PKK'ya kapan talimatý gitti...
Bakalým ne yapacaklar?
Tabanlarý zaten yoktu...
Laf dinlemeyecek olanlar
Þimdi de düztaban mý olacaklar.![]()
PKK'ya kapan talimatý gitti...
Bakalým ne yapacaklar?
Tabanlarý zaten yoktu...
Laf dinlemeyecek olanlar
Þimdi de düztaban mý olacaklar.![]()
Hep diyet hep diyet be ya... Ben de Dilan Polat gibi ''yaþamaktan býktým''. Zerzavat, salata görmek istemiyem...
Ramazan öncesi bozdum diyeti, acillik oldum. Dohtur diyor ki: ''Yoksunluk sendromu.'' Ýyiyim þinci...
pkk silah býrakacak ve feshedecek kendini de...baþka bir sorun var. Bizim Kuzey Irak'ta, askeri üslerimiz ve 30 civarý karakollarýmýz var. Bamerni askeri üssünde bir mekanize tugay var. Biz pkk sayesinde buralara yerleþtik. pkk fesholunca, Tsk'nýn burada bulunma gerekçesi de ortadan kalkacak. Artýk hiç bir uluslararasý platformda, ''Tsk'nýn burada ne iþi var'' sorusunu izah edemezsiniz.
Ýkinci konu diploma meselesi...Ben bu meselede hem Tayyip Aðama saldýrý, hem de Kýbrýs üzerinden bir tehdit algýlýyorum. Bu diploma mevzuunu köpürtenler, Cumhur Ýttifaký içindeki iþbirlikçiler. Mesela Fuat Uður gibi.
Abd ve Avrupa iliþkileri gerildiðinde, Türkiye için bir biraz daha geniþ pazarlýk alaný oluþur. Ýngiltere'nin yanýnda olan kaybeder, mesela Fransa ve Ýsrail gibi. Almanya'da seçimler oldu ve Almanya aks deðiþtirdi. Almanya ve Rusya yakýnlaþacaklar ve yeni muhafazakar Alman lider bize zeytin dalýný uzattý. Almanya ve Rusya'nýn yanýnda olmalýyýz.
Abd, Rusya, Ýngiltere, Fransa, Ýsrail ve Ukrayna arasýnda olanlar, benzer þekilde 1956 yýlýnda yaþanmýþtý. O dönemde Ukrayna yoktu, Macaristan ve Çekoslavakya vardý. Ýngiltere-Fransa ve Ýsrail Süveyþ'e saldýrmýþlardý. Eþ zamanlý Macaristan ve Çekoslavakya'da ayaklanmalar çýkmýþ, Kýzýlordu, Macaristan'a girmiþti. Mýsýr'da, Sovyetler'in 15 bin askeri personeli vardý fakat bunlar teknisyen statüsündeydiler.
Ýngiltere ve Fransa, Sovyetler'i gözlerine kestirmiþler ve gerekli planlamalarý yapmýþlar, askeri hazýrlýklarýný tamamlamýþlardý. Fakat hiç hesaplayamadýklarý ve tarihin de yazmadýðý bir olay oldu. Abd, donanmasýný gönderdi, Ýngiltere'yi kuþattý ve þayet Süveyþ'ten derhal çekilmezlerse, Londra'ya karþý nükleer silah kullanmakla tehdit etti. Ýngiltere'de adeta deprem oldu, Ýngilizler korkudan titrediler hatta korkudan ishal oldular. Süveyþ'ten süt dökmüþ kedi gibi çekildiler, Macaristan ve Çekoslavakya ayaklanmalarý ise sönümleniverdi.
Entegral tarih gerçekleri yazar, entegral tarihi ayvagöbekli yazar.
Ýþte bu bizim aywaaa...!
Çýtakkk neredesin?
Gel bu tarafa.....!
Kuzey Irakta istersen kalýrsýn, Irak hükümeti m
müsaadesiyle...
Fakat o birlik batýya doðru hareket edebilir.
Mola vere vere, görev yapa yapa 3-5 yýl içinde GOLAN'a kadar ilerler be yaaa...!
Ne demiþti Davutoðlu? "Golan Türkmenleri de ilgi alanýmýzdadýr." beaa...!![]()
https://x.com/mehmettuluce51/status/1896573363562143943
Mehmet Tülüce
@mehmettuluce51
Bu görüntüler Polonya’dan
Dede torun bir arada
bahçelerinden topladýklarý fazla sebzeleri ev önünde satýyorlar
Bizdeki emekliler apartman denilen tabutluklarda ve kahvehanelerde ömürlerini tamamlamaya çalýþýyor
Türkiye’de yaklaþýk 30 milyon hane var
her hane , yarým dekarlýk bahçeli evlerde otursa ve sebze meyve üretse ihtiyacýný karþýlar
Yaþlýlar için güzel bir uðraþ olur
Çocuklar doðaya yabancýlaþmaz
30 milyon hane Konya gibi bir alanýn yarýsýna çok rahat sýðabilir
30 haneye yarým dekarlýk bir alan verilse 1.5 milyon hektar alaný kaplar
Konya ili 3.8 milyon hektarlýk bir alana sahipMehmet Tülüce
@mehmettuluce51
Bu sabah þehre inmiþtim
dönüþte köy dolmuþuna bindim
Dolmuþ 2 farklý manavýn önünde durdu
Bizim köylüler ýspanak, marul, maydanoz pýrasa, lahana ne varsa torbalarýna doldurdular
Dolmuþtaki ana muhabbet “ sebzeler çok pahalý bu manavlar çok fýrsatcý “
Dayanamadým attým fýrçayý hepsine
Topraðýnýz var suyunuz var ne ekseniz oluyor
“
Manava fýrsatçý demeye utanmýyor musunuz “Mehmet Tülüce
@mehmettuluce51
Günümüz köylüleri köylü desen köylü deðil, þehirli desen þehirli deðil
Þehirlerdeki üretkenlik, dayanýþma ve yardýmlaþma kültürü köylerden daha zengin
Eskiden böyle deðildi
Mahsul çýkýnca fakir fukaraya daðýtýrlardý
Ýmece vardý dayanýþma vardý
Sadece bölgede yetiþmeyen meyve alýrlardý
Kendine yeterli bir ekonomik yaþamlarý vardý
Köylülerden sýtkým sýyrýldý iyice
Ýyi ki köy dýþýnda bir yaþam kurmuþum diyorumYusuf Uzun
@yssfuzun
·
3s
Tabi bu durum baþlayalý benim bildiðim 25 sene oldu bir on sene daha eskidir desek 35 yýldýr bu böyle abi köye giderken yoðurt yumurta alýrlardý kasabadaki markettenMelike Blümert
@BlumertMelike
·
1 sa
Muðla tarafýnda izin yapmýþtýk evin beyi bahçeyi bile sulamaktan acizdi. Kahvelere bakýn aðzýna kadar dolu..MountainSandras
@MountainSandras
·
4s
Yaþadýðým yerde, portakallar yerlerde adamlar bahçedeki aðaçtan portakalý sýkmýyorda, fanta vs alýyor, bende dalga geçiyorum hepsiyle.
Beyinler sünger olmuþ maalesefÝ.yurtsever
@aspects999
·
4s
Uyanýk olan göçtü
Köy kökenliyiz ama Köyler yozlaþtýAv.Yavuz Pirim
@av_yavuzpirim
·
4s
Yumurtayý yoðurdu marketten alýyorlar..Ýyice beter olacaklar..
Yer Ýmleri