2020 sonundan beri herþeyi çok dikkatli bir þekilde araþtýrýyorum. Geçmiþte yaþananlarla þuan ki olanlarý karþýlaþtýrýyorum.
Bu bir puzzel. Çözmek için beyin fýrtýnasýna ihtiyacýmýz var.
Aradaki tek fark. Teknoloji
2020 sonundan beri herþeyi çok dikkatli bir þekilde araþtýrýyorum. Geçmiþte yaþananlarla þuan ki olanlarý karþýlaþtýrýyorum.
Bu bir puzzel. Çözmek için beyin fýrtýnasýna ihtiyacýmýz var.
Aradaki tek fark. Teknoloji
Baþkaným 20 yýldýr alýþveriþi aylara göre yaparým %90 tutar. Fýndýklý çikolata kremasý en geç Aðustos ta, elma Kasým da, ceviz bayramdan üç ay önce, un bulgur Aðustos, kurutmalýk genelde taze olsun diye temmuzda alýrým. Çoðu gýda nin zamaný var. Birde giyim için marka takýntýmiz yok kýþýn yazlýk yazýn kýþlýk alýrýz %50 den fazla ucuz alýrým onlar da stoklu çocuklarýn ayakkabi numarasýna Göre sýralý alýrým 36*37*38 ikiþer adet almýþtýk ha küçük kýz çok temiz kullanýr eskimez ayak büyüdüðü zaman onu eþ dost kardeþ aramýzda birine veririz haþere oðlan çocuðu parçalar kizlar temiz kullanýr. Aldýklarýmiz kýz erkek ortak renk olur belirli yaþlarda. Elbise ayakkabý kaban kaç çocuk kullanýr 3-5 tur atar en az en son haþara yaramaz kimse o parçalar bazen eskimeden duran var. Mesela çocuk ayakkabýsini deri alirim bizim ki kullanýr baþkasý da kullansin çöpe gitmesin diye 10 yýldýr kardeþimin kullandýðý bot var kýþlýk ben aldým hala dua eder. Bildiðin halis deri hem nefes alýr hastalýk yapmaz hem üþütmez kaydýrmaz. Tasarruf yapýp israf etmeden biriken para ile baþka ihtiyaç sahiplerine yardum etmek daha mantýklý.
Bu dediklerim 13-14 yaþ maksimum ondan sonra genelde kýþlýk ta olur beden deðiþirse. Küçük kýza çok süper kaliteli bir o kadar güzel bir yelek aldým. Kýz içine zor sýðýyor hala giymeye çalýþýr bu sene giyemedi onu kardeþim yada baldýzýn çocuðu giyecek ömürlük bir mal kaç çocuk giyecek bilmiyorum ama çöpe gitmeyecek sürekli birileri mutiu olacak bunu gördükçe çok mutlu oluyorum süreli kazanmak gibi bir his bu. Baþkalarýnýn da ihtiyaç sahiplerini de düþünerek yaþama. Ýsraf etmeden baþkalarýný da düþünerek yaþama
Hocam senle ben ayný kafadan olduðumuz için birbirimiz anlayabiliyoruz. Ama þuan ki gençlik bunu hiç normal görmüyor. Bizimkisi cimrilik deðildir. Var olaný paylaþmaktýr.
Ben evime alýþveriþ yaptýðým zamanlarda arbanýn bagajýnda un þeker yað temel gýda ihtiyaçlarý hazýrlarým. Allahým kimse ihtiyaç sahibi karþýma çýkar. Çok þükür bizide vesile kýlar.
Anamýn nenesi rahmetli anlatmýþtý.
Ata yem yedirirlermiþ. Dýþkýsýndan çýkan arparalarý ayýklayýp yerdik. Çocuklar açýz diye aðlarmýþ... Taþý tencereye koyup su ile kaynatýrlarmýþ yemek piþiyor diye oyalamak için. akþamý yaparlarmýþ.
Allah hiç bir anayý babayý çocuðuna karþý mahcup etmesin. Tencereleriniz Aþsýz kalmasýn
sayýn baba-baþkan,
baþtan sonu yazdýklarýnýzý okudum, iþin sonunda þöyle oldu, bu hikayelerden rahatladýðýmý hissettim,
o halde beni ne rahatlattý diye düþündüm bu defa,
beni rahatlatan þey, yaþanmýþ krizleri anlatan bu hikayelerin hepsinin sonlanmýþ bitmiþ hikayeler olmasý idi,..
buradan ''bir þey bitmiþse, insan o biten þey için rahatlýyor'' sonucuna vardým,...
þu sýralar belki sadece bende, belki de ayný þey çoðumuzda olabilir, bunu bilemiyorum,..
fark ettiðim þey yükseliþlerde düþüþler de artýk bana huzursuzluk veriyor,
öyle ki borsanýn çýkmasý suç düþmesi suç haline geldi ben de,..ikisi de artýk huzursuzluk veriyor,..
öyleyse dedim artýk''ümitler'' tükenmiþ, bunun yerini ''huzursuzluk'' hali almýþ,.. ''kibriti yak at/kaç''..kalmýþ geriye
demek ki huzursuzluk teþhisse, bitiþi tedavisidir, ''kibrit'' bu herkesi rahatlatacak,...günü gelince birisi yakýp bu kibriti aynen bahsettiðiniz geçmiþ hikayelerde olduðu gibi yakýp atacak, gerisini huzursuzluk nihayetinde kendisi de tükenene kadar halleder,
senin dediðin olsun baba-baþkan, yak kibriti
bitsin gitsin rahatlayalým hepimiz,..
![]()
![]()
![]()
burada yapýlan analizler, bilgi ve paylaþýmlar
yatýrým tavsiyesi deðildir,...
Sayýn gandi
Hergün zihin olarak öleceðimize artýk ne olacaksa olsun. Belirsizlik insaný huzursuz eden kýsmu. Uykularýmýz kaçtý.Çevremizdeki insanlarý tanýyamaz olduk.
Korkuya teslim oluyoruz.Kaybetmekten korkuyoruz.
Yer Ýmleri