kazanmt. Akllyd, sempatikti. Aklanmaya ihtiyac vard. Umarm olay sosyal medyadan renenlerin doruyu renmesine vesile olabilmiimdir.
Ne Sinan bu lm hak etti, ne de ls bu saygszl Ruhuna el Fatiha"![]()
Kat altn satyorlar, fiziki altn alyorlar ve daha nemlisi Bat bankalarndaki altnlarn, Asya'daki kasalarna tayorlar.
Singapur'da yeni bir kasa var. The Reserve, 500 ton altn saklanabilecek, 6 katl bir tesis ina etti.
nk, Abd ve Avrupa'llar gvenilirliklerini kaybettiler.
https://www.iletisim.gov.tr/turkce/y...0ucu%20bulundu.
Bu kolye, baz kaynaklarda kutsal ahit sandnn iindeki objelerden biri olarak kabul edilir. Kutsal ahit sand da bizde, Musa'nn asas, Hz.Slo'nun mhr ve yzkleri hepsi bizde. Buyur abi:Karabk niversitesi Edebiyat Fakltesi Arkeoloji Blm retim yesi Do. Dr. Ersin elikba bakanlnda yrtlen almalarda, Hz. Sleymann at zerinde elinde mzrak ile eytan mzraklad resmedilen kolye ucu bulundu. Milattan sonra 5inci yzyla ait olduu deerlendirilen kolyenin zerinde Rabbimiz ktl yendi yazsnn yazd belirtildi.
Mesaj veriyorlar, M.S 5.yzyl diyor, tarih tutmuyor, yani benim yazdm gibi tarihleri, hayatlar, kutsallklar hereyleri yalan.
Trump denilen drznn atad bakan diyor ki, ''Yahudilere o topraklar Tanr verdi'' hadi urdan, terbiyesizler.
Hz.Slo bizdendir, burada kolyenin, yzn kerameti yok, Slo'nun duasnn kerameti vardr.
Bu dnyada 2 milyar Mslman var, her 4 kiiden biri Mslman, bunlarn da 1,6 milyar Sunni.
Kuds'te Sleyman Tapna yoktur. Tapnak Nippur'da.
Resmi kaytlara gre 21 bin Sunni ocuu ehit ettiler. Aynen devam ediyorlar.
Sunni diyor ki, Kuran'da bunlar doruluyor.
Nasl doruluyor ulla?
te ktlk budur ve bu ktlk yenilmez gibi duruyor. Kolyenin stnde ne yazyor:
Rabb'imiz ktl yendi.
𐩣𐩰𐩺𐩵 مفيد يوكسل الحيدري الشافعي Mfid Yksel
@mufidyuksel
6s
Lbnan-Trablusumda Lbnanl Snni liderlerden dostumuz General Ahmed Hammd ile
AragornK 🇮🇱
@KurdistaniRuh
Yksel ailesi Idrisi bitlisinin kknden gelirler mmete hamalk yaparak Krtlere kaybetirme misyonlar vardr bu yzden Krdistan Istiklal mahkemelerinde yargilanmalidirNicklerinin yannda srail bayraklar var. Mendeburlar. Abi Allah rzas iin Mfit Hoca'y destekleyiniz. Cann ortaya koyuyor.𐩣𐩰𐩺𐩵 مفيد يوكسل الحيدري الشافعي Mfid Yksel
@mufidyuksel
2s
Hadi oradan kitapsz! Here ji w b din o b iman
Yer mleri