Hocam sorunuzu þöyle düþündüm de,
Eylül 2021 de dolar 8.55 civarinda imiþ ama þu anda 13.70 civarindadir. Dolar yaklaþýk olarak %60 deger artýþý yapmýþ. Havacilik sektöründeki varliklarinda da nerden baksaniz en az %30 deger artýþý yapmýþtýr bence.
Son 2 aydaki durum bu. Bazi þirketler her 3 aylýk dönemde tekrar tekrar hesaplama yapabiliyor. Bazýlarý ise yilda bir kere sadece Aralik ayinda yapabiliyor. Bu tamamen yönetim tarzýna bakýyor bence. Ama Aralik ayinda çoðu þirket degerlemeyi yansitacaktir. Çünkü dolar %60 artmýþ ve þirketin deðeride bir nebze artmýþtýr. Yoksa þirket dolar karþýsýnda erimiþ olur.
Bu söylediklerim henüz bilançoya daha yansitilmadi zaten. Eylul 2021 de sermaye 57.600 imiþ. Bunu iyimser olarak dusunelim ve %25 unu hesaplarsak 14.400 yapar. Eklersek üstüne 72.000 yapar.
Dahasý kargo þirketi kurulmasý ile yeni sinerji bekliyorum ben
Dahasi bu hafta havacilik yolcu ve kargo rakamlarý açýklanacak. Bu sonuçlar ile bilançosunda ne kadar kâr yapacaðý uzmanlar tarafindan hesaplanmaya baslanacak zaten
2.500 lira kâr yapacagini düþünürsek eðer 72.000+2.500=74.500 özsermaye ortaya çýkar. Bu hesaplamaya göre bir hissesinin defter deðeri 54 lira gibi deðere sahip olur. Bu da muazzam bir ucuz havayolu hissesi olarak herkesin dikkatini çekecektir zaten. 2022 yilinin zaten havacilik ve turizm sektorunun altýn yýlý olacaðý saðýr sultanin bile aðzýnda dolaþýyor artýk.
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr

Alýntý yaparak yanýtla
))
Yer Ýmleri