Originally Posted by
human01
Gelecek eylül ya da aðustos ayýnda emeklilik dilekçemi, verecem.. belki ozaman kadar yoðunluk da azalýr.. Artýk iþ hayatý da zor geliyor.
Ben yakýn çevremdeki arkadaþlara, ya da sosyal medya üzerinden iletiþimde olduðum herkese ayný þeyi söylüyorum. Muylu olacaðýnýz adýmlarý ertelemeyin, kaç yýl, hatta kaç günümüz kaldý belli deðil. Mutlu deðilseniz, emeklilik hayatý(çalýþkan insan tembellik yapamaz, emeklilikten kastým kuruma baðlý çalýþmamak, yoksa elin ayaðýn tutana kadar seni sýkmayan, mutlu eden iþlerde çalýþmaya devam) sizi mutlu edebilecekse geciktirmayin.
Maddi imkansýzlýklar durumuna bir þey diyemem. Ama biraz fedakarlýk, biraz daha mütevazý bir hayat ile idare edebilecekseniz, sizi mutlu edecek kararý alýn. Maddi ihtiyaçlarýn sonu yok, öyle arkadaþlar var ki, evine karý koca 50 bin giriyor, yine de ödü patlýyor gelecekten. Bu iþin sonu yok, zamanýnda su akarken testiyi doldurmak, belli bir yaþtan sonra da birikenlerden harcayabilmek lazýmdý.
Zaten gördüðüm kadarýyla 50 li yaþlarda finansal özgürlük ile emekli olmak bizimle birlikte tarih oluyor...Bizden sonraki nesillerin böyle bir þansý ya olmayacak, ya da ihtimali çok çok düþecek.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri