SunExpress Hakkýnda
Türk Hava Yollarý ve Lufthansa’nýn eþit ortaklýðýnda 1989 yýlýnda Antalya’da kurulan SunExpress, havacýlýk sektöründeki 30 yýl üzerindeki tecrübesi ve tatil havayolu uzmanlýðý ile Türkiye ile Avrupa arasýnda turizm elçisi görevini üstlenmiþtir. 30 ülkede 175’ten fazla rotaya uçuþ gerçekleþtirmektedir. Avrupa’nýn en genç filolarýndan birine sahip olan SunExpress, merkezleri Antalya, Frankfurt, Ýzmir ve Ankara’da bulunan 3500’den fazla çalýþaný ve 66 uçaklýk filosu ile her yýl yaklaþýk 10 milyondan fazla yolcu taþýmaktadýr. Skytrax tarafýndan gerçekleþtirilen küresel ankette ‘Avrupa’nýn En Ýyi Tatil Hava Yolu’ seçilmiþtir.
Bence iyi THY performansý.sýkýntý ilk baþta karamsarlýk oluþmuþtu zaten ilk yazýmda aðzýma geleni foruma yazmýþtým þuan her þey çok iyi.büyük hareketi devam belki 3 yada 4 yýl devam edecek çok rahat taþýnýr thy hissesi ytd.
Rus iç savaþý pazartesi ve devamýnda taban yapar mý, yaparsa taban kilitler mi ve kaç gün devam eder? Hisse özelinde benzer süreç tecrübesi olan arkadaþlar yazabilir mi?
Fikir alýþveriþi yapmak adýna söylüyorum, önümüzde birkaç senaryo var sanki. Temelde gidiþatýn yönünü kýsa vadede büyük aðalar belirleyecek. Hatta þirket bile geri alýma dair hýzlý bir karar alabilir.
Olumsuz bir senaryoda yüzde 20’ye varan bir düþüþ, iki hafta yatay ve sonra yukarý harekete devam.
Olumlu senaryoda zaten % bilmem kaçlýk bir Rusya pazarýnýn þu kadarý zarar görürse de gerisi çalýþýyor bakýþ açýsý ve yatay yukarý hareketi.
Rusya ikiye bölünebilir ve orta vadede bu kýsmi olumsuz sonuçlara sahip olur. Hayat devam eder, iki haftaya buna da alýþýr piyasa. Hatta dezavantaj gibi görünen durum belki yeni fýrsatlarý beraberinde getirir.
Sanki beklenilen kýsa vadeli olumsuz etkisi çok kýsýtlý kalýp yukarý - yukarý yatay hareket devam edecek. Ya da ben çok iyimserim.
Elbette ki dediklerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ben çok olumsuz bir senaryo beklemiyorum. Pazartesi ve salý günü bayram öncesi son günler olduðu için satýþ gelebilir. Bayram sürecinde iþ daha olumsuz olabilir diye riske girmek istemeyenler olabilir..Normaldir de..Satýþlar biraz fazla olabilir..
Ýzlemek lazým...
Bayram sonrasý bilanço fiyatlamasýna devam edecek bence..
Yer Ýmleri