-
Resmen insan üstünden tır geçmiş kadar yorgun oluyor. Dövize bagli fonlar, altin ve doviz. Yani, yapacak bir sey yok ama insan üzülüyor tabi ki.
-
Evet %95 i borclanma ve orta defansif degiskenlerde birde altin ykt vardi.
Bu -25 goturu cogu arkadasi uzuyor
Az bi oran degil.yapicakda bisey yok
Hakkimizda hayirlisi.Yarin ola hayrola.

Originally Posted by
Tbey35
Cerento mesajlarından anladığım kadarı ile portföyün az getiren ama riski az fonlardan oluşuyor.En az hasarla atlatan arkadaşlarımızdan biri olacaksın. Ya biz ne yapalım. gırtlağımıza kadar döviz ve dövize bağlı fonlar var. Gerçekten öyle. Palavra değil. Canım hafiden sıkıldı ama sonra neşeli halime döndüm. Çünkü yapacak bir şey yok. Sabır ile koruk birleşince helva olurmuş. Fazla takma kafana.
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-
Dostum OJT gece 24te mkk daki degeri ile sabahki degeri bile farkli olabiliyor

Originally Posted by
ayurdakok
OjT fonunun sin durumu hakkında bilgisi olan var mı?
-

Originally Posted by
Nida
Hocam hesabınızı gözden geçirin. Aynı anda elinizde 100 TL olsa BIST'te sizin dediğiniz gibi 3 gün art arda düşüşte nihai 73 TL'niz kalır. Yabancı fonda ise 3 gün artış sonucunda 115 TLniz olur ve %25 kaybedince de 115 TLniz 86 TL olur. Karşılaştırdığınızda fark %13 kardasınız, %20 değil
Bilgilendirme için teşekkür ederim. Kabaca yazmıştım. Sanırım Mühendissiniz. Bravo. Tebrik ederim.Matematiğiniz kuvvetli.
-
Kur dustugu gibi bond fiyatlarida primlense , bu fon -10 ile yirtardi,
-
Yarina , gelecege bakmak lazim .ama daha da risk almak cok mantikli degil
-

Originally Posted by
uptrend
dövize endeksli fonlar -%25
panikle satmayın.Zaten olan olmuş.Sattın t+2 çok şey değişebilir.Fonlar uzun vadeli yatırımlardır
İş portföy kilitlenmiş zor açılıyor.Açıldı baktım felaket. -%25
Panik yapmayın dedim ama iş ciddi. ya dolar 10 tl. olursa -%25 daha yazacak bu fonlar bir yıllık getiriyi götürecek.Çok kırılgan fonlarmış.
Artık satıp satmamaya karar vereceğiz
-
%50 bist değişken fon(tcd gibi yalancı değişkenleri demiyorum), %50 döviz(altın, petrol veya yabancı hisse demiyorum) şeklinde sepet yapmak kısa vadede bile kolay kolay kaybettirmeyecek formül aslında. ama parasının tamamını yabancı hisse fonlarında tutanlar net şekilde kumar oynuyor, beğenin beğenmeyin gerçek bu. hükümetin yeni çakma faizinden de yandaşlar dışında kimsenin fayda görmeyeceğine kalıbımı basarım. garibana yedirmezler, politikalarının merkezinde bu var, reyize kalıplı boylu poslu kabadayı olduğu için oy vereceksin daha fazlasını isteyip şımarmayacaksın: )
Son düzenleme : friendly_1980; 21-12-2021 saat: 23:40.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri