Görmeyen, duymayan, konuþmayan maymunlar ilk Japonya’da görülse de, felsefesinin 8. yüzyýlda Hindistan’da ortaya çýktýðý, Budist rahipler aracýlýðý ile önce Çin’e sonra da Japonya’ya geçtiði sanýlýyor.
Hindistan’daki kökeni ise ‘görmezsek, iþitmezsek, konuþmazsak, þeytan da bize dokunmaz, iþimize karýþmaz’ þeklinde özetlenebilecek Vadjra düþüncesine dayanýyor.
Vadjra aslýnda üç gözü ve birçok eli olan bir Tanrý. Elleri ile sürekli gözlerini, kulaklarýný ve aðzýný kapatýyor. Böylece insanlara kötülüklere bulaþmama mesajý veriyor.
Japonya, Nikko’da üç maymun figürünün bulunduðu yerde maymunlar ile ilgili olan anlatýlan hikaye biraz daha farklý…
Çok eski zamanlarda bir daðýn bir yamacýnda iyi ve akýllý bir maymun kral, diðer yamacýnda da þeytan yaþarmýþ. Kralýn çok yaþlý ama çok da akýllý üç danýþman maymunu varmýþ. Ýnançlarýna göre öbür yamaçta yaþayan þeytaný gören ve sesini duyanlar sonsuza kadar lanetlenip taþ kesilir, maymun krallýðý da felakete uðrarmýþ.
Bu üç danýþman maymun bir gün krallarý için tepede nadide çiçekler ararlarken, çalýlarýn arasýnda bir hýþýrtý duymuþlar. Merakla çalýlarý aralayýp baktýklarýnda þeytanla yüz yüze gelmiþler. Þeytan çirkin sesiyle çýðlýklar atmaya baþlamýþ.
Maymunlardan birincisi görmemek için gözlerini kapamýþ ama þeytanýn sesini duymuþ. Ýkincisi kulaklarýný kapamýþ ama o da þeytaný görmüþ. Üçüncüsü ise hiçbir þey yapamamýþ, þeytaný hem görmüþ hem de sesini iþitmiþ, bu ölümcül sýrdan kimseye bahsetmemek için hemen aðzýný kapamýþ.
Kalplerinin taþlaþacaðýný bilerek ormanda dallarý yere deðen bir söðüt aðacýnýn altýna gizlenmiþler. Orada saatlerce hareketsiz kalmýþlar. Gece yarýsý bu sýrrý kimseye söylemeyeceklerine, krallarýný ve halklarýný tehlikeye atmamak için ellerini kapattýklarý yerlerden çekmeyeceklerine dair birbirlerine söz vermiþler.
O günden sonra insanlar ne zaman gözlerini, kulaklarýný ve aðzýný kapatmýþ üç maymun görseler anlamýþlar ki onlar þeytaný görmüþ ve duymuþlardýr ama toplumun çýkarlarý uðruna bunu bir sýr olarak saklamaktadýrlar.
Geliyor mu gelmekte olan?
baþladý mý büyük buðranýn ayak sesleri ....
Ülkeler kendi içindeki krizi görüyor yaþýyor. Dýþarda neler oluyor ?
Bu kriz sadece yaþadýðýmýz ülkede deðil tüm dünyada farkýnda olmayanlar var..
Her ülkenin en hassas yeri ne ise oradan vuruyorlar.
Aslýnda öyle bir baðýrýyor ki ben buradayým beni görsene tedbirini al.....
Son düzenleme : baba_baskan; 27-11-2021 saat: 15:55.
Önce gözlere perdeyi çektiler. Kolay para kazanma yöntemleri gösterildi.
Mallar yerine teslim edildi. Olmayan bir þeyi sattýlar...
Neredeyse küçük çocuklar bile ekonomist oldu. Konuþulmayan yer kalmadý. Borçlarla yatýrýmlar yapýldý.
Talep arttýkça yükseldi.. Artýkça yükseldi.
Duyduk duymadýk demeyin peynir ekmek yemeyin sudan ucuz misali satýldý...
( kripto, Emtia , Hisse senetleri, Araçlar, Evler, Arabalar ) Hepsi çok deðerli.... Ýnanýlmasý güç ama balon gibi þiþmiþ.
Patlamayý bekleyen bir balon gibi...( ki bir haftadýr iðnenin ucuyla balonun etrafýnda geziyorlardý ki ) Dün biraz delindi......
Ah ah þimdide ( ucuzladý diye son kuruþlarýna kadar bak ucuzladý diye yatýranlar olacaktýr.
Burada yazdýklarým kendi düþüncelerim. YTDeðildir. Ben zaten yatýrýmý yapma diyorum bekle diyorum.
Lütfen okuyan arkadaþlarým;
Sizlerde düþüncelerinizi paylaþýn. Okumakla kalmayýn.....Fikirlerinizi belirtiniz....
Yorum yapmak ücretsiz![]()
Fiyatlar neden oynuyor diye yýllardýr düþünürüm. Hatta bir enstrümanda o gün iþlem yapanlar akþam bir araya gelse ve kim neden aldý neden sattý vs konuþulup bu iþ nasýl oluyor tespit edilse diye de düþünmüþtüm.
TV'de bir kaç kere insanlarýn %6 aklýný %94 duygularýný kullanarak karar verdiði söylendi. Ben de arada gündüz uyuyup akþama doðru ekran baþýna giderim, bir þekilde dalgalanma oluyor ve onun etkisini etraflýca düþünmeden ister istemez iþlem yapmak durumunda kalýnabiliyor ve daha önceki düþünülmüþ strateji bozuluyor.
Bugün bir hadis gördüm, ilginç ama kendi içinde tutarlý geldi. Trende karþý gelmemek için bir neden daha çýktý, oynaklýklarda ise uzakta durmakta fayda var.
>>>>>>>
Enes -radýyallahu anh- anlatýyor:
Ýnsanlar Allah Rasûlü -sallallahu aleyhi ve sellem-'e gelerek:
"Ey Allah'ýn Rasûlü fiyatlar yükseldi, bizim için fiyatlarý siz tespit edin." dediler.
Bunun üzerine Allah Rasûlü -sallallahu aleyhi ve sellem- þöyle buyurdu:
«el-Musa'ir/Fiyatlarý koyan Allah'týr. el-Kabid/Tutan, el-Basit/Veren, er-Rezzak/Rýzýk veren O'dur. Ben; hiç kimseye kan ve malda zulmetmemiþ olduðum ve hiç kimsenin de benden bir þey talep etmediði bir halde Allah'a kavuþmayý dilerim.»
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Metaverse diye bir þey çýkmýþ, çok incelemedim. Bir ara second life da vardý þirketler orada maðaza açýyordu. Bir çok benzeri yapýlanma vardýr. Öte yandan bu iþ tutar, 20 yýl sonra metaverse'de olmayan kalmaz.
Geçen yýllarda internette bir þey ararken bir forumda Türkiye - Yunanistan savaþý vs þeyler görünce biraz okudum, meðer sanal bir dünya imiþ. Yani ilk baþta gerçek þeyleri yazýyorlar sandým, sanal dünyada sanal ülkerin siyasetini konuþuyorlar. Tabi ben gerçekçi biri olduðumdan az bir þey inceleyip bir daha da oraya bakmadým.
Þimdi insanlar görünümlerinden, statülerinden, yaþlarýndan vs þikayet ediyorlar ve yeni bir kimlik ve rol hayali kuruyorlar. Metaverse tutar ise orada TIR þoförülüðü yapýp belki para bile kazanýlabilir, ya da bir þirketin genel müdürü olursun yani ne iþine geliyor ise. Oranýn kendi gerçekliði olabilir, genel müdür iþi rahat olduðu için az ücret verebilirler, ya da üste sen para verirsin vs.
Dünyanýn kaynaklarý herkesi lüks içinde yaþatmaya yetmediðinden, el altýndan bu oluþum desteklenir. Zamanýnda tek kanal siyah beyaz TV vardý, akþam 18 de baþlayýp gece 12'de sona ereridi. Þimdi çok fazla kanal var bir o kadar da youtube kanalý var, gerçek bir insan ile el sýkýþmadan aylarca yaþamak þu an bile mümkün. Sanal dünya için zaten ortam ve teknoloji müsait gibi.
Bu bitcoin vs benim kafama yatmamýþtý ama yavaþ yavaþ kripto para olmadan metaverse vs iþlemeyeceði belli olmaya baþladý.
Acaba metaverse'de de enflasyon, kýtlýk, iþsizlik, suç ve ceza olur mu bilemiyorum. Orada diyelim bir forumdasýn, oraya suç teþkil edebilecek þeyler yazdýn, gerçek alemdeki hukuk sen sanal ülkedeki siyasiye hakaret ettin der mi ya da orada ayçiçek yaðý, benzin stoklamak akýllýca mý deðil mi vs zaman ile oturur diye düþünüyorum. Kiþisel görüþüm çok ileride oranýn kendi ahlaký ve kültürü oluþur, orda tutanlar gerçek dünyaya adapte edilir.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Ben bu iþin sonunu pek hayýrlý gormuyorum gerçekten enflasyon ve deflasyon arasýnda ki ince bir cizgi deyiz biryerde kopacak bu iþ
Dengeler alt ust olacak arz talep dengesi cok degiþken ongoru yapmak imkansýzlaþtý gibi ben açýkcasý bu filmin sonunu tahmin edemiyorum PPA-LX2 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri