Abi sýnýfta kalýrsýn. Ýnsaf, bu kadar taraflý olunmaz. Evet, halk oy vermedi ve 2.dünya savaþý sýrasýnda halký aç býraktý. Buðdayý silolarda çürüttü, ekmek karneyleydi, Üsküdar'da çok yaþlý insanlardan, ekmek bulamayan genç kýzlarýn feci hikayelerini de dinledim.
Fakat ülkeyi savaþa sokmadý. Denge politikasinin mimaridir.
10 yil boyunca, mecliste Demokrat Parti sözcülerinin hakaretlerine maruz kalmasina ragmen, bir gün bile meclise gelmemezlik etmedi.
Demokrasi kültürünün geliþmesinde, politik olgunluðun yerleþmesinde katkisi vardir. Halkýn oy vermemesinde, Türkiye'yi borçlandirmamasinin da etkisi vardir.
Çok partili hayata geçiþ konusuda, dýþaridan yapilan baskilar etkili olmuþsa da çatýþmaya götürmeden, uyumlu ve yumuþak bir sekilde geçiþi saðlamistir.
Yine parti içinden karþisina Ecevit çikinca, yenilecegini bilerek kurultaya gitmistir.
Imam Hatip Okullarini açmiþtir.
Ýdam ettirdi demek cok buyuk haksizlik. Günah abi. Idamlar uygulanmasin diye elinden geleni yapti. Çok onceden mecliste söylemiþti:"Sizleri ben bile kurtaramam."
Idamlarin sebebi farklidir. Yazdim defalarca.
Mukayese kabul etmez. Ama bu iktidarýn yaptigi islerle, o donemde yapilan isler de mukayese edilemez. Ismet Pasa disaridan borclanip, yatirim yapmaya karsiydi, ulkeyi borclandirmadi.
Ismet Paþa yolsuzlukla anýlmaz ama Milli Piyangodan büyük ikramiye de çýkmýstir kendisine. Bir de Pembe Koskle ilgili de dedikodular olmustur.

))))
Gercekler neyse hepsini yazmak lazim.
Siz niye bozustunuz bilmiyorum ki? Ihtiyacimiz politik olgunluk.
Yer Ýmleri