Onur Air’in satýþýnda imzalar atýldý
Özel havayolu þirketlerinden Onur Air, 250 milyon dolara Kudret Tuncel ile Dubai asýllý Ýngiliz iþadamý Mehdi Shams’a satýldý. Þu anda þirketin yaklaþýk yüzde 70 hissesini elinde bulunduran iþadamlarý, bir süre sonra diðer ortak Cankut Bagana’dan opsiyonlu diðer hisseleri de devralacak. Satýþ iþleminin Rekabet Kurumu tarafýndan onaylandýðý belirtildi. Onur Air’in yüzde 30 hissesini elinde bulunduran iþadamý Cankut Bagana, þirketin yönetim kurulu baþkanlýðý ve genel müdürlük görevini bir süre daha sürdürecek. Temmuzda yeni yapýlanmaya gidilecek þirkete, Bagana’nýn da elindeki tüm hisseleri Tuncel ve Shams’e devredeceði öðrenildi.
Þirketin yeni ortaklarýndan Ýstanbul Esenyurt’ta bulunan Enes Makine’nin kurucusu Kudret Tuncel, 1985’te kozmetik sanayi sektöründe aerosol, parfüm dolum ve kapatma iþine baþladýktan sonra 1996’da Enes Makine Sanayii’ni kurdu. Mehdi Shams de, ABD, Ýngiltere, Almanya, Dubai, Çin ve Ýran’da ofisi bulunan Home Persian þirketinin sahibi. Havacýlýk sektörüne 1992’de adým atan Onur Air, bugün bin 600 çalýþaný ve 32 uçaðý ile yurtiçinde 14, yurtdýþýnda 5 tarifeli uçuþ gerçekleþtiriyor. Ýzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman ve KKTC Ercan’dan charter (tarifesiz) seferler de düzenleyen þirket, haziranda Antalya, Batman, Erzincan, Sivas ve Malatya’ya çapraz uçuþ baþlatacak. Þirket, geçen yýl 3 milyonun üzerinde yolcu taþýdý.
Þahabettin Bolukçu havacýlýktan çekildi
Onur Air’in satýþý sonrasý sektörde uzun yýllar birçok görevde bulunan Þahabettin Bolukçu da, þirketten ayrýldý. Ten Tour ve Onur Air’de 24 yýl çalýþan Bolukçu, bu sürede genel koordinatör, yönetim kurulu üyeliði, genel müdür ve yönetim kurulu baþkan yardýmcýlýðý yaptý. Türkiye Özel Sektör Havacýlýk Ýþletmeleri (TÖSHÝD) Derneði baþkan ve yönetim kurulu üyeliði ile TOBB Havacýlýk Meclis baþkanlýðý görevini yürüten Bolukçu, Onur Air’den bugün ayrýlýyor.

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri