Alýntý Originally Posted by TEK Yazýyý Oku
Haklýsýnýz hocam. Bizler anne baba olarak en kötüye göre hareket etmek durumundayýz... Dün bir arkadaþýmýn kýzýyla konuþuyoruz. Okulda öðretmen buna "geri zekâlý" demiþ. "Sen öðretmene karþýlýk vermedin mi?" dedim. Öylece kalakaldým, dedi. Bu 17 yaþýndaki kýz olaya öyle içerlemiþ ki bana bile anlattý olayý. Kýzýn babasýyla konuþtum. Babasýna da söylemiþ olayý. Abi, okulu ara, öðretmenin ismini vermeden de olsa olayý idareye bildir. Kurulda konu dillendirilsin... Biz çocuðumuza böylesine hassasken yine aklýma düþtü Ukraynalý, henüz dokuz yaþýndaki Polina; dünyanýn diðer yerlerinde savaþlarda, çatýþmalarda solan bütün çocuklar gibi.

Aynen hocam. Allah yardýmcýlarý olsun. Çocuðum geldi dedi, füze düþerse ne yaparýz diye

Ukrayna'da o çocuklar bunu ömürleri boyunca unutamayacaklar. Düzenli bir hayatlarý var iken. Þuanda çaresizlik içinde korku ile yaþýyorlar.

Hocam okullardaki öðretmenlerimizinde maalesef psikolojileri artýk yerinde deðil. Evladým ilk okul birinci sýnýfa gittiði zaman, Öðretmen çocuklara sürekli Geri zekâlý diyormuþ. Bana anlattý. Bizde Tepkimizi gösterdik. Veli olarak sadece biz tepki gösterdik. Ama Müdürle bile tartýþmak zorunda kaldýk. Sonuç olarak Bir baþka okula kaydýmýzý aldýk. (daha hayýrlýsý oldu ) 1yýl sonrada öðretmeni Davranýþ bozukluklarýndan dolayý emekli yapmýþlar.

Öðretmenlik çok büyük sabýr istiyor. Bir çocuk okul dönemi baþladýktan sonra öðretmenle de þekilleniyor. Evladýmla ders çalýþýrken. Benim öðretmenim bu þekilde öðretti. Onun öðrettiði doðru. Sen yanlýþ öðretiyorsun dediðini bile hatýrlarým.

Biz niye bu hale geldik ? Hazýra alýþtýk, Üretmeyi býraktýk, Ýletiþimi kaybettik. Sadece bilinçsiz tüketici olduk. Dengeler deðiþti. Özentiler arttý.