Evet ayný ekip, Japonya'da tango yapýyorlar. Giresunda kuþak da aynen var, sadece belin sað tarafýndaki kese yok.
Evet ayný ekip, Japonya'da tango yapýyorlar. Giresunda kuþak da aynen var, sadece belin sað tarafýndaki kese yok.
Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Insulin direnci diye bir saçmalýk olamaz o olsa olsa yað asidi toksisitesidir.
Araba yað yakýyor biliyorsun bazen.
Durum bu.
Yakýtý doðru alacaksýnDoç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
·
8s
Saðlýklý besleniyorsun
Spor yapýyorsun
Uykunu temiz çekiyorsun
Kaslarýn güçleniyor
Ýnsülin direnci yok oluyor
Direnç gosteren ne idi? Dokularýn.
Ýnsülin yine ayný insülin deðil mi?
Özellikle Karaciðerinde ve kas dokunda bir þeyler degiþti deðiþtirdin.
Yani insülin ile ilgili bir derdin yok.
Dirençli olan dokun. O dokuyu sen bozdun. Düzeltebilirsinde.
Yani insulinin reseptör sonrasý þurasýna burasýna müdahaleye gerek yok. Sen mikrocevreyi deðiþtirirsen iþler düzelecek.
Þimdi anladýn mý Ýnsülin direnci diye birsey olmadýðýný?
Nötrofil direnci var diyor muyuz?
Demiyoruz.
Ne diyoruz Bakterinin antibiyotik direnci var diyoruz.
Ýnsülin direnci de var diyemeyiz.Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Metformin nedir diye sordular?
CevapladýmDoç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Kýsa vadede iyi
Orta vadede periþanlýk
Uzun vadede felaket
Metformin budur.Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
Hocam þunu da izninizle ekleyeyim.Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
Zedaçalcý doktorlarýn gözü aydýn!
Diyabetlilere verilen metmorfin, berberine yenilmiþ.
Ayrýca!!
"Berberinin adacýk fonksiyonu üzerindeki etkileri daha fazla çalýþmaya ihtiyaç duymaktadýr."
Tip 1 için bile umut vadediyor olabilir.
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC2410097/Uður Aktemur
@uguraktemur_
·
25 Kas 2024
Böbreklere zarar vermeden dozajýný nasýl ayarlarýz acaba?Mustafa Karabulut
@mustafakrblt
·
25 Kas 2024
Çalýþmada þöyle vermiþler ama unutmayýn Hocam bu bir deney.
Uður Aktemur
@uguraktemur_
·
25 Kas 2024
Ayný çalýþma deðil mi bu? Bir ara tamamýný okuyayým. Belli
@gamzecengiz076
haným bize yol gösterir
Bu tweetleri kaydediniz. Þimdi yoksa da ileride size veya bir yakýnýnýza mutlaka lazým olur. Sakýn araþtýrmadan, danýþmadan bir þey yapmayýn.Doç. Dr. Ferhat Arslan
@Ferhatarslandr
Uzun vadede
Hücrelerinin içerisinde LAKTAT birikimine yol açan
Hücrelerinin içinde GLÝKOZ birikimine neden olan
Kaslarýn içinde myostatin biriktirerek kas kitleni azaltan
Birseyi kullanmak mantýklý mý?
Mantýklý ise kullan.
Aywaa...
Zeybek sen mi paylaþmýþtýn bir zamanlar.......?
Herþey ortada abi...Bunda Sirtaki deðildir diye itiraz edenler olabilir. Ben etmem.
Çocukken hepimiz böyleydik. Sonra büyüdük. Bu yaþlardayken, Tv yoktu. Tabii Þakir Paþa dizisi de yoktu.))))))))))
Sonra babam, bir gün eve Tv getirdi. Ýki kanal vardý: Türkiye, Yunanistan. Yunan Televizyonu, bizim televizyondan daha iyi gösterirdi.
Bir gün eve geldim, kimse yok, Tv'yi açtým, görüntü var, ses yok. Birazdan ses de gelir deyip, seyretmeye baþladým.
Bir film gösteriliyor. Kuyruklu bir Chevrolet otomobil, varoþ bir mahalleye geliyor, çocuklar otomobilin arkasýndan koþuyorlar, içinden pardesülü ve eþarplý, makyajlý, çok güzel bir haným iniyor(Türkan Þoray ya da Filiz Akýn gibi), esmer, üç günlük sakallý, býyýklý, bizim klasik esnaflarýmýzdan biriyle konuþmaya baþlýyor. Görüntü var, ses yok halen. Otomobilin geldiði sokakta, baþörtülü kadýnlar, evlerinin önünde oturmuþ, sohbet ediyorlar, sokakta yaþlý bir köylü adam, yine yaþlý, baþörtülü bir kadýnla yürüyor.
Çok dikkatli izliyorum, çünkü oyuncularýn hiçbirini tanýmýyorum. Fakat Türk filmi olduðundan hiç bir þüphem yok. Bu yüzden kanalý deðiþtirmeyi aklýmýn köþesinden geçirmiyorum.Kadraj deðiþsin de tanýdýk bir oyuncu göreyim diye bekliyorum.
Sonra yavaþça ses geldi. O da ne Rumca konuþuyorlar. Yunan filmiymiþ.
Ben, iki haftadýr cumaya gidiyorum. Namazý da Türkçe, içimden gelerek kýlýyorum. Þakir Paþalar, saðolsunlar. Arada küfür de ediyorum, diyorum ki, ''Türkiye'de iki týmarhane var, hadi biri Bakýrköy'de de öbürü niye Manisa'da'' diye.
En sonunda diyorum ki; ''Allahým, benim bitmiþ ömrümden al, Devlet Bahçeli'ye ekle be ya''...
Yer Ýmleri