Bu hisse millete kan kusturmuþ….
Sent from my iPhone using hisse.net
Bu hisse millete kan kusturmuþ….
Sent from my iPhone using hisse.net
10 Ekim'de bunu yazdým. Hisse sanki Bist'in yükselmesine çok tepki vermiþ gibi, düþmesine en sert tepkiyi verdi. Bugün 11.14.
Linkedin'da Murat Ülker'i takip etmeyin ama yazdýklarýna bakýn ara ara (Takip edilecek kadar deðerli biri deðil). Adeta günah çýkarýyor bazen. Mesela bir paylaþýmý þuydu; "Borsada küçük yatýrýmcý nasýl ütülendi". Yani diyor ki ben düþürmedim böyle oyunlar yapýlýyor ondan düþüyor. Yatýrýmcý kendisinin ne kadar kötü niyetli bir insan olduðunu biliyor. Bu paylaþýmlarý da ne maksatlý yaptýðýný.
64 yaþýna gelmiþ þurada 20-25 yýl daha yaþayacak ama inanýlmaz bir para sevdasý var kendisinde. Bundandýr Türkiye'nin en zengini olmasý. Servetinde biz yatýrýmcýlarýn büyük bir payý var. Kendisini doyuramýyoruz ki. Yatýrýmcýsýný bu kadar periþan eden bir grup daha yoktur.
Yemin etmiþ ve ben "Kerevitaþ'ý" yükseltmeyeceðim demiþ adeta.
Twitter'da zaman zaman kendini bir halt sanan çakma üstatlarda paylaþým yapýyor. Mesela birisi 12'den aldý. Kendisine "bu paylaþýmý yapma insanlarý etkileme, bu þirketin sahibin tanýmýyorsun, 15 yýldýr yatýrýmcýsýný güldürmemiþ hep kendi yemiþ bir þirket" dedim.
Kendisi;
"Doðru yerden almamýþsýn" dedi.
"Senin alman senin yatýrýmýn ama insanlarý yanlýþ yönlendirme" dedim. Engelledi beni.
Neyse Kerevitaþ 10.20'ye kadar düþtü. Doðru yerden mi aldý bu çakma üstat? Bir de yeni gelen yatýrýmcýyý da etkiledi.
Bu þirket sanki yatýrýmcýsýna soykýrým yapýyor. Zaten bir tane iyi bir SPK'mýz olsa,bu tahtayý incelese çok güzel cezalar keser diye düþünüyorum.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...a1a5YZfqg&s=19
M2004J19C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir Yýldýz holding klasiði.
Tam borçlar bitti yüksek temettü baþlayacak derken Yýldýz holding bir þirket satar.
10-15 favök artýk gönüllerinden ne koparsa.
Sonra ne hikmetse bu satýn almayi yapan halka açýk þirketin fiyati %50 düþer.
Ülkede enflasyon %60 iken fiyatýn %50 düþmesi .... Ne denilebilir ki..
Sektörde dün büyük bir satýn alma gerçekleþti. Yatýrýmcýlar ucuza satýldý diye üzülüyor.
tat gýda.
Hadi bir bakalým oranlar nasýl.
Verileri Fintablesdan aldým
Tatgd
Fd/Favok =12.58
Net borç/Favök =4.18
Satýn alma fiyatý dünkü kapanýþ rakamlarýna yakýn.
Blr de kerevitasa bakalým..
Kervt
Fd/favök =4.57
Net borç/Favök =0.98
Son yaptýðý satýn almaya raðmen borcu Tat gýdaya göre çok daha az olan Kerevitas nasýl bu fiyatlardan iþlem görüyor?
Sebebi mucizesi ne acaba?
Ne demiþ atalarýmýz..
Önce güneþ hava su
Sonra bol gýda gelir
Akþama babacýðým
Unutma ülker getir
Yatýrým tavsiyesi deðildir
Tavsiye bile deðildir
Sikinti murat ulker 100 milyon etmeyen sirketi yýldiz holdingten 900 milyona kervt satis gosterip tüm kari ic ettiler 1 sene bekledik satýþtan önce 18 gordu satmadýk sonra 11.60 mali verdik bidaha ulker grubu yaþar grubu hissesi almamaya tövbe ettirdiler
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Son ýrmak kuruduðunda, son aðaç yok olduðunda, son balýk öldüðünde; beyaz adam paranýn yenmeyen bir þey olduðunu anlayacak.
günlük layn grafik kapanýþlarý gösterir burada da 9 70 de düþeni yukarý kesmiþ . y t d
günlük normal grafik dema 20 nin mavi çizginin dema 50 yi gri yi yukarý kesmesi 10,05 kapanýþý ile yukarý kesmiþ al vermiþ daha öncede al ve sat veren yerleri iþaretledim fazla yanýltmamýþ benim için gýda þirketlerinin içinde en ucuz þirket . þirket sahibi , spek, tahtacý her kim olursa olsun ne kadar inatcý acýmasýz da olsa kendinden baþka kimseyi yatýrýmcýyý düþünmeyen belli bir yere kadar tutabilir sonunda önünde duramaz muhakkak hak ettiði yere gider 12 aylýk bilanço ve 2024 ve 2025 yýlý kerevitin yýlý olacaktýr sabreden mükafatýný görür .
yatýrým tavsiyesi deðildir
Yer Ýmleri