Sn @esozcan kapanýþta bir falimiza bakar mýsýn?
SM-M315F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Sn @esozcan kapanýþta bir falimiza bakar mýsýn?
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...
🤬 olsun böyle borsaya, vadeli son gün diye piyasayý tutuyorlar.
Who, baby, Who Will Save The World?
270 uzeri 2.kapanis diyebiliriz.
Selam Hocam yeni gördüm,
Açýkçasý benim borsanýn geneline dönük beklentim hiç iyi deðil, bir çok þirket ederinin çok üzerinden iþlemi görüyor, özellikle parasal sýkýlaþma ile birlik yakýnda ciddi anlamda iflaslar, konkordatolar, küçülmeler vs. yaþanacak. Bankalarda ciddi anlamda batýk oranlarý artacak... Bunun borsaya yansýmasý da pek iyi olmayacak, enflasyon ve bu olumsuzluklar arasýnda dengesini bulur, ama þu anki ortamda borsanýn yatay durmasý bile aylýk %3-5 reel zarar demek.
THY özelinde ise durum çok farklý,
Þu an kasada 6 milyar dolara yakýn nakit para var 2023 sonu itibari ile, daha önce KKM deydi bu para muhtemelen %50 faiz ile mevduata geçmiþlerdir, eðer kur beklendiði gibi 2024 sonu 40 TL civarýnda olursa, 1 milyar dolar civarýnda finansal gelir yazacak, bu paranýn nasýl deðerlendirildiði takip edilmeli.
þu an ortalama yýllýk %10-12 civarýn büyümesi var, bunu da düþündüðümüzde 2024 yýlý esas faaliyet karý 3 milyar dolar civarýnda olmasý muhtemel, 1 milyar dolarlýk finansal gelirde eklendiðinde 4 milyar dolar civarlarýnda bir net karlýlýða ulaþmasý olasýlýðý yüksek.
Þu anki fiyatý 12.5 milyar dolar ile 3 FK yapýyor, bu çok düþük kalýr, geçmiþ ortalamasý olan 6.5 FK dikkate alýnýrsa ki bu deðer bana kalýrsa yine çok düþük, bu þirket eskisi gibi bir kar bir zarar ettiði dönemlerde deðil, istikrarlý bir þekilde büyüyor ve kar ediyor. Buda göz önünde bulundurulursa 15-20 dolar arasý bir hisse fiyatlamasý benim için makul görünüyor, FD/FAVOK üzerinden gidilse de benzer sonuç çýkýyor.
Enflasyon muhasebesi ile artýk bedelsiz olasýlýðý neredeyse %100, bu yýl için bedelsiz kesin bekliyorum, genelde temettü veren bir þirket deðil ama yüksek karlýlýk ve biriken nakit düþünüldüðünde bununda yapabilir, verilen temettü büyük oranda hisseye alým olarak dönecektir, bu durumda fiyatlama mekanizmasý da ciddi anlamda olumlu etkilenecektir.
Bunlara ek olarak, anadolu jet'in ayrýlmasý, yöneticilerin geçmiþ demeçlerinden de anlaþýldýðý üzere kýsmý halka arz veya satýþ beklentisini güçlendiriyor, borsanýn 2024 yýlý için bu halka arzý kaldýracak durumda olmasýný beklemiyorum, bu nedenle halka arz için daha elveriþli bir ortam için belki önümüzdeki yýllara kalýr, yada doðrudan körfezden bir yatýrým fonuna kýsmi satýþ yapýlýr, þu an bu daha olasý görünüyor. Gerçi kasadaki nakitti de düþündüðümüz zaman gerçekte bu satýþa ihtiyaç var mý oda tartýþýlýr. Ama yöneticilerin geçmiþte bu yönde demeçleri olmuþtu.
Özetle borsadan pek umutlu olmasam da THY'den çok umutluyum, 2024 yýlý için sektörü etkileyecek ciddi bir sýkýntý olmaz ise 15-20 dolar aralýðýnda hedefim var.
Riskler ise; malum havacýlýk en riskli sektörlerden biri, amerika ile iran arasýnda olasý bir savaþ durumu çok ciddi zararlar verebilir bu beklentilere. Bunun yanýnda amerikada hisse deðerlemeleri oldukça yüksek, pek beklenmiyor olsa da orada sert bir çöküþ global tüm piyasalarý ciddi anlamda olumsuz etkileyebilir.
Teþekkürler sn Pardus,
Büyük bir keyifle okudum. Emeðinize saðlýk.
258.50 kapanýþta stop olurum arkama bakmam.
295 / 350 arasi az satarum.
375 yarýsý
430 kalanjn yarýsý.
505 734 kalanlar.
sn Pardus, bilgiler için teþekkür ederim. Elimdeki hisselerden tek umutlu olduðum hisse oldu THYAO. Seçimlerden sonra yabancý giriþi olmaz ise , dünya piyasalarý iyi olamaya devam etse de bizim piyasa bu yükü (özellikle halka arzlarý da göz önünde bulundurarak) kaldýramaz diye düþünüyorum.
Umalým her þey iyi olsun
@Pardus hocam selam
cok tesekkür ederim deðerli paylasiminiz icin,
Borsa genelinde hem fikirim sizinle, Elektrik tüketiminde azalma var,
gece vardiyalarini kapatanlarýn sayýsý oldukça yüksek,
Artan iscilik ve enerji maliyeteri yüzünden ihracatta rekabet azalmakta ,
Çin pandeminden cikti eski karli isler kalmadigi gibi rekabetci olmayan kur yüzünden pazar kaybi var konfeksiyonlarda,
THY de beklentilerle devam edecegiz
iyi günler,
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
Yer Ýmleri