Maç teorik olarak bittiðine göre...
"coinlerde asýl tetikleme kaldýraçlý bölümde...hacim orda çünkü....
spot, kaldýraçtan etkileniyor..... birde binlerce alt coinle uðraþmaktansa.....
dominantý belli olan...diyelim ki beþ coinde... örneðin btc-xrp-eth v.b gibi.....
bunlarýn kaldýraçlýsýnda iþlem yapmak.... teknik olarak daha güzel....."
Bir bakýþ açýsý ile doðru. Katýlýyorum özünde.
Bir çok coin aþýrý sýð olduðundan, "tahta" sahipleri vadeli tarafýný daha yoðun kullanýyor.
Ancak benim sözünü ettiðim þey; teknik analiz yapýlabilir coin' lerde, nasýl yaparýz?
Yani her biri için geçerli olmasa da, bir genellemeye ihtiyaç var.
Çünkü kendimiz için özel bir sistem tasarlamýyor, "genel-geçer bir taným yapabilir miyiz?" i arýyoruz.
Vadeli tarafý baz almanýn bir kaç sýkýntýsý var bu meselede:
1-Sadece Binance' e veya bir merkeziyetçi borsaya baðlý kalmak(mâlum list/delist olayý gibi, vadeliye alýnacaklarý da belirliyor...)
2-Grafik veri eksikliði... Söz gelimi 1 yýllýk spot verisi olan bir coinin bugün vadelisi açýlsa... 24 saatlik verimiz yok!
3-Marjin Call' dan kaçan sürünün yarattýðý aþýrýlýklar... Söz gelimi 1 dk.lýk barda sert bir düzeltme veya çýkýþ spot ile vadeli arasýndaki makasý olaðanýn 5 katýna taþýyabiliyor. Daha üst periyodlar ise daha beter bozulmalara yol açýyor grafikte.
vb...
Burada tercihi þu þekilde yapmak doðru olur mu acaba?
"Vadeli iþlemin en doðru yol..." olduðunu düþünüyorsak ona göre bir strateji
veya benim yaptýðým gibi, "genel geçere yakýn" bir arayýþ içerisinde isek, ona uygun bir strateji seçmek gibi...
Netekim ben 2. den yanayým.
Bu yöntemle oluþturulacak stratejinin ürettiði sinyal-veri,
sizin önerdiðiniz gibi vadeli için kurgulanacak stratejiye ayrýca bir girdi olarak eklenebilir mi? Mesela...
Yer Ýmleri