Arkadaþlar birde þunu hatirlatmak isterim,
Amerikan s&p500 borsasý zirvesi olan 4700 lu rakamlardan aþaðý yönelmiþ ve bugünkü 3785 seviyesine kadar inmiþ. ((Yaklaþýk %20 civarinda inmiþ.)) Bir onceki pandemi krizinde ise 3300 lerden 2300 lere kadar yaklaþýk %30 gibi bir ýniþ olmuþ ve kisa surede toparlamýþ.
Þuan ki S&p500 u düþünürsek eðer muhtemelen ayni tarz seneryo olacak bence. Þuan 3780 civarinda olan piyasalarinin onumuzdeki ayda yaklaþýk %10 kadar inmesi muhtemel görünüyor, bunu hesaplarsak 3780 civarindan kabataslak 3300 lere kadar inebilir ve orada toparlanma emareleri baþlar diye düþünüyorum ama biraz daha zorlarsa eðer 3050 civarýný da gorebilir ama ben daha aþaðýsýna gideceðini kesinlikle sanmýyorum. Nasdag borsasi da % lik bakýmýndan bu verilere yakin düþüþ seyrediyor anladýðým kadarýyla.
Yani kýsacasý ABD borsalari ayý piyasasina girmiþ görünüyor ama toparlanmasi için inecegi seviyede baya yakýn gibi görünüyor. Yapacaðý kriz hamlesini 2/3 unu gerçekleþtirmiþ bana göre. Son bir kismi olan 3300-3050 aralýðýna gitmesi kalmýþ. Fazla bir þey yok. Yaklaþýk 1 ay içinde bu seviyeleri test eder diye düþünüyorum.
Bizim piyasa ile alakasý ne derseniz eðer, onlarin piyasasý toparlanmaya baþlayýnca bizim piyasayada ister istemez psikolojik rahatlama yapacaktir bence. Yabanci yatirimci bu kadar bekleme yeter deyip hisselere tekrar girmek isteyecektir. Zaten kendi borsalari rahatlayinca (tahmini 1 ay sonrasinda) bizim hissemizde bilanço aciklamak uzere olacak ve tahmini yer olarak 55-70 araliginda fiyatlarda gezebileceðini düþünüyorum. Bakalim zaman gösterecek bunuda. Umarým yanilmam.
Zaten bizim piyasa þuan enflasyon ve dolar karþýsýndaki erimesini telafi etmeye çalýþýyor bence. Yerli yatirimci da parasinin erimesini istemez ve paranin gidecek pek yeride yok zaten. O yuzden bizim borsamiz,, ABD borsasindan baðýmsýz hareketler sergiliyor su sýralar benim düþünceme göre.
Tavsiye içermez kendi düþüncem dýr

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri