Günde 10 sayfa yazılan başlık sessizliğe büründü.
Ya fonlardan bıkıldı ya da herkes herşeyi öğrendi başlığa gerek kalmadı.![]()
Günde 10 sayfa yazılan başlık sessizliğe büründü.
Ya fonlardan bıkıldı ya da herkes herşeyi öğrendi başlığa gerek kalmadı.![]()
Ak Portföy İhracatçı Şirketler Hisse Senedi Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) - FUA'dan
Tüpraş ve Türk Traktör çıkmış
Yünsa ve Good Year alınmış.
Ak Portföy Sağlık Sektörü Yabancı Hisse Senedi Fonu - AFS
Danaher, Edward Life Sciences, Laboratory Corp of America, Dr Reddy’s Laboratories, Abbvie, Qiagen şirketleri çıkartılmış,
bunlar yerine Elanco Animal Health, Medtronic, Grifols, Incyte, Merck, Teladoc şirketleri fona dahil edilmiştir.
her ikisi de bence. birkaç yıldır yerli yabancı fonlara açıldık. çoğu zaman tam doğru fonu bulduk derken bulduğumuz fonlar istikrarsızlaştı. sonra daha iyi değerlendirme yapıp yenilerini bulduk, bir zaman sonra onlar da istikrarsızlaştı. kısacası fonlardan bıktık. bir çok şeyi de buradan öğrendik, soracak bir şey kalmadı. bu yüzden paylaşımların azalması normal.
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
doğru üstat hem piyasalar hem fonlar iyice istikrarsızlaştı, girişler çoğaldıkça eski getiriler kalmadı, sürekli yeni fonlar çıktı çoğu da iyi yönetilemiyor, ondan bundan sepet yapalım dedik ya hepsi birden düştü zarar ettik, ya da biri düşerken biri çıktı yerimizde saydık,
şu an orta vadeli yatırım için karar vermek çok zorlaştı, emtia, altın, gümüş tarafına mı ağırlık vermeli, yerli yabancı borsalar mı? döviz tarafına mı? ben işin içinden çıkamıyorum ama anladım ki fonlarda bile risk alıp al sat yapmadan kazanılmıyor bu dönemde.
Yer İmleri