Grafik sakat duruyor haftalýk MACD aþþaðý kesmiþ , MACD ve RSI da negatif uyumsuzluk var , hiç güzel olmayan bir grafik , bu kadarda yabancý çýkmýþ , beni tedirgin etti
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Grafik sakat duruyor haftalýk MACD aþþaðý kesmiþ , MACD ve RSI da negatif uyumsuzluk var , hiç güzel olmayan bir grafik , bu kadarda yabancý çýkmýþ , beni tedirgin etti
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
zaten bu kadar yabanci ciktigi icin grafik böyle))
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Dürüstlük çok pahalý bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
7 tl den alan fonlar,450 iskontoyu koz olarak kullanýp mal çýkýyorlarmýþ.
Bugün gitmemesinin baþka sebebi var mý?
ben þuna inanýyorum, thy devlet tekelinden çýkmalý, bir sürü boþ insan çok yüksek maaþlar alýyor öyleki cb dan yüksek , bu durum sürdürülemez ... bkz pegasus mayýsta %21 yolcu artýþý yaparken, hissesi en tarihi zirvesine çýktý, thy 232 tl ile gördüðü zirvenin 16 tl altýnda iþlem görüyor...
herþeye raðmen çok ucuz fk sanýrým 2.4 civarýnda...
Yeni 10.000 kiþilik alým haberini paylaþýr mýsýnýz?
THY dýþarýdan hizmet aldýðý tüm iþleri bünyesine dahil etti. Temizlik, güvenlik, saha destek...vs için taþere ettiði iþleri artýk kendi içinde kurduðu þirketler üzerinden yönetecek. Bu karar neticesinde son bir yýlda binlerce dýþ çalýþan bünyeye girmiþ oldu.
Devletin paydaþ olmasý baþlý baþýna bir handikap ama þirket o kadar çok büyümeye baþladý ki, ne kadar saçma sapan devlet baðlantýlý iþler olsa da þirket yürüyor. Ýstanbul havalimanýn' da son 5 yýlda THY için yapýlan binalarý görseniz þaþýrýrsýnýz. Büyüklüðünden, haþmetinden falan bahsetmiyorum, onlarca bina yapýldý. Thy teknik ayrý, kargo ayrý, DoCo ayrý, yazýlým, yönetim...vs inanýlmaz büyüyor ve hala bina yapýmlarý bitmedi. (aydýnlatma otomasyonlarýný yapan firmalardan birinde çalýþtýðým için tüm projeler mutlaka bize de geliyor. Ayrýca IGA havalimanýnýn tüm otomasyon sistemini de yaptýðýmýz için orada büyüyen yapýyý çok net görebiliyorum).
Thy, dýþ hatlarda rakiplerine fena dayak atýyor. Bugün The Economist' te bir haber gördüm. Rekabette geride kalan avrupa firmalarý birleþme/satýnalma konularýný ciddi ciddi devreye sokmaya hazýrlanýyor. Yoksa Thy karþýsýnda erimeye baþladýlar. Mesela Lufthansa piyasa deðeri þu an 9 milyar $ civarýndayken, Thy 13 milyar $ deðerine geldi ve üstelik 2 aydýr hisse deðeri ayný yerde...
Þimdi bir de Ajet yapýlanmasýný hýzlandýrdý. Aslýnda geç bile kalmýþtý. Pgsus' u bu kadar palazlandýrmayabilirdi ama kim bilir neler yaþanýyor arka planda. Adamlarýn gücü var ama fiyatlandýrma da Pgsus' u ezmiyorlar þu an.
O yapýyý da oturtunca ucuz uçuþ kýsmýnda da inþallah agresif þeyler göreceðiz. Ýç hatlarda Thy' ye gerek yok, Ajet' i çýkar Pgsus' un karþýsýna yeterli....
Artýk yolcu sayýsýnýn artýþýndan ziyade, yolcu baþý kazanç deðerine de odaklanmak gerekecek.
Pgsus son çeyrekte zarar açýklamýþtý.
Thy ise kâr açýkladý (vergi geliri vs dahil)
Thy' de geçen sene ~8 cent/yolcu olurken, bu yýl 6 cent' e düþmüþ. (geçen yýl ki yüksek baz etkisi nedeniyle).
Ama yine de AKK çok artmasýna raðmen yolcu artmamasý üzücü.
Þimdi bir de Ajet' i etkin kýlmak için agresif kampanyalarý baþlatmýþtý. Kârlýlýðý aþaðý yönlü etkileyecek. (biletleme döneminde). Þu site genel bilgiler edinmek için çok güzel; https://wowturkey.net/t/ajet-anadolujet/1799/9
Ajet yaptýkça, Pgsus' da arada kampanya yapmak zorunda kalýyor/kalacaktýr.
Ama sonuç olarak THY hisse deðerinin aþaðýdaki gibi Pgsus' dan dev ayrýþmasýný ben bir türlü anlamlandýramýyorum. Temmuz' a giriyoruz. Sezon patlayacak ama hissede týk yok.
![]()
Kaan hocam bu A jet herþeyiyle bir thy kuruluþu mu? yoksa baþka birilerinin de payý var mý?
Yer Ýmleri