-

Originally Posted by
breux
Merhaba,
Konusulduysa affola ama fon sepeti fonlarindaki vergi avantaji devam ediyor mu? En son yilbasina kadar alinanlarda mevcuttu diye hatirliyorum.
Bu fon sepeti fonu nasıl bir şey? Yabancı mı? İyileri hangileri?
-

Originally Posted by
supremegod
SUA oldukça conservative bir fon. Risk seviyesi 2. OPB de risk seviyesi 4 galiba
M2006C3MG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sağ ol supreme arkadaş. SUA bana uymaz o zaman. Bu şartlarda yüksek getiri yapmam lazım.
-

Originally Posted by
Econfin
Sağ ol supreme arkadaş. SUA bana uymaz o zaman. Bu şartlarda yüksek getiri yapmam lazım.
Evet haklısınız. Enflasyonun %80 olduğu bir dönemde 2 risk taşıyan fonlar hazılari için çok da doğru bir yatırım olmayabilir. Ben de çıkmak için uygun zamanı kolluyorum aslında. Biraz risk seviyemizi yükseltmemiz lazım
-

Originally Posted by
supremegod
Evet haklısınız. Enflasyonun %80 olduğu bir dönemde 2 risk taşıyan fonlar hazılari için çok da doğru bir yatırım olmayabilir. Ben de çıkmak için uygun zamanı kolluyorum aslında. Biraz risk seviyemizi yükseltmemiz lazım
Fona baktım da bu ortamda parayı park etmek için çok kısa vade alınabilir gibime geldi:
Son 1 Yıl Getirisi
%29,164676
-

Originally Posted by
Econfin
Burası paralı sanırım.
Evet ucretli
*Halk Yatirim hesabi olanlara ucretsiz
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-

Originally Posted by
supremegod
Cevap verme zahmetinde bulunan sayın Nida bey ve Corbaciyan beye teşekkür ederim. Merak ettigim bir diğer husus da bilgi rasyosu. Fon seçimi yaparken Sharpe oranlarıni ve bilgi rasyolarini dikkate alıyor musunuz? Örneğin bende yüklü miktarda OPB ve SUA var ama her ikisinin de bilgi rasyosu hakkında hiçbir bilgim yok.
Bilgi rasyosu hisse fonlarinda donemsel sectikleri hisseler degistigi icin degiskenlik gosterir bu sebep ile sonraki donem hisse secimlerini tahmin edemeyecegimiz icin benim icin cok fazla anlam ifade etmiyor
Degisken fonlarda dikkat edilebilir ama zaten degisken dedigimiz hakkini veren 2 3 fon sayamayiz
-

Originally Posted by
Corbaciyan
Bilgi rasyosu hisse fonlarinda donemsel sectikleri hisseler degistigi icin degiskenlik gosterir bu sebep ile sonraki donem hisse secimlerini tahmin edemeyecegimiz icin benim icin cok fazla anlam ifade etmiyor
Degisken fonlarda dikkat edilebilir ama zaten degisken dedigimiz hakkini veren 2 3 fon sayamayiz
Teşekkürler sayın Corbaciyan. Sizin beğendiniz değişken fonlar hangileri acaba?
-
İlginç
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri